Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä James
#100695
Ukilainen kirjoitti: 28.08.20 08:31
Siihen betonikannen päälle on tosiaan tulossa asuntoja, jossain muistelen nähneeni luonnoksia ja saattaa olla kaavamuutoskin jo vireillä. Tuohonhan on kai alunperin ajateltu kauppakeskuksen laajennusta.
Muistelisin, että siihen olisi jopa rakennuslupakin (poikkeamispäätös) jo myönnetty vaikka mitään ei olekaan vielä tapahtunut. Voin toki muistaa väärinkin.
tekijänä Xerdoz
#100700
TurkuCubed kirjoitti: 27.08.20 17:22 Ketjussa ollut hiljasta, mutta alue jatkaa kehittymistä, kun Skanssinmäen asemakaavamuutos on tulossa kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi. Kaava on sekoitus asuinaluetta ja teollisuutta, kun alue rakentuu toimintaan jäävän teollisuusrakennuksen ympärille. Ei mitään kovin ihmeellistä luvassa; vähän olisi toivonut edes jotain tornin tynkää (12-16 kerrosta). Pienenä kuriositeettina on virkistysalueeksi merkatut Skanssinharjun jäänteet, ''jotka ovat ainoa Turun alueella sijaitseva osa aiemmin Turun kautta kulkeneesta Laitilan-Mynämäen harjujaksosta''. Suunnitelmissa jätetty varaukset pikaraitiotietä varten.
Kaavaselostusta selaamalla nähdään suunnitelmien yksinkertaisuminen matkanvarrella:

Viimeisin havainnekuva samasta pätkästä:
Kuva
Taas tuommoinen katuun poikittain oleva vankilamuuri, jota ei edes yritetä yhdistää järkevästi ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Eikä tulevaisuudessakaan pystytä, koska tehdään rakennuksiin päättyviä umpikujia yms.
Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä James
#100726
Xerdoz kirjoitti: 28.08.20 20:17
Taas tuommoinen katuun poikittain oleva vankilamuuri, jota ei edes yritetä yhdistää järkevästi ympäröivään kaupunkirakenteeseen. Eikä tulevaisuudessakaan pystytä, koska tehdään rakennuksiin päättyviä umpikujia yms.
Eikös tuon etummaisen talon vierestä ala suojeltu niitty tms. eli siitä kuvanotto suuntaan ei ole tulevaisuudessakaan tulossa mitään lisärakentamista?
tekijänä arkkitehty
#102676
Ajelin tänään skanssin ohi ja näytti 6-7 taloa olevan rakenteilla. Kaksi niistä kauempana alueen perällä, yksi ihan kauppakeskuksen vieressä. Yllättävästi alue edistyy vaikka väki tuntuukin näinä aikoina mieluummin siirtyvän lähellä olevan kaarinan rajan toiselle puolelle.