Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#58534
Göteborgissa ollaan ilmeisesti järjestämässä arkkitehtuurikilpailua asuintornista, josta on tarkoitus tulla Pohjoismaiden korkein, 11 metriä korkeampi kuin Turning Torso. Uusi torni tulisin Hisingenin saarelle. Ks.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.194 ... d-gillande

Toisin kuin meillä, ruotsalaiset ovat näemmä järjestämässä aika systemaattisesti torneistaan arkkitehtuurikilpailut. Niitä on Tukholmassa vissiin juuri ratkennut tai meneillään kolme kappaletta. Tai siis olihan Suomessakin, Cirruksesta, ja tulos arkistoitiin sitten huolellisesti.

Muoks: Tämmöinen kuvasovitus on näemmä göteborgilaisten lehdessä, mutta kuten todettua, arkkitehtuurikilpailua ollaan vasta järjestämässä.

Kuva
tekijänä Kazaam
#58539
Henkilökohtaisesti en pidä tällaisista yksinäisistä torneista, mutta eiköhän Ruotsissakin kyllä vastustusta löydy. Nimenomaan esimerkiksi Pasilaan sen sijaan sopisi yksi torni, joka voisi vaikka juuri ylittää tuon maagisen 200 metrin rajan, mutta taitaa olla turha toivo. :) Mielenkiinnolla pitänee tosin seurata eteneekö ollenkaan tämä projekti. Göteborgissa tosiaan on enemmänkin noita suunnitelmia, esimerkkinä nyt rakenteilla oleva kolmas tornilisäys Hotel Gothia Towerseihin:


Kuva
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=5872


Tämä jo nykyisellään Pohjoismaiden suurin hotelli- ja kongressikeskus kasvaa siis entisestään. Jo olemassa olevat 77m ja 82m tornit saavat parikseen vielä 100 metrisen tornin. Valmista pitäisi olla 2014. Valmistuessaan Göteborgin korkein ja Skandinavian 8. korkein rakennus.
Avatar
tekijänä MindW
#58540
Toistaiseksi Göteborgin korkein rakennus on keskustan vieressä sijaitseva Lilla Bommen. Kaupungin toistaiseksi toiseksi korkein rakennus on kaasukello. Pitäisi tehdä Göteborgin kuvaketju. Materiaalia löytyy koneelta runsaasti, mutta kameran ja kuvaajan takia taso ei ole välttämättä korkea.
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä RV
#58551
Huhhuh jos toteutuu... Göteborgissa on muuten runsaasti kaupunkimotareita!
Avatar
tekijänä Clepe
#58566
RV kirjoitti:Göteborgissa on muuten runsaasti kaupunkimotareita!
...sekä ratikoita ja umpikortteleita...Jokaiselle jotakin ;)
tekijänä bitterfly
#58570
Turulla ja Göteborgilla on hieman samanlaiset maanpinnan muodot, toisella on kapea jokisuussa oleva lahti ja toisella on joki. Kun kummankin ottaa 200 m korkeuteen Googlemapsissa, huomaa, että vaikka Göteborg on keskustaltaan tiivis ja toisaalta Göteborg on suuri, kaupunkirakenne hajoaa jopa Turkuun verrattuna todella nopeasti ja jyrkästi.

Toisaalta Göteborg on pystynyt koostaan huolimatta jättämään todella suuria metsäisiä alueita ihan lähelle kaupunkilaisia, mikä on erittäin tiiviin kaupungin mahdollisuus, mutta toisaalta on mahdollista että Göteborg on suburbanisoitunut todella kauas todella nopeasti näiden RV:n kehumien moottoriteiden ansioista ja joku päivä nämä hienot metsäalueet rakennetaan täyteen samanlaista harvaa rakentamista.

En ole käynyt paikan päällä, että osa asioista saattaa selittyä korkeuserojen takia.
Avatar
tekijänä 16valve
#59280
Tuossa aiemmin jo olikin tästä juttua, mutta tässä hiukan juttua tornin omilta sivuilta. Göteboriin on rakenteilla tällä hetkellä Gothia towers, johon kuuluu lasi-julkisivuiset tripla-tornit. Korkein torni tulee olemaan 100 metriä korkea, eli Göteborin korkein rakennus. Viimeinen ja korkein rakennus valmistuu tammikuussa 2015.
http://www.gothiatowers.com/?lang=en

Web kamerakuvaa työmaalta täältä:
http://www.gothiatowers.com/about-gothi ... a/?lang=en

Kuva
tekijänä Darre
#59283
bitterfly kirjoitti:Turulla ja Göteborgilla on hieman samanlaiset maanpinnan muodot, toisella on kapea jokisuussa oleva lahti ja toisella on joki.
Ja samat patsaat. ;) Wäinö Aaltosen Kun ystävyyssuhteet solmitaan -patsas (ruotsiksi När vänskapsbanden knytes) löytyy molemmista kaupungeista, Se oli Turun kiitos Göteborgille sodan aikana saadusta avusta sekä Turun konserttisalista, joka rakennettiin osittain Göteborgin avustuksella. Turussa patsas on konserttisalin edessä. Patsaat paljastettiin molemmissa kaupungeissa 1955.

Göteborg:
Kuva

Turku:
Kuva

Kuvien lähteet: Wikipedia, kuvat public domain
Avatar
tekijänä Klazu
#59290
Kolme suunnilleen saman korkuista lasitornia eivät kyllä vakuuta ja tuo ne yhdistävä Skybridge ei ainakaan paranna vaikutelmaa. Toimisi muuten huomattavasti paremmin jos kyseessä olisi lasisista kaksoistorneista kolmoistornien sijaan. Sijoittelussa ja kuvakulmassa on muuten paljon yhtenevyyttä Hervannan uusiin torneihin. :)
tekijänä bitterfly
#59305
@Darre Yllätys, että juuri Turun patsas on paskainen ja kulunut, ja Göteborgin kiiltelee kauniisti.
tekijänä hmikko
#59318
bitterfly kirjoitti:@Darre Yllätys, että juuri Turun patsas on paskainen ja kulunut, ja Göteborgin kiiltelee kauniisti.
Hmm... noiden kuvien perusteella kylläkin päin vastoin, mutta patsaitahan nyt puhdistellaan aika ajoin, eli vaikutelma riippunee kuvausajankohdasta.
tekijänä Maumatti
#59319
Xerdoz kirjoitti:Kylläpäs noissakin Gothian torneissa näyttää halvalta ja rumalta tuommoinen laatta.
http://goo.gl/maps/JaO3N
Aika halvalta kyllä näyttää. Ihan hyvän näköisiä nuo tornit kumminkin. Voittavat helposti Hervannan tornit.
Avatar
tekijänä MindW
#59321
Vanhin torneista on jo vuodelta 1984. Varsinaista "ajatonta" arkkitehtuuria, kun uudet tornit tehdään samalla sabluunalla. Mielestäni arkkitehtuuri on melko tympeää verrattuna esimerkiksi Lilla Bommeniin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9