Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä 16valve
#61050
Aika huima hotellihanke Suomen ja Ruotsin rajalle. Arvokas investointi tällä sektorilla. Itse olen aika skeptinen toteutumisen suhteen, mutta silti mielenkiintoinen projekti kieltämättä.
Aamulehti kirjoitti:Tornihotelli nousee suoraan Suomen ja Ruotsin rajan ylle

Suomen ja Ruotsin rajalle nousee parin vuoden päästä hotelli, jossa voi nukkua puoliksi kummankin maan puolella.

– Tämä onnistuu aivan kirjaimellisesti, jos asiakas vain on tarpeeksi pitkä, myhäilee projektipäällikkö Ulrik Bergmark.

Haaparannalla julkistettiin torstaina tarkennetut suunnitelmat 150 miljoonan euron investoinnille, joka yhdistää Tornion ja Haaparannan yhtenäiseksi kaupunkialueeksi. Barents Center –niminen hanke käsittää 100 000 neliömetriä modernia kaupunkikeskustaa, josta 30 000 on pyhitetty myymälöille.

Haaparannan uuteen ydinkeskustaan tulee lisäksi muun muassa elokuvateatteri, uudet tilat kaupungin lukiolle sekä monitoimihalli jääkiekolle ja massatapahtumille. Tornion kaupunginarkkitehdin Jarmo Lokion mielestä ruotsalaishanke lunastaa kovat odotukset.

– Suunnitelma tuo rajalle aidon keskustan monipuolisuutta, hän kiittää.

Rajan ylle kurottavasta hotellista tulee yli 80 metriä korkea, eli yli kaksi kertaa Tornion kaupungintaloa korkeampi. Lokion mukaan hotelli vaatii kaavamuutoksia myös Tornion puolella. Edessä voi olla mielenkiintoisia neuvotteluja siitä, minkä maan lakeja yläilmoissa noudatetaan.

– Tätä asiaa täytyy vielä selvittää, mutta hankkeen rakennuttaja tuntuu olevan tosissaan. Ernst & Young on jo selvittänyt heille näitä asioita, Lokio kertoo.

Barents Centerin rahoittaa pääomasijoitusyhtiö Iquity. Sen edustajan David Lehdon mukaan hotellin operaattoria ei ole vielä valittu. Itse valtakunnanraja jää rakennusten väliin, mutta se katetaan, ja rajan voi ylittää jalan vapaasti mihin kellonaikaan tahansa.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194845 ... +ylle.html

EDIT: Kalevan sivuilta löytyi pienin kuvakin aiheesta.
Kuva
http://m.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suom ... le/644621/
#61051
Hornyon Hornitotel.

Ainakin positiivista on se, että Tornio saa uuden maamerkin überoksettavan kaupungintalonsa tilalle.
:smt023

Ainoastaan Kemi pystyy päihittämään kaupungintalon hirveydessä Tornion.
Liekö naapurien välistä kilvoittelua?
Avatar
tekijänä grendy
#61064
Kuva

Löytyy sieltä isompikin kuva kun ei mitään mobiiliversioita selaa ;).. Tosin isompanakaan kuvasta ei ota yhtään mitään selvää kun blur-työkalulla on tehty taas hienoja visioita joilla myydään hanketta :D
Avatar
tekijänä RV
#61074
K-P kirjoitti:Hornyon Hornitotel.

Ainakin positiivista on se, että Tornio saa uuden maamerkin überoksettavan kaupungintalonsa tilalle.
:smt023

Ainoastaan Kemi pystyy päihittämään kaupungintalon hirveydessä Tornion.
Liekö naapurien välistä kilvoittelua?

Kumpi se nyt olikaan, joka oli alunperin funkista, mutta pommitettiin? Diggaan molemmista ;)

Itse hankkeesta; itse en edes ole skeptinen tämän toteutumisen suhteen, mutta saattaapi pahimmassa skenaariossa käydä niin, että suomalaisten kaavaprosessien vuoksi hotla jää kokonaan Svärjen puolelle :? Toisaalta nuo lakiasiat ovat hyvinkin monimutkaisia tällaisissa... Hmmm... Merkataakohan sisätiloihin, missä raja kulkee :D
Avatar
tekijänä Iggy.P
#61184
RV kirjoitti:
K-P kirjoitti:
Ainoastaan Kemi pystyy päihittämään kaupungintalon hirveydessä Tornion.

Kumpi se nyt olikaan, joka oli alunperin funkista, mutta pommitettiin? Diggaan molemmista ;)
Se oli Kemin kaupungintalo. Rakennuksen alakerta kärsi räjäytyksessä mutta rakennus kuitenkin säästyi. Sen pilasi vasta myöhempi rakentaminen. Alunperin rakennus oli hieno:

Kuva

Kuva


Kuva

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kemin_kaupungintalo
Avatar
tekijänä Klazu
#63411
YLE: Valtakunnanrajan päälle nousee 20-kerroksinen hotelli

Hotellin rakentavan IQuity-yhtiön projektin kehittäjä Ove Niva kertoo, että hotelli tulee aivan keskelle rajaa.

– Ovi tulee Ruotsin puolelle. On verotuksellisesti helpompaa, kun ovi on vain Ruotsin puolella. Mutta hotelli nousee kummankin maan taivaalle. Siitä tulee napa kaiken keskellä, Niva sanoo.

Hotellin rakentamistyöt alkavat keväällä ja kestävät pari vuotta.
Suomi ja Ruotsi halaamassa

Ideana hotellin suunnittelussa on kuvata Suomen ja Ruotsin läheistä suhdetta.

