Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#51844
Nyt alkaa vakavasti vaikuttaa siltä, että saadaan 463 metriä korkea (!) pilvenpiirtäjä ainoastaan 140 kilometrin päähän itärajasta. Pietarissa on nimittäin alkanut tapahtua Lakhta Centerin uudella työmaalla. Alunperin tornia suunniteltiin Pietarin keskustan tuntumaan, mutta mm. Unescon ja kaupunkilaisten voimakkaan vastustamisen takia hanke kuopattiin. Viime vuonna projektille hankittiin uusi tontti 10 kilometrin päästä keskustasta Nevanlahden pohjoisrannalta.

Tuosta kyllä tulee valmistuessaan ehdoton vierailukohde. Korkeudesta kertoo sen verran, että vielä muutama vuosi sitten tuo olisi ollut maailman toiseksi korkein pilvenpiirtäjä ohittaen korkeudessa Sears Towerin ja Petronas Towersit. Kuvien perusteella näköalatasanne näyttäisi tulevan n. 400 metrin korkeuteen ja alla linkitetyn videon perusteella näköalatasanne olisi ilmainen.

http://www.youtube.com/watch?v=39WZXOr_OAM

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Työmaa 15.12.2012:
http://img-fotki.yandex.ru/get/5635/111 ... a09aa_orig
Viimeksi muokannut Janne_H, 29.03.13 23:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Purkki^
#51846
Mitäs kaikkea tuohon torniin sitten tulee jotta se olisi taloudellisesti kannattava? Tyylikkään näköinen kokonaisuus.

Edittiä: Toimistoja ainakin mut tuleeko hotellia?
Avatar
tekijänä Klazu
#51847
Itse en niin lampene yksittaisista supertall-torneista keskella ei-mitaan ja tassa projektissa itse torniosa on kovin tylsan nakoinen The Shardin kopio, mutta tuo rakennus tuossa juuressa nayttaa ihan janskalta. Plussaa ilmaisesta nakoalatasanteesta. Pietari on kylla hieno kaupunki, joten kannattaa kayda. Itseani kiinnostaisi vierailla Moskovassa nakemassa sikalaisen Cityn uusi klusteri. :)
tekijänä magno
#51848
Venakoilla on nyt rahaa ja sen pitää näkyä - oli projektille tarvetta tai ei. Sama homma kuin Lähi-idän uusrikkailla.
Viimeksi muokannut magno, 29.12.12 13:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#51849
Purkki^ kirjoitti:Mitäs kaikkea tuohon torniin sitten tulee jotta se olisi taloudellisesti kannattava? Tyylikkään näköinen kokonaisuus.

Edittiä: Toimistoja ainakin mut tuleeko hotellia?
Tuossa animaatiossa kerrotaan mitä toimintoja kompleksiin tulee. Kannattavuudesta vaikea sanoa mitään. Näyttäis jäävän kerroksiin aika vähän tilaa toimistoille kaksoisjulkisivun, viherhuoneiden ja coren takia. Julkisivu näyttää myös aika kalliilta epäsymmetrisien kolmioikkunoiden ja kehikon takia. Melkoisen haastava tuommoista julkisivua pitää myös puhtaana. Veikkaisin että tehokkuus on kuitenkin toissijaista ja näyttävyys ensisijaista. Onhan tuohon tulossa Venäjän suurimman yrityksen, Gazpromin, pääkonttori.

Kuva
Klazu kirjoitti:itse torniosa on kovin tylsan nakoinen The Shardin kopio
Shardin kopio? Katsoppa vähän tarkemmin!
Avatar
tekijänä Clepe
#51851
Tää nyt on tällästä Dubai-arkitektuuria: näyttää kivalta helikopterista ja motarilta. Kun tosta puuttuu yhteys muuhun kaupunkiin, on täysin merkityksetöntä miten korkea rakennus on.
tekijänä ÄmJii
#51852
On kyllä tosiaan aina yllättävää huomata, että niin lähellä Suomea on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Henkinen välimatka vaan on niin pitkä.

