Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#50175
Turussa meneillään olevat projektit ovat yhtenä massana Turun projekteissa. Koska Turussa on monia projekteja on asiallista erottaa ainakin suuret projektit, kuten Telakkaranta, muista hankkeista. Telakkarantaan liittyvät projektiuutiset ja kannanotot voi tästä lähtien keskittää siis tänne.

Alkupaukuksi laitan erään oman kirjoitukseni runsaan vuoden takaa, jolloin vanha asetyleenitehdas nakerrettin murusiksi kallioseinämältä ja välittömästi sen jälkeen kallioseinämällä ollut pitkä, telakan aikainen parvi.

Kuva
Aiihh

Kuva
ääääääääää....

Kuva
nyyyyyyyyhh.. sinne meni mun upea loft-kämppä..

Joka tapauksessa telakkaranta on toinen suurista ja merkittävistä projektialueista Turussa tulevina vuosina.
Avatar
tekijänä Kantti
#50176
Telakkarannassa Korppolaismäkeen kairataan reikiä jo täyttä päätä. Korppolaismäestä lohkaistava kallio on todella iso pala mäestä.

Kuva

Kuva
Kallion lohkomisraja menee jäljelle jätettyjen koivujen edestä. Paukut eivät voi olla kovin järeitä, mäenharjan takana aika lähellä, alkaa omakotitalojen rintama. Tässä menee nyt ensimmäiseksi kalloiseinämä jolla legendaarisella Aurajokisuiston näköalalla varusettu parvi oli.
Avatar
tekijänä Kantti
#50177
Kopsasin julexin hienot havainnekuvat tänne, toivottavasti en toiminut pahoin :)
julexi kirjoitti:Näin noi lasilaatat nyt livenä, ja oli paremman näköset kyllä luonnossa kuin kuvassa (johtuisko siitä, että aurinko osui niihin sillä hetkellä ja oli pakko sulkea silmät :D)

Mutta asiasta oikeaan asiaan!
Telakkarannan ensimmäiset rakennukset ovat ennakkomarkkinoinnissa. Ja koska tilasin Skanskalta esitteet itselleni, sain luukusta tänään hienot lehtiset myyntipohjineen ja hintoineen.
Esitteessä oli pari mielenkiintoista uutta rendausta, jotka kätevästi valokuvasin :D

As Oy Paraatiranta jokirannassa:
Kuva

As Oy Androksenranta Paraatirannan takana:
Kuva

Vaikka arkkitehtuuri ei olekaan mitään ihmeellistä, antavat nuo kuvat odottaa kyllä mun mielestä ihan viihtyisää asuinaluetta.
Avatar
tekijänä Kantti
#50178
Telakkarannalle rakentuvia asuntoja on jo alettu markkinoida, kyse on entisen Wärsilän laivanmoottoritehtaan eteen tulevat Turun Androksenranta ja Turun Paraatiranta joista täällä jo havainnekuvia olikin.
Androksenrannassa on tällä hetkellä 3 varausta. Esimerkkinä hintatasosta vaikkapa 1h+kt 35 m² 4 kerros. Velaton hinta: 188 300€ (neliöhinta 5380€).
Paraatirannasta varauksia on 6 ja alustavia varauksia 3. Myytyjä asuntoja ei vielä ole kummassakaan. Näitä kahta yhtiötä vertailtaessa näytää lähempänä jokea oleva Turun Paraatiranta kalliimmalta.

Paraatiranta:
2h+k+s 54 m², 3krs, 305 900€, 5664€/m²

Andoksenranta:
2h+k+s 53 m², 3krs, 258 000, 4867€/m²

Yllämainitut asunnot ovat lähes identtisiä, kokoeroakaan ei ole kuin neliö, hintaero lähtee ilmeisesti pelkän sijainnin pohjalta. Paraatiranta on lähempänä jokea ja näköalat joen ylitse satamaan, Turun linnan ja Suomen Joutsene suuntaan ovat vapaat. Nopeimmillaan valmistumisaikataulu on Paraatirannalla 08/2013.
Avatar
tekijänä Kantti
#50179
Telakkarannassa paukutellaan kallioita vielä tunnelin osalta

Kuva

Kuva
RRrrräjhhhhdysss

Kuva

Kuva
Kohtalainen pölypilvi räjähdyksen jälkeen. Pitkään ei Korppolaismäessä enää pauku, vain tunnelilouhinnat on tekemättä?

