Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#54215
Tapiolan ja Matinkylän välissä sijaitseva Niittykumpu saa myös osansa Länsimetrosta. Alueelle suunnitellaan useita kerrostaloja, metrokeskusta ja keskuksen yhteyteen 26- ja 16-kerroksisia asuintorneja. Kaavamuutos oli juuri nähtävilä ja kaavan pitäisi valmistua tänä keväänä.

Suunnitelmat ovat eläneet jonkin verran kaavoituksen aikana. Aluksi suunniteltiin kolmea yli 20-kerroksista tornitaloa --> kuva
Näiden jälkeen suunnitelmat muuttuivat niin, että suunnitelmissa oli vain yksi 18-kerroksinen torni --> kuva

Alueen nykytila: http://farm5.staticflickr.com/4024/4540 ... 6c07_o.jpg

Tässä alla sitten nämä viimeisimmät suunnitelmat. Omasta mielestä tämä viimeisin toimii parhaiten.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

kuvien lähde: http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=11 ... lbddb&l=FI
Viimeksi muokannut Janne_H, 10.04.16 19:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Kazaam
#54220
Pidän itse muiden kuin tornitalojen massoittelun osalta ensimmäistä vaihtoehtoa parhaana (joskaan ei sekään hääppöinen ole). Lamellitalot olisivat sopineet metroaseman ympärille luomaan hieman enemmän kaupunkimaisempaa ympäristöä. Alkaa muutenkin jo rasittamaan, että aina uusia suunnitelmia katsoessa pitää käyttää sanaa "kaupunkimainen", kun kerran kaupunkia täällä ei enää rakenneta...

Tornien osalta uusittu suunnitelma on nyt ainakin parannus edeltävään, mutta jotenkin kaipaisi kyllä kolmannen tornin kimppaan (kuten ensimmäisessä). Vaikka ennemmiten ottaisin tietenkin umpikorttelimaisempia muotoja ja kunnollisen katumitoituksen kuin nykysuunnitelmien kaltaista pistetalolähiötä ja lähiötorneja. Jokainen nyt kuitenkin tietää miten noille tornien viistoille muodoille tulee käymään.
Avatar
tekijänä Krio
#54221
Kyllä, näyttää hyvältä mutta pelkään hmikon ja HCB:n tavoin että tornit suoristuvat hieman.

Näyttäisi siltä, että jo olemassa olevat rakennukset lanattaisiin metrokeskuksen tieltä?
Avatar
tekijänä Janne_H
#54222
Palstan Cirrus-traumat alkavat mennä jo huvittaviks, kun ne toistuvat joka ikisessä uudessa projektissa, jossa on vinoa tai kaarevaa seinää.
Krio kirjoitti: Näyttäisi siltä, että jo olemassa olevat rakennukset lanattaisiin metrokeskuksen tieltä?
Niittytorin kauppakeskus ja sen yhteydessä oleva pysäköintitalo ovat ainoat rakennukset, jotka väistyvät uusien tieltä.
Avatar
tekijänä Krio
#54223
Tuskin kukaan tulee itkemään tuon ostarin perään. Mutta cirrus-pelot ovat ihan aiheellisia, kun Westendin kylpylähotellikin menetti kulmansa julkisivusta.
Avatar
tekijänä RV
#54224
Erittäin tyylikäs tornitalo! Jotakin tuon näköistä sopisi laittaa Tapiolaan.
tekijänä hmikko
#54225
Janne_H kirjoitti:Palstan Cirrus-traumat alkavat mennä jo huvittaviks, kun ne toistuvat joka ikisessä uudessa projektissa, jossa on vinoa tai kaarevaa seinää.
Kiistän omalta osaltani kaikki traumat. Itselläni ei käytännössä ole koskaan asiaa Vuosaareen, joten Cirrus tai muu loota siellä ei pääse haittaamaan. Jos joku alkaa mennä huvittavaksi, se on mielestäni arkkitehtien sitkeys, jolla he jaksava piirtää kaaria ja ei-suorakulmaisia linjoja, ja sitten piirtää uusiksi suorakulmaisina laatikkoina. Voisivathan sitä yrittäjäihmiset noin niin kuin toiminnan kehittämisen nimissä jättää tarpeettomat työvaiheet pois.
Avatar
tekijänä JR
#54226
Edustavatko havainnekuvien tornit oikeasti suunniteltua arkkitehtuuria vai (lähes) pelkkää massoittelua? Jos ne ovat vain massoittelutarkoitukseen, on mielestäni typerää kommentoida tornien arkkitehtuurin mahdollisia muutoksia.
tekijänä Jape
#54227
Mielestäni on taas hiukkasen typerää julkaista suurelle, kaupunkisuunnittelubyrokratiasta ja -jargonista ymmärtämättömälle yleisölle noinkin yksityiskohtaisia kuvia, jos niillä ei kuitenkaan ole juuri mitään tekemistä lopputuloksen kanssa. Väkisinkin olen usein miettinyt, onko näiden "ihan vaan massoittelua ilmaisevien" namukuvien funktio saada myytyä julkiselle mielipiteelle projekti, joka sitten matkan varrella totta kai pelkistyy ja halpistuu.

