Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä bonk
#103873
Tietääkö kukaan mitä Myyrmäen rautatieaseman ympäristön suunnitelmalle kuuluu? Missä mennään suunnittelussa ja onko mitään alettu jo rakentaa?
tekijänä Sam33
#103886
bonk kirjoitti: 23.01.22 22:58 Tietääkö kukaan mitä Myyrmäen rautatieaseman ympäristön suunnitelmalle kuuluu? Missä mennään suunnittelussa ja onko mitään alettu jo rakentaa?
Varsinaiset asemakorttelit ovat vielä kaavoitusvaiheessa. Juuri julkaistun kaavoituskatsauksen mukaan kaava tulisi nähtäville tämän vuoden aikana. En usko, että rakentaminen alkaa kovinkaan nopeasti, sillä sekä Myyrinpuhokseen että Isomyyriin on tullut vielä uusia toimijoita (purkaminen on toki tiedossa, mutta varmasti vähintään 2-3 vuoden mittaisia vuokrasopimuksia on tehty, kun isojakin kauppoja on vielä avattu).

Sen sijaan viereiset keskustakorttelit on hyvästi rakenteilla. Hartelalta juuri tullut myyntiin toinen asuinkohde. Lisäksi läheiselle Kilterinmäelle tulossa uusia kohteita pian rakenteille, kuten myös on asemakortteliden pohjoispuolella uimahallin vieressä kohteita myynnissä. En usko että kysyntää riittää ihan heti asemakortteleille.
Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä Vantaakeijo
#104260
Kielotien ja Lummetien risteyksen maamerkki alkaa hahmottua.
Kuva


Kirkon korttelin Unikkotien kaakkoispääty on näyttävä lisä kadun aiemmin tylsähköön kaupunkikuvaan
Kuva


Kirkon korttelin viimeinen puuttuva palanen Unikkotiellä:
Kuva
H.C., wab, veka ja 6 muuta tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#104275
Vantaakeijo kirjoitti: 15.04.22 15:32 Kielotien ja Lummetien risteyksen maamerkki alkaa hahmottua.
Kuva
Aikamoinen muutos aikaisempaan. Melkoinen kontrasti tulee, kun ympärillä on vaan lättänää tai 3-4 kerroksista ja yhtäkkiä sitten onkin huomattavasti korkeampaa rakennusta. Ehkäpä pikkuhiljaa tulee täydennystä ympärillekin tms.

https://goo.gl/maps/WkgGGuc8pjwpTjrR7

https://goo.gl/maps/zfQaaQkVquFEMGA38
tekijänä Jones
#104277
Tuota vastapäätä toisella puolella olleet Kielotie 34:n punatiiliset talot on purettu jo viime kesänä ja nyt sillekin tontille on alkanut nousemaan uutta korkeampaa taloa. Tontille tosin tulee "vain' 5-7 kerroksista rakennusta, mutta kivijalkaan tulee liiketiloja muistaakseni koko rakennusmassan matkalta.

Google mapsin kuvat Tikkurilasta taitaa olla 2010-luvun alusta, joten niistä on vaikea saada kuvaa nykytilasta. Onneksi kartta.vantaa.fi -sivustolla löytyy ilmakuvia viime vuodelta ja viistoilmakuvia parin vuoden takaa.
tekijänä vallzo
#104279
Vantaasta näyttää tulevan kunnon kaupunkia, erittäin urbaaneja projekteja Tikkurilassa ja Kivistössä. Saa nähdä miten menee Myyrmäen aseman vieressä tulevat korttelit.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä Jones
#104290
Tulipahan käytyä vapaapäivänä Tikkurilassa kameran kanssa. Tässä satoa valokuvailusta.

Kuva
Kirkkokortteli Tikkurilan torilta päin


Kuva
Kielotie 15 kirjaston puiston suunnalta kuvattuna


Kuva
VAV Veturikuja 8, syksyllä valmistunut VAV:n autopaikaton kohde


Kuva
VAV:n Veturikuja 8 länsipuolelle rakentuu 3kpl puukerrostaloja omistusasunnoiksi osoitteeseen Esikkotie 3.