Kuva
Skanska on kiinnittänyt mainoslakanansa jo telineisiin jokirannassa. On myönnettävä että rakentumisen eteneminen kiinnostaa Telakkarannassa, erityisesti rakentamisen ja arkkitehtuurin taso sekä kehittyvä yleiskuva alueesta. Jos hintataso on selkeää kärkeä pitää alueen kaikkineen edustaa tätä piikkiä!
Avatar
tekijänä Kantti
#50180
Telakkarannan kraanoja pussitetaan kunnostettavaksi

Kuva
Lähimpänä olevan kraanan telinekehikkoa on nostettu jo korkealle ja pussittaminen on meneillään. Toista kraanaa painepestään nostolava-auton avulla.

Kuva

Kuva
Työt Telakkarannalla ovat olleet lähes pysähdyksissä heinäkuun ajan

Kuva
Kallioseinämälle on kiinnitetty telakkaranta.fi -lakana
Avatar
tekijänä Kantti
#50181
Telakkarannalla valetaan pohjia jo ensimmäisiin taloihin. Satuin sunnuntaina maisemissa käydessäni huomaamaan porttien olevan auki, joten hyödynsin tilanteen nopealla pistolla.

Kuva

Kuva
Tälle alueelle konepajan eteen tulee 4 rakennusta. Skanskan tekemät As Oy:t Turun Paraatiranta ja Turun Androksenranta
Turun Telakkaranta

Turun Wärtsilän telakka-alue muuttuu vetovoimaiseksi asuinalueeksi, jossa säilytetään alueen historiaa.

Telakka-alueella on harjoitettu telakkatoimintaa 1850 -luvulta 1980 -luvulle. Nyt alue on muuttumassa asuinalueeksi. Aluetta jää reunustamaan osa vanhoista teollisuusrakennuksista, jotka kertovat vanhasta telakkatoiminnasta. Alue rajautuu pohjoispuolella Aurajokeen ja eteläpuolella Korpponmäen(korjaus alkuperäiseen tekstiin: Korppolaismäen!!) korkeisiin kallioihin.

Skanskalla on Telakkarannassa markkinoinnissa kaksi asunto-osakeyhtiötä. As. Oy Turun Paraatiranta, os. Itäinen Rantakatu 80, on jo rakenteilla ja myynnissä. As. Oy Turun Androksenranta, os. Unioninkatu 20, on ennakkomarkkinoinnissa ja varauksia otetaan vastaan. Yhtiöt sijaitsevat aivan Aurajoen tuntumassa. Uusia koteja tulee yhteensä 54. Telakkarannan ainutlaatuisten näkymien keskellä yhdistyvät urbaani elämänmeno ja historia. Vanha telakka-alue muuntuu uusien kerrostalojen myötä moderniksi ja viihtyisäksi asuin- ja kävelykatualueeksi.
http://kodit.skanska.fi/turun-telakkaranta/

sekä Saton Turun Fregatinranta, ja Turun Kuunarinranta.
SATOn ensimmäinen kohde rakenteille Turun Telakkarannassa

Valmiina myytävät SATO OmistusKodit sijaitsevat Aurajoen rannalla

SATO Oyj solmi tänään Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa urakkasopimuksen 32 kodin kerrostalokohteen rakentamisesta Turun Telakkarantaan. As Oy Turun Fregatinranta on SATOn ensimmäinen kohde alueella ja sen arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2013.

”Aurajoen rannalle rakennettavan talon asunnot myydään SATOn uuden konseptin mukaan valmiina”, kertoo aluejohtaja Matti Keitilä SATOsta. ”Muuttovalmiin SATO OmistusKodin pääsee näkemään ennen ostamista ja talossa on erilaisilla laadukkailla kaluste- ja materiaalivalinnoilla yksilölliseksi muokattuja asuntoja”, Keitilä jatkaa ja lisää: ”As Oy Turun Fregatinrannan kodeista avautuvien maisemien katseenvangitsijana Forum Marinumin laiturissa keinuu museolaiva Suomen Joutsen.”

