Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Toni
#1253
Satuinpahan näkemään Kauppalehdestä tälläisen uutisen tänään."Marimekosta on tulossa Lempäälään rakennettavan Ideapark-ostoskaupungin veturi. Suunnitelman mukaan Ideaparkiin tulee 16 kerrosta ja 200 huonetta käsittävä brändihotelli, joka kantaisi Marimekon nimeä ja jolla olisi Marimekon ilme."

"Korkea taso, korkea hotelli"

"Hotellille on selkeä tilaus, sillä Tampereen seudulla on liian vähän korkeatasoista majoituskapasiteettia."

"Alueen rakentaminen alkoi helmikuussa."

Tossa poimintoja artikkelista.

ja sitten, tälläisiä kuvia http://www.ideapark.fi:stä

Kuva

KuvaTsk, tsk, grendy. Miten tälläinen on päässy livahtamaan ohi sulta? ;)edit: se artikkeli onkin siellä sivuilla myös
Kauppalehti torstai 15.4.2005
Marimekon brändistä haetaan vetovoimaa Ideaparkin tornihotellille

Kauppalehti Risto Riihonen
Toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen: - Katolla voi lukea vaikka Hilton, mutta jos me lähdemme mukaan, jokainen kerros sisustetaan Marimekon tekstiileillä eri värisiksi. Marimekosta on tulossa Tampereen kupeeseen Lempäälään rakennettavan Ideapark-ostoskaupungin valovoimaisin veturi.

- Ideaparkiin tulee varmasti Marimekon 600 neliön myymälä, mutta mahdollisesti myös nimeämme kantava brändihotelli, jolle voi heti ennustaa kansainvälistä menestystä, paljastaa Marimekon toimitusjohtaja
Kirsti Paakkanen.

Korkea taso, korkea hotelli

Suuret hotelliketjut ovat ehdottaneet Paakkaselle yhteistyötä keskieurooppalaistyylisen brändihotellin rakentamisessa.
- Minä tai Marimekko emme lähde hotellinpitäjiksi. Mutta jos saamme riittävän korkeatasoisen kumppanin, annamme hotellille nimen ja ilmeen, Paakkanen lupaa. Minä tai Marimekko emme lähde hotellinpitäjiksi. Mutta jos saamme riittävän korkeatasoisen kumppanin, annamme hotellille nimen ja ilmeen, lupaa Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen.
Alustavien suunnitelmien mukaan Ideaparkin hotelliin tulee 16 kerrosta ja 200 huonetta. Hotellille on selkeä tilaus, sillä Tampereen seudulla on nykyisin liian vähän korkeatasoista majoituskapasiteettia.

- Katolla voi lukea vaikka Hilton, mutta jos me lähdemme mukaan, jokainen kerros sisustetaan Marimekon tekstiileillä eri värisiksi, Paakkanen toteaa.

Marimekolla on yli 3 000 designen tietopankki, jota hyödynnettäisiin myös vuodevaatteissa, huonekalukankaissa sekä kylpyhuoneiden kalusteissa.

Marimekko on tutkinut hotellibisnekseen menoa aikaisemminkin. Yhtiön luoja Armi Ratia pettyi, kun 1960-luvun markkinat eivät hyväksyneet radikaalia hanketta.

Ratia testasi kuitenkin ideoitaan omistamassaan Bökarsin kartanossa, jonka hän sisusti yrityksensä ja ystäviensä kokous- ja viihtymispaikaksi.

Topi Sukarin haave toteutuu

Ideaparkin pääosakas, Maskun kalustetalon omistaja Topi Sukari apujoukkoineen on runnonut huimaa hanketta eteenpäin tehokkaasti ja näyttävästi.

Alunperin 80 000 neliön ostoskaupunki on kasvanut jo 100 000 neliöön. Sadan miljoonan euron kustannusarvio menee varmasti uusiksi, ja lopullinen neliömääräkin selviää vasta kun myös Lempäälän kunnan ja urheilujärjestöjen kanssa suunnitellut uimahalli-, curling-rata- ja hiihtoputkihankkeet varmistuvat.

- Tuota täytyy oikein miettiä. Ei sieltä enää paljon puutu, Virkkunen nauraa.
Hetken mietittyään hän lisää kuitenkin aikaisemmin kerrottujen hankkeiden listalle golfkentän.