Kuva
Kielotie 34, Hausia rakentaa omistusasuntoja sekä vuokra-asuntoja Lumolle


Kuva
Kielotie 15 kortteli


Kuva
Jo pari vuotta sitten valmistunut kortteli Talvikkitien ja Hernetien risteykseltä päin kuvattuna


Kuva
Kielotie 13 vielä tyhjä tontti. Kaupungin uusi virastotalo on saanut eilen lainvoimaisuuden ja rakentamisen pitäisi alkaa vielä ennen kesää.


Kuva
Suomen ensimmäinen useampi kerroksinen BoKlok kerrostalo Puutarhatien ja Peltolantien risteyksessä Koivuhaassa. Talo valmistui 2019.


Kuva
Jo vuosia sitten kaivettuun sekä paalutettuun monttuun Puutarhatie 11:ssa on noussut talven aikana Bonavan uudiskohde harjakorkeuteen.


Kuva
Lapti rakentaa vuora-asuntoja osoitteeseen Tikkurilantie 88.


Kuva
Lähes viimeiselle Vantaan energian entisen varastoalueen tyhjälle tontille on alettu rakentamaan VAV:n Peltolantie 42:seen taloa Jatkeen toimesta. Peltolantie 44 sai rakennusluvan viimeisimmässä lupajaoston kokouksessa, joten tuon vanhan muuntamon taakse rupeaa myös kohoamaan talo piakkoin T2H:n rakentamana. Vanha punatiilinen muuntamo tullaan säästämään ja kaiketi kunnostamaan.


Kuva
Entisen "Mönkkösen kulman" vanhan omakotitalon sekä liikerakennuksen paikalle nousee As Oy Vantaan Kulmala.
TurkuCubed, veka, Tlahti ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä markusvalo
#104303
Aika harvoin pääsee kaavoittaja listaamaan samaan kaavaan navetan, Alepan, sikalan, puimalan ja muumit. Vantaallapa pääsi.
Muumipuisto voi nousta Backaksen kartanolle – Vantaan valtuusto hyväksyi kaava­muutoksen
Kaavamuutos mahdollistaa 4 000 neliön Muumi-sisäpuiston ja 3 600 neliön elämyskeskuksen sijoittumisen Ylästöntien varteen.
Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#104335
Tiivistä rakentamista, mutta mukavan ihmislähtöistä. Samanlaista vahvaa näkemystä toivoisin esimerkiksi Pasilaan, joka on lähtökohdiltaan aika samanlaisessa tilanteessa. Puhumattakaan Leppävaarasta sun muista...
tekijänä Kivenhakkaaja
#104347
Tämä kaavamuutos koskettaa tosiaan vain Tikkurin korttelia, eli ei varsinaista muutosta nykyiseen maankäyttöön. Toki ylöspäin mennään niin että heilahtaa, mutta taidat viitata kommentillasi viereiseen kortteliin.

Mielenkiintoinen ratkaisu on säilyttää ja muokata juna-aseman päädyn raha-asema nelikerroksiseksi polkupyörien parkkitaloksi.

Yleisesti Tikkuri kyllä ansaitsee päivittämisensä, mutta onhan tässä kyllä neliöitä ja kuutioita haussa tontille todella paljon.
tekijänä tiiliskivi
#104538
Hyvännäköisiä ehdotuksia. Mennyt ohi että maalitehdas lopettaa. Kuvien perusteella osa tehtaan rakennuksesta tarkoitus säilyttää ja perustaa jokin paikallinen ravintolapöhinäkeskus siihen.

Tarkemmin tutkimatta, puhtaasti esteettisin perustein on Parklife (kolmas kuva) kiinnostavin ehdotus lähinnä monimuotoisimman ja -kokoisimman rakennuskannan muotokielensä vuoksi. Vähän jonkun tanskalaisen idyllisen pikkukaupungin fiilistä. Ainoa vain että ehkä liiankin pieni mittakaava ja asfalttia tuhlaileva, esim. viimeisen kuvan Kaupunki, luonto, elämä, värit -ehdotukseen verrattuna tehokkuus on puolet pienempi (0,45 vs. 0,89; asukkaita+työpaikkoja 2400+1583 vs. 3672+3441), ja silti puistoja 3 hehtaaria vähemmän.

Hyvä että tikkurilassa ollaan tosissaan kantakaupunkimaisuuden kanssa, ei sen kummempaa vaadi kuin kortteleita edellisten jatkoksi.
apollonkatu tykkää tästä
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83