"Turun Telakkaranta on uusi korkeatasoinen asuinalue Aurajokisuun kulttuurimaisemassa, ja olemme erittäin iloisia siitä, että rakentaminen alueella on alkanut. Nyt aloitettava Fregatinranta on Skanskan toinen työmaa korttelissa, jota SATO ja Skanska yhteistyössä rakentavat", kertoo yksikönjohtaja Hanna Kolehmainen Skanskasta.

Wärtsilän telakka-alueena tunnettu Turun Telakkaranta sijaitsee Turun keskustan palveluiden tuntumassa. Alueella on rakennusoikeutta yhteensä noin 50 000 kerrosneliömetriä ja SATO on aktiivisesti mukana alueen kehittämisessä.
http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/60_12883.htm

http://www.telakkaranta.fi/korttelit
Avatar
tekijänä Kantti
#50182
Telakkarannan peruskivi muurattiin, ensimmaiset asukkaat muuttavat vuoden kuluessa

Kuva
Entinen jokirannan telakka-alue eli Telakkaranta muuttuu lähivuosina asuinalueeksi. Jokiranta avautuu kaikille kaupunkilaisille ja Aurajoen rantaan rakennetaan uusi rantabulevardi.

Telakkarannan peruskivi muurattiin keskiviikkona. Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueelle vuoden kuluessa, jolloin Unioninkadun uusi linjaus on myös käytössä. Asuinrakentaminen on jo käynnistynyt Skanskan As. Oy Turun Paraatirannassa, joka valmistuu loppukesästä ensi vuonna. Sen jälkeen valmistuvat t SATO Oyj:n As. Oy Turun Fregatinranta sekä Skanskan As. Oy Turun Androksenranta.

– Telakkaranta on valmistuessaan käyntikortti siitä, miten Turussa yhdistetään historiaa ja nykyaikaa korkeatasoiseksi urbaaniksi kokonaisuudeksi. Alue luo asuntorakentamisen lisäksi uutta julkista kaupunkitilaa ja maisemaa. Tärkeä toiminnallinen parannus Turun keskustan kannalta on alueen avautuminen yleiselle liikkumiselle Aurajoen rannan suunnassa aina Korppolaismäen ympäri osana Aurajoen kaupunkipuistoa, arvioi apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen peruskivenmuurauksen yhteydessä.

– Alue on herättänyt suurta kiinnostusta paikallisesti, mutta myös Turun ulkopuolella. Esimerkiksi As. Oy Turun Paraatirannan asunnoista on myyty jo kaksi kolmasosaa. Nyt rakenteilla olevat kolme asuinkerrostaloa muodostavat alueelle yhtenäisen kokonaisuuden Telakkarannan kaupunginpuoleiseen päähän, kertoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

Rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta. Telakkarantaan arvioidaan valmistuvan noin 600 uutta asuntoa. Rakennusoikeutta alueella on 46 000 kerrosneliömetriä. Asuinalueen ilmeessä näkyy telakka-alueen perinne, jota ilmentävät vanhat satamanosturit ja julkisivujen punatiili.
http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/t ... vat-vuoden
Avatar
tekijänä Kantti
#50183
Kuva Telakkarannan ensimmäisestä valmistuvasta rakennuksesta

Kuva
Kolmas kerros näyttää olevan pystyssä
Avatar
tekijänä RV
#50185
Ja tuo tehtaan purkaminenhan taas oli niin_välttämätöntä. Pistää vihaksi tuollaisesta päättävät idiootit :?
Avatar
tekijänä Clepe
#50198
RV kirjoitti:Ja tuo tehtaan purkaminenhan taas oli niin_välttämätöntä. Pistää vihaksi tuollaisesta päättävät idiootit :?
Kerrankin RVn kanssa samaa mieltä. Mitä ton pienen tehdasrakennuksen purkamisessa oikein voitettiin?

