Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä albertobroccoli
#57162
Aloitan nyt uuden topikin tälle kun alkaa rakentaminen lähestyä:

Lähes 500 asukkaan kortteliksi muodostuvan Soppeensydämen rakentaminen alkaa ennen kesälomakautta. Kokonaisuus on valmis vuonna 2016.
http://ylojarvenuutiset.fi/2013/03/06/e ... nsydameen/
Kompleksin näyttävimmän osan eli 13-kerroksisen Artturintornin rakentaminen alkaa ensi syksynä.
Kuva
Mahtipontisen pilvenpiirtäjän rakentaminen alkaa syksyllä, ja kohde valmistuu vuoden 2015 kesälomakauteen mennessä.
:smt025

Myös Lemminkäisen sivuilta tietoa:
http://www.asunnot.fi/planned/project/project_id/121

Kuva
tekijänä Maumatti
#57163
Aika umpinaiselta toi maantasokerros vaikuttaa. Ei oo näköjään liiketiloja tulossa. Huono juttu, olisi mielestäni kaivannut edes jonkilaista toimintaa kivijalkaan. Arkkitehtuuri taas näyttää aika perus bulkilta. Hyvällä toteutuksella tostakin saadaan ihan hyvä.
#57164
Maumatti kirjoitti:Aika umpinaiselta toi maantasokerros vaikuttaa. Ei oo näköjään liiketiloja tulossa. Huono juttu, olisi mielestäni kaivannut edes jonkilaista toimintaa kivijalkaan. Arkkitehtuuri taas näyttää aika perus bulkilta. Hyvällä toteutuksella tostakin saadaan ihan hyvä.
Itsellä tulee mieleen yks yhteen Vanilja ja se kadunkulmaus Kaukajärvellä.
tekijänä Sasu K
#57167
K-P kirjoitti:Itsellä tulee mieleen yks yhteen Vanilja ja se kadunkulmaus Kaukajärvellä.
Totta, suunnitelma on hämmästyttävän yksi yhteen Kaukajärven Vaniljan kanssa. Eikä samankaltaisuus edes rajoitu tuohon torniin. Kuvissa Artturintornista vasemmalle näkyvät rakennukset ovat samankaltaisia kuin Kaukajärvellä, vaikka ovatkin pari kerrosta matalampia. Esimerkiksi tuo yhden kerroksen muita korkeampi rakennus (toinen rakennus Artturintornista vasemmalle) on samankaltainen ratkaisu kuin Kaukajärven Keskisenkadulla.

Mitäpä sitä uusia piirustuksia tekemään, kun voi pienillä muokkauksilla käyttää vanhat uudestaan. Ylöjärven Soppeenmäki muistuttaa sitten entistä enemmän Kaukajärveä. Onnea Ylöjärvi?

Sinänsä tuo Artturintorni näyttää ihan linjakkaalta, etenkin jos tuo kulman tumma väritys toteutuu, eikä kyse ole varjostuksesta renderöinnissä :smt002
Viimeksi muokannut Sasu K, 05.07.13 15:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Sasu K
#57168
Maumatti kirjoitti:Aika umpinaiselta toi maantasokerros vaikuttaa. Ei oo näköjään liiketiloja tulossa.
Liiketiloja on tulossa, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan Artturintornin kivijalkaan. Artturintornihan on korttelin kauimmainen Soppeenmäen keskustasta päin katsottuna, joten liiketoja ajatellen parempi paikka on korttelin toisella laidalla.

Ja hei, kyllähän me jo Tankki täyteen -sarjasta opittiin, ettei tuossa Artturintornin kohdalla voi menestyä kaupallisesti :lol:
tekijänä hmikko
#57170
Sasu Karjalainen kirjoitti: Sinänsä tuo Artturintorni näyttää ihan linjakkaalta, etenkin jos tuo kulman tumma väritys toteutuu, eikä kyse ole varjostuksesta renderöinnissä :smt002
Mie olisin valmis vaihtamaan elementtiteollisuuden virallisen muotivärin pois mustasta/grafiitinharmaasta. Hervannan tornien ja SOK:n hotellin kuvien tuijottelun jälkeen mustat elementit ovat alkaneet tökkiä silmään vähän siellä sun täällä viime vuosina rakennetuissa taloissa.
tekijänä ktpama
#57176
Sasu Karjalainen kirjoitti:
Maumatti kirjoitti:Aika umpinaiselta toi maantasokerros vaikuttaa. Ei oo näköjään liiketiloja tulossa.
Liiketiloja on tulossa, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan Artturintornin kivijalkaan. Artturintornihan on korttelin kauimmainen Soppeenmäen keskustasta päin katsottuna, joten liiketoja ajatellen parempi paikka on korttelin toisella laidalla.

