Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä JR
#2321
Q kirjoitti:Mitenkään ottamatta kantaa itse aiheeseen, tuo base tarkoittaa rakennuksen pohjimmaisia osia, ts. perustuksia.
Oletin sen tarkoittavan alimman maanpäällisen kerroksen lattiatasoa.. Muutenhan tuossa korkeuden mittauksessa ei ole mitään järkeä:
Structural height is defined as the vertical elevation from the base to the highest architectural or integral structural element of the building.
Avatar
tekijänä JR
#2888
En viitsinyt aloittaa tämän yhden pienen asian takia uutta ketjua, ja koska täällä on emporis jo mainittukin, ajattelin lisätä viestini tänne.

Eli miksiköhän Emporis.comista puuttuu niin moni suomalainen tornitalohanke? Reimantorni, Fabutorni, jne jne. Lisäksi siellä on sekä Signaali Headquarters, että Panorama Tower. Joku vielä luulee vahingossa, että Leppävaaraan on tulossa kaksi toimistotornia.

Sdesillähän taisi olla joku yhteys Eroseen?
Avatar
tekijänä huopa
#6649
Suomen heiko(hko) päivitystilanne emporiksella johtunee kahden päävetäjän kiireellisyyksist, nimittäin minun ja Tomin. Minulle syntyi pari muksua tuossa muutama vuosi sitten ja samalla vaihdoin työpaikkaa ja olen ollut enemmän kuin kiireinen viime vuosina. Samoin Tomi on ollut melko kiireinen töidensä kanssa Koneella, joten meidän päivitykset tulevat viiveellä. Voisin yrittää paikata näitä teidän huomaamianne bugeja tässä lähiaikoina. Korkeudet kiinnostavat minua eritoten, sillä olen yrittänyt kovalla työllä saada Suomesta kaikkille rakennuksille korkeuksia. Pääkaupunkiseudulla on niin paljon rakennuksia ja kun en siellä asu, niin se jää vähän retuperälle. Tästä Tampereen alueelta, Jyväskylästä ja muutamasta muusta Suomen kaupungista olen käynyt ihan rakennusvirastoilla katsomassa piirustukset rakennuksista ja lätkinyt korkeudet sieltä sitten suoraan tarkkoina. Jos saatte jostain korkeuksia (kohtuullisen tarkkoja) sellaisiin rakennuksiin joihin ei vielä ole mitään korkeustietoja olemassa, tai saatte tarkempia olemassa oleviin, niin ilmoittakaa.

Minulle _saa_ laittaa spostia (huopa@skyscrapers.com tai huopa@iki.fi), privaviestiä tai mitä vain muuta kaikista Suomen talojen virheistä emporiksella (lähteet mukaan mistä tiedot on saatu), niin yritän fiksailla niitä parhaani mukaan. Viimeksi olen viritellyt pietarin taloja kun tuli siellä käytyä kesällä, mutta eiköhän vähän aikaa joskus jää kotisuomellekin.

Nuo hassut määritelmät korkeuksille tuli vuosia sitten kun tutkimme monen alan pitkäaikaisen harrastajan kanssa ison kasan hyvin erilaisia rakennuksia ja pyrimme tekemään määritelmän, jolla korkeus tulisi järkeväksi kaikille hassuillekin taloille (rinteisiin rakennetuille ja muille omituisuuksille). Tuon määritelmän tekemiseen kului melkein vuosi aikaa ja olemme olleet melko tyytyväisiä, eli noita ei ole aikomusta muutella enää Emporiksella.

-> jatkan juttua kun ehdin
Avatar
tekijänä huopa
#43534
Ajattelin nyt vielä hieman päivittää tuota emporiksen tilannetta. Emporis menetti suurimman osan harrastajaeditoreistaan viime kesänä/talvena kun minä, michael wutzke ja dan kieckhefer erosimme sieltä kaupallisuuteen liittyvien erimielisyyksien takia. Emporiksella ei juuri enää korkeuksia päivitä kukaan, joten tuskin kannattaa ihmetellä jos suomen tiedot eivät päivity. Me aloitimme rakennustietokannan ikäänkuin alusta nimellä phorio.com ja ehkäpä tässä lähiviikkoina saamme siitä ensimmäisen version julkiseksikin (kunha töiltämme ja muilta pakollisilta kiireiltä ehdimme, se on taas täysin harrasteprojekti eikä meistä kukaan saa siitä vielä mitään tuloja niin aikataulut ovat hitaanpuoleisia).
tekijänä Luukie
#43540
Miten muuten noi kerrokset lasketaan, tai pitäkösen ylemmän kerroksen olla tietyn kokoinen alempiin kerroksiin verrattuna? Tuli vaan mieleen kun tuossa yhdessä Linnankadun torneista on joku korkeampi kohta. Hyvin pieni, mutta erottuu silti. Eli lasketaanko se viralliseen korkeuteen? Jos näin niin silloin se olisi luultavemmin yli sen 50 metriä. Ei tällä niin suurempaa merkitystä, mutta tullut mietittyä.
Avatar
tekijänä Tehari
#43557
Luukie kirjoitti:Miten muuten noi kerrokset lasketaan, tai pitäkösen ylemmän kerroksen olla tietyn kokoinen alempiin kerroksiin verrattuna?
1, 2 , 3 sit tulee 4 jne. Ja veikkaan että 2. krs on saman kokoinen ku 3.krs mut ei sitä varmaa oo säädetty laissa :)
tekijänä Luukie
#43570
Tarkoitin nyt sitä että lasketaanko se korkeampi kohta talossa kerrokseksi. Tai no mielummin näin, että lasketaanko se mukaan kerrostalon korkeuteen. Sori kysyin ehkä vähän sekavasti.