Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä bitterfly
#52519
Turun uusin ja ehkä viimeisin puhdas lähiökokonaisuus rakentuu Skanssin kaupunginosaan, nyt suunnitteilla 5000 - 8000 asukkaan asuinalue, joka tulisi lopulta olemaan myös pikaraitiotien varrella.

Havainnekuvia:
Kuva

Kuva
Ihan passeli lähiö

lähteet: http://www.turku.fi/skanssi

---
Vaikka havainnekuvan kaava on omaan makuuni väljä, siellä on paljon hauskoja yksityiskohtia, kuten nuo kolmisärmäiset talot ja lähiötä kauppakeskuksen läpi kiertävä kävelyalue. En tiedä onko tämä sitten Turun versio Vantaan myyrmäestä.
Avatar
tekijänä julexi
#52532
Loisto juttu, että teit Skanssille oman ketjun!

Tässä YLE:n uutisessa oli hieman erilainen havainnekuva alueesta:
YLE Turku kirjoitti: Skanssista tulee Turun mallikaupunginosa

Kuva

Turun kaupunki aikoo kehittää Skanssin alueesta uudenlaisen ja elinvoimaisena pysyvän kaupunginosan.

Skanssin kaavaillaan lähivuosikymmeninä jopa kahdeksan tuhannen asukkaan lähiötä, jossa ensivaiheessa joukkoliikenne hoidetaan runkobussilinjojen avulla ja tulevaisuudessa sinne kulkisi pikaraitiotie.

Ensimmäiset kerrostalot Skanssin ostoskeskuksen läheisyyteen ovat valmistumassa ja alue on Turun tulevaisuuden päähankkeita.

- Skanssin suunnittelu on yksi Turun kärkihankkeista. Joukkoliikenteen kehittymisen kannalta Skanssilla on oleellinen merkitys. Lisäksi panostamme ekologisuuteen, kertoo kaavoitusarkkitehti Oscu Uurasmaa.
http://yle.fi/uutiset/skanssista_tulee_ ... sa/6452006
tekijänä hmikko
#52534
Varissuon asukasmäärä on nykyään vajaat yhdeksän tuhatta. Tyhmempi luulisi, että Turkua voisi kehittää johonkin muuhun suuntaan kuin tekemällä uuden saman kokoisen metsälähiön.
Avatar
tekijänä grendy
#52535
Vaikea arvata kumpi havainnekuvista on uudempi, se jossa on ympyränmuotoa ja ympikorttelia VAI se jossa on umpikorttelit hajoitettu ja ympyrän muotoja ei näy ;)
tekijänä albertobroccoli
#52538
grendy kirjoitti:Vaikea arvata kumpi havainnekuvista on uudempi, se jossa on ympyränmuotoa ja ympikorttelia VAI se jossa on umpikorttelit hajoitettu ja ympyrän muotoja ei näy ;)
Väike-Öismäe ftw!

Kuva

tuolla tuli pimperorallia vedeltyä lagunan luuskalla aikanaan... :D
pari kierrosta ja pataan.
tekijänä bitterfly
#52539
Ylen uutisessa ollut versio on niin kuvottava, ettei siihen viitsi ottaa edes mitään kantaa.
tekijänä Luukie
#52540
Onkohan se Biotorni tuolla taustalla ollut suunnitteilla. No tornia sinne ei ainakaan tule kun sinne valmistui juuri uusi K-rauta.
Kuva
Vähän vanhempi kuva, mutta noi kauppakeskuksen ihan vieressä olevat talot ovat jo rakentumassa.
Tosin eka rakentui hyvin hyvin hitaasti ja toinenkaan näytä kiirettä pitävä. Toivottavasti hieman potkua antavat nämä suunnitelmat. Mulle kelpaisi pari korkeampaa rakennusta toiselle puolelle tietä ja joku 1000 asukkaan lähiö. Toi
havainnekuvissa näkyvä Skanssin kauppakeskuksen laajennuskin näyttää mielenkiintoiselta. 8000 asukkaan lähiö Varissuo-Lauste ja Haritun väliin ei äkkiseltään kuulosta järkevimmältä idealta kun on Vaasanpuistokin tulossa.

