Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#104411
Kuvia katsoessa itseäni edelleen huvittaa erinäissä kaavahankkeissa ollut puhe vanhan Keskustornin hallitsevan aseman säilyttämisestä. Korkeutta ei ehkä ole ihan ylitetty, mutta uudet kompleksit ovat niin massiivisia, että vanha torni ei juuri edes erotu taustalta.

Merituulentien ympärille rakennettu keskus ei ollut 70-luvullakaan Tapiolan varsinaisen puutarhakaupungin idean mukainen, ja puutarhakaupungin suunnittelijoista eräät sanoutuivat siitä julkisesti irti jo silloin. Tällä kierroksella on menty muutama pykälä lisää möhkäleen suuntaan. Jossain mielessä suunnittelua voisi pitää aika paljon huonompanakin kuin Itä-Pasilassa, kun Itä-Pasilassa kumminkin oli joku kokonaisidea liikenteen ja jalankulun järjestämisestä, ja ainakin tavoitteena oli jalakulkureittien selkeys. Käytännön kokemus ei tietysti siltä tunnu, kun monet jalankulkijoiden määränpäät kumminkin ovat autokaistojen tasolla, ja jalankulkusiltojen toteutus oli melkoisen ankea. Silti, Itä-Pasilaan verrattuna Tapiola näyttää nyt mun silmääni siltä, että on vaan laitettu kerrosneliötä kasalle.
veka, Minniminni tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#104412
Tapiolassa eilen. Rivakka meininki kaikilla työmailla. YIT:n Tuultenristi-toimistotalo ja Itätuuli-asuintalo ovat jo nousseet selvästi näkösälle. Jos olen ymmärtänyt kuvia oikein, Itätuulen ja Feenixin väliin tullaan vielä mahduttamaan kaksi YIT:n asuintornia, lisää tuulitaloja. Myös Feenixissä (alin kuva) ollaan jo latomassa idänpuoleisen korkean siiven kerroksia.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, jfo, Minniminni tykkää tästä
tekijänä Minniminni
#104730
veka kirjoitti: 25.05.22 12:01 Tapiolassa eilen. Rivakka meininki kaikilla työmailla. YIT:n Tuultenristi-toimistotalo ja Itätuuli-asuintalo ovat jo nousseet selvästi näkösälle. Jos olen ymmärtänyt kuvia oikein, Itätuulen ja Feenixin väliin tullaan vielä mahduttamaan kaksi YIT:n asuintornia, lisää tuulitaloja. Myös Feenixissä (alin kuva) ollaan jo latomassa idänpuoleisen korkean siiven kerroksia.
Kiitos kuvista. Vaikuttaisi kyllä tungetun todella täyteen. Naapuritalon asukasta voit melkein kätellä parvekkeelta. Onko esim. Tapiolan Feenixin asuntojen myynnin tilanteesta kellään tietoa?
tekijänä hmikko
#104754
HS: Tapiolan keskukseen halutaan lisää liiketiloja

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi yksimielisesti maanantaina kokouksessaan Tapiolan metroaseman ja bussiterminaalin länsipään ympäristön jatkokehittämisen periaatteet.
Hesarin jutussa poliitikot puhuvat suoraan Tapiolassa tehtyjen virheiden korjaamisesta. Korjausliike tosin näyttää olevan aika pitkälti lisää samaa, eli kerrosneliöitä. Asia jaoston kokouksen pöytäkirjassa (kuvat viitesuunnitelmasta liitteessä):

Tapiolan metroaseman ja bussiterminaalin länsipään ympäristön jatkokehittämisen periaatteet
veka tykkää tästä
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29