Ja hei, kyllähän me jo Tankki täyteen -sarjasta opittiin, ettei tuossa Artturintornin kohdalla voi menestyä kaupallisesti :lol:

Mutta toivotaan ettei Artturintornia rakenneta liian "halavalla". :)
#82593
Emminkammarin asunnoista on myyty 60 prosenttia

Asuntojen menekki ratkaisee aloitushetken


http://ylojarvenuutiset.fi/2016/04/27/a ... tushetken/
Soppeenmäen keskustakorttelin eli Soppeensydämen jatkorakentaminen on toistaiseksi jäissä. Rakennusyhtiö Lemminkäinen odottaa, että Emminkammarista on myyty riittävä määrä asuntoja ennen kuin alueen seuraavia taloja ryhdytään pystyttämään.
Seuraavaksi Soppeensydämeen pitäisi nousta 13-kerroksinen Artturintorni, johon tulee näillä näkymin viitisenkymmentä asuntoa. Artturintornin jälkeen rakennetaan vielä Vileninkulma ja Ullanraitti.
– Haemme rakennusluvan heti, kun myyntipuolella näyttää siltä, että rakentamisen jatkaminen on järkevää, projektipäällikkö Janne Kivimäki Lemminkäiseltä sanoo.
#88463
Päivitystä projektiin:

http://ylojarvenuutiset.fi/2017/04/25/a ... kkinoille/
Soppeensydämen toisen talon eli Artturintornin asunnot laitettaneen ennakkomarkkinointiin toukokuussa. Tämä on Soppeensydämen asuinkorttelia rakentavan rakennuskonsernin Lemminkäisen tavoite.
ja

http://ylojarvenuutiset.fi/2017/01/03/m ... skustamme/
Vuonna 2014 valmistunut Emminkammari saa lähitulevaisuudessa seurakseen kolme uutta asuintaloa. Niistä ensimmäinen, 13-kerroksinen Artturintorni, alkaa nousta jo ensi vuonna.
– Parhaillaan menossa on luonnostelu. Pian alkaa asuntojen ennakkomarkkinointi, projektipäällikkö Janne Kivimäki Lemminkäinen Talo Oy:stä kertoo.
Valmistuessaan Artturintorni on Ylöjärven korkein asuinrakennus. Kokonaisuuteen tulee 65 huoneistoa, jotka ovat kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Tornin kokonaishuoneistoala on 3 900 neliötä.
– Ilman muuta se muokkaa Ylöjärven keskustan kuvaa, Kivimäki toteaa.
– Tornista tulee uniikki kohde ja maamerkki Vaasantien varteen. Ohikulkija näkee jo kaukaa, että hän on tulossa Ylöjärvelle, projektipäällikkö jatkaa.
Avatar
tekijänä huopa
#92432
Täällä olikin näemmä duplikaattiketju tästä.. kopioin viestini tänne missä on muutenkin paremmin infoa.

Lemminkäisen sivuilla on nyt rakennukselle infoa:
http://www.lemminkainen.fi/asunnot/asun ... eenmaella/

ja ainakin yksi renderi on selvästi pykälää Nokian maamerkkiä kivemman oloinen:
Kuva

.. tänä vuonna ilmeisesti polkaistaan käyntiin, asunnoistakin jo yli puolet myyty. Aika näyttää mikä lopputulos sitten on. Nyt on sitten enää Kangasalan keskusta ja Lempäälän keskusta jotain tornitalosuunnitelmaa vailla ja ympäristökunnat on keskustassa torniteltu.