http://www.hartela.fi/hartela_projects/ ... panyid=H22
tekijänä hmikko
#52545
Luukie kirjoitti: 8000 asukkaan lähiö Varissuo-Lauste ja Haritun väliin ei äkkiseltään kuulosta järkevimmältä idealta kun on Vaasanpuistokin tulossa.
No nimenomaan. Toivon hartaasti, että Linnakaupunki ja Pohjolaan suunniteltu asuntorakentaminen toteutetaan ensin.
Avatar
tekijänä julexi
#52712
Kävin tänään Skanssissa ja samalla otin kännykällä muutamia kuvia rakenteilla olevasta korttelista.
Valmistumassa on nyt siis ensimmäinen kauppakeskuksen viereisistä neljästä "umpikorttelista". Muut kolme rakennetaan myöhemmin.

Korttelin arkkitehtuuri on mielestäni kyllä kaikkea muuta kuin tylsää.
Kuva

Kuva

Kuva

Korttelin värit ja materiaalit ovat samat kuin viereisessä kauppakeskuksessa.
Kuva

Kuva

Kortteliin rakennetaan kivijalkaliiketiloja, sekä kauppakeskuksen ensimmäinen laajennusosa.
Kuva

Kuva

Bitterflyn ekassa viestissä postaamissa havainnekuvissa tämä asuinkorttelin ja kauppakeskuksen väliin jäävä polku tultaisiin kattamaan ja taakse kohoaisi myöskin kauppakeskuksen laajennusta.
Kuva
tekijänä Darre
#52719
Kiitos kuvista, Julexi. :smt023

Joo, ei tämä mikään tyypillinen bulkkilähiö ole, vaan sangen mielenkiintoinen ja omaperäinen projekti jopa valtakunnallisesti. Tästä tulee hieman mieleen PK-seudun alueelliset ja arkkitehtuuriltaan yhteneväiset asuinalueratkaisut (Espoo ja Helsinki erityisesti), joissa on käytetty paljon aikaa alueen persoonalliseen yleisilmeeseen ja viihtyvyyteen. Pidän todella paljon ja olen jopa hämmentynyt, että Skanssista tulee näin hieno. Pidän myös siitä, että alueesta tulee aika tiivis. Tai ainakin kuvien perusteella rakennetaan aika urbaania "lähiötä".
tekijänä cobaink
#52721
Hyvältä näyttää, epätyypillistä kortteliratkaisua. Pari lisäkerrosta taloihin ois ollu tervetullutta.
Avatar
tekijänä suberb
#52723
Skanssin talot näyttävät hienoilta! Ja umpikortteleita jopa! Olisin melkein toivonut että nuo rakennukset olisivat valmistuneet jonnekkin kantakaupunkiin, vaikkapa sataman alueelle. Olisivat olleet arkkitehtuurisesti raikas tuulahdus keskustaan, mutta seuraan nyt mielenkiinnolla miten Skanssin alue kehittyy.
Avatar
tekijänä Hardin
#52724
Ohhoh, upeaa! Tuohan kelpaisi jopa keskustaan, umpikorttelia ja suhteellisen laadukasta arkkitehtuuria. Tonne sitten kun on enemmän rakennettu vielä ratikka, niin johan alkaa olla. 8)
Avatar
tekijänä Clepe
#52726
Ihan mukavan näköistä arkitehtuuria! Toivoisin kuitenkin että noi talot muodostaisi selkeää katutilaa, eikä rajautuisi tollaseen lähiöpuistoon. Ei siinä umpikorttelilla saavuta mitään etua jos tila tuhlaantuu epämääräisiin ruohokenttiin tyyliin Kartanonkoski.
tekijänä Luukie
#52797
Olihan noita rakennettu vähän parempaan tahtiin kuin viimeksi, kolme vielä jäljellä. Tosta saadaan hieno asuinalue noista neljästä rakennuksesta. Katsoo nyt miten se Skanssi tosta laajenee myöhemmin. Toivottavasti ei kovinkaan paljon.