Kun kyseessä on Gazpromin pääkonttori, niin taloudellisesta kannattavuudesta ei tarvinne kantaa pahemmin huolta. Yhtiö on kuitenkin jopa koko maailman mittakaavassa suurimpia. Jos en väärin muista, niin yhtiön muuton syynä pääkaupungista Pietariin oli lähinnä valtiojohdon (Putin, Medvedev) pietarilaistausta. Pietarille yhtiön muutto kaupunkiin on taloudellinen lottovoitto ja varmasti kaikessa muussakin suhteessa merkittävää. Missä päin kaupunkia ja millaisessa rakennuksessa yhtiö majailee, ei ole niinkään oleellista. Muutenkin tällainen maan moninapaistaminen tuntuu järkevältä, sitä soisi Suomeenkin.

Mitä tulee yhteydestä muuhun kaupunkiin, niin kannattaa huomioida Pietarin siluetti. Jos toimisto haluttaisiin kiinni muuhun kaupunkirakenteeseen, niin se pitäisi toteuttaa matalana kompleksina. Tätä torniahan yritettiin aluksi lähemmäs keskustaa, mutta vastustus oli liian suurta (aiheestakin) - Pietari on niin uniikki kaupunki rakennuksiltaan. Jos Pietariin siis rakentaa tornin, niin nyt esillä olevan kaltainen toteutus lienee ainoa mahdollinen. Joka tapauksessa on mielenkiintoisempaa tehdä torni kaupungin laidalle kuin matala rakennus keskustan tuntumaan, sopii siis meikäläiselle tämä toteutuva malli.
Avatar
tekijänä tae
#51853
Lakhta on suomeksi Lahta, joten pilvenpiirtäjän nimi on siis suomeksi joko Lahta Tsentr tai Lahta-keskus. Syyttäkäämme vaikka laiskoja suomalaisia juornalisteja anglismeista. Tämä on nimenomaan Gazpromin projekti ja ko. firma otti herneen oikein kunnolla nokkiinsa, kun eivat saaneet rakentaa tätä Pietarin keskustaan (IMO oikea päätös; ko. keskusta kun on poikkeuksellisen upea). Gazprom mm. veti sen nenäherneen vuoksi rahoituksen pois jalkapalloseura Zenithin megastadionilta (ja kaatoi sen kaupungin syliin).
#51855
Tämänkaltaisen tornin kuuluukin seistä yksinään! Näyttäisi typerältä, jos vieressä olisi useamman tornin klusteri. Halvasta kitshimäisestä Dubai-arkkitehtuurista kaukana, erittäin tasokkaan näköinen.
tekijänä frank_hki
#51860
Havainnekuvaa katsellessa tulee kyllä mieleen, että oiskohan tuohon naapuriin kuitenkin jonkinlainen klusteri kehittymässä ajan myötä? Tonttia ainakin riittää ja Pietarin keskustaan - aivan oikein - ei korkeampaa pytinkiä voikaan pystyttää. Mutta uskoisin, että Pietariinkin haikaillaan korkeamman rakentamisen CBD:ia á Moskovan Moscow-City. Ei toi sijaintikaan näyttäis ollenkaan huono olevan, vaikkei ihan keskustassa olekaan.
#51924
Itse en pidä näistä huippua kohti kapenevista rakennuksista, koska niiden korkeutta on erittäin vaikea hahmottaa lähellä rakennusta. Vähän sama juttu kuin Burj Khalifan kanssa. Itse tykkään selkeistä linjoista ja pitkistä pystysuorista pinnoista. Pitkät allekkaiset ikkunarivitkin vetoavat itseeni, koska korostavat että kerroksia piisaa.
#51928
On mielenkiintoista saada noin korkea rakennus lähelle Suomea. Se nostanee Pietarin arvostusta Talossa, joten ehkä saamme jatkossa enemmän kuvia Pietarista tänne foorumille. On hämmästyttävää kuinka vähän kaupungista on postattu valokuvia tänne. Kysymyksessä on kuitenkin maailmankin mittakaavassa hyvin merkittävä ja kaunis suurkaupunki. =)
#51932
Tietäen, millaista poliittista uhkailu-, lahjonta- ja kiristyspeliä Gazprom on pelaillut, ei oikein henk. koht. sytytä saada heidän fallossymbolia tuohon rajan taakse. Eläisin mieluummin siinä uskossa, että Pietari on ja pysyy kulttuurikaupunkina, ja ahneet, röyhkeät imperialistikapitalistioligarkit pysyisivät Moskovassa. Moskova on muutenkin ulkonäöltään sen verran ronskimpi, karskimpi ja rumempi kuin Pietari, että tuollainen jättitorni sopisi sinne paremmin.