Kun en ole alueen suunnitelmiin tarkemmin tutustunut, niin miksi tota kallioseinämää on räjäytelty?
Avatar
tekijänä RV
#50199
Rakennus kyllä oli todella originelli, ikään kuin kallioon hakattu minilinna :( Täällä Porvoossakin suunniteltiin aikoinaan nk. Taidetehtaan purkamista, mutta sen sijaan siitä tehtiinkin kauppa- ja monitoimikeskus. Jokatapauksessa teollisuusrakennusten suojeluun ei olla vieläkään Suomessa kunnolla herätty, ja suuriakin sellaisia on purettu surutta vielä lähiaikoina.
Avatar
tekijänä Kantti
#50207
Syy siihen että kalliota louhittiin tuossa määrin on siinä että kallioseinämäosuudelle oli suunniteltu 4 taloa.

Kuva
Yllä olevassa kaavakuvassa rakennukset on ympyröity

Kuva
kohteesta otetusta ilmakuvasta kuitenkin selviää ettei rakennuksille ole tilaa ilman voimaperäistä kallionlouhintaa. Vanhaa asetyleenitehdasta ei myöskään haluttu säästää vaan rakentaa niin tehokkaasti kuin mahdollista. Niin katosi pieni osa Turun vanhaa 200 -vuotista telakkahistoriaa.

Kuva
Kallionlouhinta ei kuitenkaan riittänyt rakennuksille vaan alueen viimeinen laivanrakennusalusta, nelospeti, oli myös lanattava tasaiseksi. Kuvassa näkyy alkuperäinen tilanne, nelospetin ja kallioseinämän erotti vain kapeahko tie. Tilan tekeminen rakennuksille alkoi oikeastaan nelospetin murentamisella ja siitä jäi jälelle vain luiska pihatasosta jokeen. Niin katosi pieni osa Turun vanhaa 200 -vuotista telakkahistoriaa.

Kuva
Kallionseinämän päällä oli parvi josta oli hienot näkymät Aurajoen alajuoksulle. Tämä olisi ollut mitä parasta osaa Turun kansallista kaupunkipuistoohjelmaa. Koska suunnitelluille rakennuksille ei ollut tilaa ja kallioseinämää piti louhia meni näköalaparvi samalla. Niin katosi pieni osa Turun vanhaa 200 -vuotista telakkahistoriaa.

Tällainen tarina tämän asetyleenitehtaan, nelospetin ja kallioseinätasanteen kohdalla. Tuolla lisää Kulttuuripääkaupunkipuisto 2011- Turun kansallinen kaupunkipuisto -suunnitelmasta.

Täällä dokumentointi ja pyhiinvaellusmatkani asetyleenitehtaaseen neljä vuotta sitten Suomen Turku -threadissa.
tekijänä tissot
#50209
Kiitos näistä kuvista ja selityksistä!
Tuosta tulee veneellä lähes joka kesä kuljettua ja on se kyllä aikakin että Turku sekä Helsinki alkavat saamaan vesistöjensä ympäryksiä esitettävään kuntoon.
Avatar
tekijänä Clepe
#50210
Kiitos selityksestä Kantti!
Kantti kirjoitti: kohteesta otetusta ilmakuvasta kuitenkin selviää ettei rakennuksille ole tilaa ilman voimaperäistä kallionlouhintaa. Vanhaa asetyleenitehdasta ei myöskään haluttu säästää vaan rakentaa niin tehokkaasti kuin mahdollista. Niin katosi pieni osa Turun vanhaa 200 -vuotista telakkahistoriaa.
Mun mielestä toi on vain huonoa suunnittelua! Suunnitelmien perusteella alueetta ei rakenneta kovinkaan tehokkaasti: pelkästään pistetaloja, itäosaan olisi helposti saanut umpikorttelin. Mun mielestä asetyleenitehdas olisi voitu säilyttää.

Milloin toi laivanrakennusalusta on poistunut käytöstä? Ovatko Viking Saga & Song rakennettu tuolla?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28