– Talon muodoksi tulee halaus. Siinä ikään kuin kaksi erillistä taloa nousee ilmaan ja ne halaavat toisiaan, Niva kuvailee talon näköä.

Hotellin valmistuttua sen omistajaksi tulee norjalainen yrittäjä Petter Stordalen ja se on osa hänen omistamaansa Nordic Choise -hotelliketjua, jota pyöritetään franchising-periaatteella.

Haaparannan kaupunki on edellyttänyt, että rajan päälle rakennetaan näyttävä rakennus. Kunnanneuvos Gunnel Simu on tyytyväinen hotellisuunnitelmiin.

– Näin tämän nyt ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen suunnitelmaan, Simu sanoo.

Kaikkiaan Ruotsin puolen raja-aluetta on määrä rakentaa yli kolmen hehtaarin alueella. Rakennusneliöitä tulee noin 120 000.
tekijänä ÄmJii
#63420
Verotuksellisesti helpompaa, että ovi tulee Ruotsin puolelle... Miten musta tuntuu, että näistä Tornion ja Haaparannan "yhteisprojekteista" suurin hyöty menee aina Ruotsiin? Siinä nyt ei sinänsä ole mitään uutta, että ruotsalaiset pärjäävät suomalaisia paremmin, niinhän se on vähän kaikessa.

Tuli tässä samalla mieleen, että miten ruotsalaiset näkevät Suomen ja suomalaiset? Meillä Suomessahan jostain syystä pidetään valtiovallan, yleisradion yms. toimesta yllä tällaista illuusiota Suomen ja Ruotsin välisestä läheisestä erityissuhteesta (varmaan paljolti kielipropagandaankin osittain liittyvistä syista). Itselleni on vähän jäänyt sellainen kuva, että aika yksipuolinen suhde. Oma olettama on, että ruotsalaisille Suomi on paljon vähemmän, tyyliin "Suomi on ruotsalaisille vähän niin kuin Viro suomalaisille". Jos joku on oleskellut pidempiä aikoja Ruotsissa, niin onko näin? (Mahdolliset vastaukset off-topiciin, niin ei tule kukaan itkemään. Hieman aiheen ulkopuolelle menevä älyllinen ja vähä-älyinen keskustelu kun on täällä talossa nykyisin kielletty, vaikka se olisikin johdannainen alkuperäiselle aiheelle.)
Avatar
tekijänä RV
#63447
Ettäkö keväällä jo! No jo on pojat pistäneet vauhtia.

Ja kyllä, suomalaiset sokeasti ihailevat meille nauravia ruotsalaisia, jotka nauravatkin meille aiheesta, kun vertaa maiden tasoa lähes kaikessa, myös historiallisesti.
Avatar
tekijänä RV
#68957
TANDE kirjoitti:Lienisi varmaan paras, mikäli Haaparanta hoitaisi nämä hankkeet yksin. Suomi tuntuu olevan vain jarruna.
No mun käsittääkseni pohjois-Suomessa ollaan hyvinkin myönteisiä tällaisia hankkeita kohtaan.
Avatar
tekijänä grendy
#68969
RV kirjoitti:
TANDE kirjoitti:Lienisi varmaan paras, mikäli Haaparanta hoitaisi nämä hankkeet yksin. Suomi tuntuu olevan vain jarruna.
No mun käsittääkseni pohjois-Suomessa ollaan hyvinkin myönteisiä tällaisia hankkeita kohtaan.
Myönteisyys ei tarkoita sitä että olisi bisnesmielessä järkevä hanke ja ilmeisesti ei siis ole...
Avatar
tekijänä Jari
#68982
RV kirjoitti:Eipä tainnutkaan alkaa rakentaminen keväällä?
Keväällä kuivatettiin vesialue, jolle Barents-keskus rakennetaan, joten ei tämä jäissä ole. Varsinaiset rakennustyöt tuskin lähtevät ihan vielä käyntiin, sillä Tornion kaupungin sivujen mukaan asemakaavamuutos on ollut nähtävillä kesäkuun alussa ja eiköhän tuo tule vielä kerran osallisten kommentoitavaksi. http://212.50.147.149/kaavatornio/tiedo ... 5&status=1
tekijänä Purkki^
#69014
Kaleva: Rakennusliike Lehdolle jättimäinen yli 100 miljoonan euron hanke rajalta

Kempeleläinen rakennusliike Lehto Oy sai jättipotin, kun se valittiin rakentamaan Haaparannan ja Tornion rajalle nousevaa kauppa- ja liikekeskus Barents Centeriä. Konsernin toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan kyseessä on reilusti yli sadan miljoonan euron hanke. Asiasta kertoo Kaleva verkkosivuillaan.

”Näin isoa hanketta emme ole ennen kertakaupalla saaneet, eli historiallisesti merkittävästä tapauksesta puhutaan”, Lehto totesi.

Liikekeskuksen, lukion, jääkiekkoareenan, kolmen salin elokuvateatterin ja hotellin sisältävän keskuksen rakentaminen alkaa tulevan syksyn aikana. Suunnittelu on parhaillaan kesken yhdessä Barents Centerin rakennuttaja Mikael Fahlanderin ja projektipäällikkö David Lehdon kanssa.

”Ruotsalaisten kanssa on mukava tehdä hommia. Erona suomalaisiin tilaajiin on se, että ruotsalaiset todella kuuntelevat, mitä ajatuksia urakoitsijalla on, eivätkä vain sanele, mitä tehdä”, Lehto sanoo.
Kyllähän tämä etenee.