Itse rakennushan on vaikuttavan näköinen, koska siitä nimenomaan halutaan tehdä vaikuttavan näköinen. Jotenkin väkinäisen ja päälleliimatun oloinen. Toisaalta, hyvin samanlaisista motiiveistahan syntyi tyhjän päälle sekin Pietari, jota nyt ihastellaan vanhana kulttuurikaupunkina. Gazprom-oligarkit ovat tämän päivän tsaareja.
tekijänä Jussi
#51940
ÄmJii kirjoitti:Mitä tulee yhteydestä muuhun kaupunkiin, niin kannattaa huomioida Pietarin siluetti. Jos toimisto haluttaisiin kiinni muuhun kaupunkirakenteeseen, niin se pitäisi toteuttaa matalana kompleksina. Tätä torniahan yritettiin aluksi lähemmäs keskustaa, mutta vastustus oli liian suurta (aiheestakin) - Pietari on niin uniikki kaupunki rakennuksiltaan. Jos Pietariin siis rakentaa tornin, niin nyt esillä olevan kaltainen toteutus lienee ainoa mahdollinen. Joka tapauksessa on mielenkiintoisempaa tehdä torni kaupungin laidalle kuin matala rakennus keskustan tuntumaan, sopii siis meikäläiselle tämä toteutuva malli.
Tosi hieno projekti kyllä kyseessä ja mahtavaa että ovat saaneet tuon vihdoin käyntiin.. mutta, mutta..

Joskus tuntuu siltä että kaikki muut ovat käyneet ihan eri Pietarissa kuin minä? Minusta Pietarista on aika vaikea löytää paikkaa missä tuo pytinki jotenkin voisi pilata maiseman. Kohtuullisen ruma ja harmaan rupuinen kaupunki Pietari on ja todella luotaantyöntävä! Sinänsä kivoja kanaaleja ja joen rantoja muttei mitään elämää tai oikein mitään toimintaa edes kauniina kesäpäivänä. Missä tahansa Suomalaisessa pikkukaupungissakin on kiinnostavampaa kaupunkielämää kuin Nevan rantakaduilla, puhumattakaan jostain suurista Eurooppalaisista kaupungeista. Puistotkin aidattuja ja helkkarin turhia/rumia. Lähiöt sinänsä massiivisia, mutta elämää niissäkin heikonlaisesti, Nevski Prospekti aika puolikuntoinen näkemys pääkadusta, meteli ja ruuhkaisuus toki tuovat mieleen suurkaupungin, muuten vähän heikompaa. Ravintoloissa ei hurraamista. Metro on kyllä hieno ja toimiva.

Minusta tuon Lahta-tornin voisi aivan mainiosti paukata vaikka siihen Pietari Suuren patsaan ja Iisakin kirkon välissä olevaan pusikkoon. Mielipiteeni on tämä. Tai sinne Vasilin saaren päässä olevalle tyhjälle tontille (suljetun, kuinkas muutenkaan) merimuseon edustalla. Myös sille jumalattomalle aukiolle talvipalatsin edessä tuo sopisi kuin nenä päähän. Ei ole muuten mitenkään erityisen hieno tuo Iisakin kirkkokaan, on Helsingin samoihin aikoihin valmistunut tuomiokirkkokin ainakin 10 kertaa paremman ja varsinkin huolellisemmin tehdyn näköinen.

Venäläisestä kulttuurista ja venäläisistä tykkään edelleen kovasti, ja odotukset Pietaria kohtaan olivat aika kovat. Yleensä kun ulkomailta palaa kotosuomeen niin kaikki näyttää jotenkin vähän ankealta, pieneltä ja harmaalta mutta Pietarin jälkeen oli kyllä täysin päinvastaiset fiilikset. Valitettavasti.