Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Janne_H
#51758
Avia Tower on Vantaalle Kehä lll:n varteen Jumbon viereen suunniteltu toimistotorni. Hankkeesta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu vuonna 2006, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Davidsson Tarkelan 16-kerroksinen ja 60 metriä korkea Aviapolis Tower. Vuonna 2009 Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen, jossa tornin kerrosalaa ja kerroslukua kasvatettiin. Tornin nimi vaihtui samalla Avia Toweriksi. Tällä hetkellä torni on markkinoinnissa ja lähtee rakentumaan kysynnän mukaan.

http://www.aviatower.fi
Osoite: Valuuttakatu 1, 01510 Vantaa
Toimistojen huoneistoala: 13 000 m²
Työpisteitä: 800–1 000 kpl
Kerrosala: 19 900 m²
Bruttoala: 23 300 m²
Korkeus: 76 m
Kerroksia: 21

Animaatio tornista:
https://vimeo.com/54429692

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#51760
Kuten joku mainitsikin, tämä projekti sopisi pienellä pinta-alallaan paljon paremmin tuohon rampin keskelle ja Jumbon parkkipaikat voisi pyhittää asuinrakentamiselle. Näin tulisi hyödynnettyä täydellinen joutomaa ja oikeasti tiivistettyä aluetta.

Ulkopuolisesta lookista en pidä kovinkaan paljon vaan se tuntuu väkinäisesti erilaiselta. Sisältä suunnitelmat näyttävät kyllä ihan nykyaikaisilta.
tekijänä Purkki^
#51764
Klazu kirjoitti:Kuten joku mainitsikin, tämä projekti sopisi pienellä pinta-alallaan paljon paremmin tuohon rampin keskelle ja Jumbon parkkipaikat voisi pyhittää asuinrakentamiselle. Näin tulisi hyödynnettyä täydellinen joutomaa ja oikeasti tiivistettyä aluetta.

Ulkopuolisesta lookista en pidä kovinkaan paljon vaan se tuntuu väkinäisesti erilaiselta. Sisältä suunnitelmat näyttävät kyllä ihan nykyaikaisilta.
Rampin keskelle rakentamisessa ongelmaksi tulee kehä3 perusparannuksen toinen vaihe. Tuo koko tieosuus myllätään kokonaan, mutta siitä jossain toisessa ketjussa.

Itse tykkään tornista, koska se erottuu selkeästi muodon ja värityksen perusteella kaikista Suomen(jopa pohjoismaiden?) torneista. Värityksestä on vaikea kuvien perusteella sanoa miltä täyttää eri sääolosuhteissa. Muodossa on mukavaa vaihtelevuutta eri suunnista katsottuna.