Tekisi myös mieli kommentoida tätä suunnitelmaa, mutten mene miinaan. :lol:
Avatar
tekijänä Janne_H
#54228
Kazaam kirjoitti: mutta jotenkin kaipaisi kyllä kolmannen tornin kimppaan
Muistu mieleen, että Niittykumpuun on jo kaavoitettu yksi 17-kerroksinen asuintorni. Se tulee tasan 600 metrin päähän tuosta 24-kerroksisesta, eli ei aivan vieressä mutta suurmaisemassa samalla alueella. Kyseisen tornin korttelissa on jo harjassa 6-kerroksinen asuintalo, joka näkyy hyvin Länsiväylälle. Pitänee joku päivä mennä tekemän työmaakatsaus. Projektin oma ketju: http://taloforum.fi/viewtopic.php?f=26&t=699
Avatar
tekijänä JR
#54229
Jape kirjoitti:Mielestäni on taas hiukkasen typerää julkaista suurelle, kaupunkisuunnittelubyrokratiasta ja -jargonista ymmärtämättömälle yleisölle noinkin yksityiskohtaisia kuvia, jos niillä ei kuitenkaan ole juuri mitään tekemistä lopputuloksen kanssa.
Niin, toinen vaihtoehto olisi sijoittaa havainnekuvissa rakennusten paikalle homogeenisia suorakulmaisia särmiöitä, mikä olisi vielä kauempana lopputuloksesta. Olisiko tämä sitten järkevämpää.

Ehkäpä ratkaisu näiden "kaupunkisuunnittelubyrokratiasta ja -jargonista ymmärtämättömien" "hämäämiselle" olisi lisätä havainnekuvien alle teksti, jossa todetaan kuvan olevan viitteellinen.

Jape kirjoitti:Väkisinkin olen usein miettinyt, onko näiden "ihan vaan massoittelua ilmaisevien" namukuvien funktio saada myytyä julkiselle mielipiteelle projekti, joka sitten matkan varrella totta kai pelkistyy ja halpistuu.
Tuskin.
Viimeksi muokannut JR, 03.03.13 16:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä jusa-masa
#54230
hmikko kirjoitti:Jään odottelemaan tornitalojen kylkien suorakulmaistumista havainnekuvien seuraavassa versiossa.
Itse jään odottamaan tämän lisäksi sitä, että pinnat tehdään isosta klinkkerilaatasta. Sitten kokoalue onkin jo pilalla...
Käykää katsomassa tampereella kaukajärven vanilijaa.
Avatar
tekijänä JR
#54232
jusa-masa kirjoitti:Itse jään odottamaan tämän lisäksi sitä, että pinnat tehdään isosta klinkkerilaatasta. Sitten kokoalue onkin jo pilalla...
Tuo tuskin toteutuu, sillä se se on vastoin kaavaa. Asemakaavan muutoksen selostuksessa sanotaan:
Espoon KSK kirjoitti:Uusien asuinrakennusten yleisilme on vaalea. Pääasiallisena julkisivumateriaalina käytetään valkoista rappausta tai valkobetonia. Sokkelit, tukimuurit ja aidat verhotaan tummanharmaalla tai mustalla luonnonkivellä. viherhuoneiden ja parvekkeiden alakatot ja taustaseinät sekä talousrakennusten pihanpuoleiset seinät ovat puuta. Kivijalkakerroksissa on lasitiilipintaa ja suuria ikkunoita. Metrokeskus erottuu muusta uudisrakentamisesta yhtenäisellä korkealaatuisella silkkipainetulla metalli- ja lasijulkisivulla. Keskuksen pysäköintikerrokset sovitetaan muiden kerroksien julkisivuihin niin, että rakennus muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Maanpäälliset kannet, kansipihat ja muut piha-alueet toteutetaan yhtenäisinä kokonaisuuksina korttelialueittain, tonttijaosta riippumatta. LPA-alueiden pysäköintilaitokset sovitetaan ympäristöönsä viherrakentein, istutuksin ja luiskin. Avoimet julkisivut verhoillaan ympäristöön sopivalla viherseinällä tai muilla vastaavilla keinoilla. Laitokset katetaan viherkatolla jos mahdollista.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13