- Naapurissa asuu kauppaneuvos Lauri Komulainen, joka pääsee toteuttamaan oman haaveensa. Golfkenttä sopii viihtymis- ja matkailukohteeseen mainiosti, Virkkunen tuumii.

Ideaparkin tilojen vuokraus on sujunut ennakoitua paremmin. Suurten kauppojen kanssa sopimuslinjaukset on tehty. Nyt keskitytään pienenpien erikoisliikkeiden sijoitteluun.

- Sopimustilanne on niin hyvä, ettei hanketta enää kaada mikään, Virkkunen vakuuttaa.

Maansiirtotyöt alkoivat Lempäälän Marjamäessä viime vuonna. Projektiurakoitsijaksi valittu SRV Viitoset käynnisti oman osuutensa helmikuussa. Ensimmäiset kaupat avataan 450 metrin pituisen ostoskaupungin pääkadun varrella vuoden kuluttua.

Kuva


Kuva
Viimeksi muokannut Toni, 02.06.06 16:29. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
tekijänä SdeS
#1254
Oho!
Kyllä niitä korkeita taloja alkaa ilmestyä pikkuhiljaa joka paikkaan :)
Miksiköhän kukaan ei ollut kuullut tuosta aikaisemmin?

Havainnekuvista on todella vaikea sanoa miltä hotelli tulee näyttämään, mutta jos artikkeliin on uskominen, niin laadukkaalta. :)
Avatar
tekijänä grendy
#1255
Oho :D.. eipä tollaisesta oo ollut juttua ollut missään paikallislehdessä vielä ainakaan :). En kyllä ihan heti tajua tota sijaintia (keskellä ei mitään moottoritien varressa) mutta mikäs siinä, en (yllättäen) vastusta :D

EDIT:
Toivottavasti hotelli tulis mahdollisimman lähelle moottoritietä että se näkyisi hyvin ohi ajaville :).. Muutenkin taitaa olla kohtuu iso tuo Ideapark itseasiassa. Oon pitänyt sitä kohtuu pienenä ja outona projektina mutta tarkemmin tutkailtuna ei ihan mikään pieni projekti olekkaan :D.

Itse odottelen lisää infoa Tampereen rajojen sisäpuolelle tulevasta Lahdesjärven vastaavasta "parkista", joka nyt ilmeisesti ei ole kooltaan ainakaan yhtä iso mutta sijaitsee myöskin moottoritien varressa. Kohtuu lähellä sitä 4-tasoista eritasoliittymää.
Viimeksi muokannut grendy, 15.04.05 16:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Toni
#1256
:D

Ilmakuvia kaupungista
http://www.kuvat.lempaala.fi/


Kuva


Fiilistelykuva tosta hienosta Tampere - Hesa motarista

Kuva


Kuva

Kuva

Tolla kaupungilla on kyllä rikollisen hieno sijainti järvien ympäröimänä

Ihq

Kuva
Viimeksi muokannut Toni, 15.04.05 19:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä H.C.
#1257
:shock: Todellakin OHO! Kuulin tosta ohimennen aamulla radiosta mutta ajattelin vaan että "jossain lempäälässä, joku marimekko... ei kiinnosta"., en arvannut että näin mittava projekti. Pitää kaivaa päivän Kauppalehti taas esille, ehdin jo siivota pois.

Kuulostaa lupaavalta toi "Marimekon ilme".
tekijänä Jape
#1258
SdeS kirjoitti:Oho!
Kyllä niitä korkeita taloja alkaa ilmestyä pikkuhiljaa joka paikkaan :)
...Paitsi isoihin kaupunkeihin. :D

Mutta Lempäälään Itämerentornin kokoinen pytinki, ei jukoliste sentään. Hei aprillipäivä meni jo!

Jonain päivänä näen Ylivieskassa suuremman skylinen kuin Helsingissä. :)
Avatar
tekijänä OlliMolli
#1259
En tiedä onko 16-kerroksinen hotelli nyt kovin korkea, mutta se Ideapark on kyllä valtavan suuri. Jostain kuulin, että olis luokkaa 100'000 m2. Siitä tulee aikamoinen valtti Tampereelle. Tietysti se nyt on kai lähinnä sellanen perus lättänä laatikko -tyyppinen keskus, mutta ainakin perhanan iso. Ja voihan se olla sisältä ihan makee. Jos on jotain mitä mä arvostan suomalaisessa arkkitehtuurissa, niin se on interiööri suunnittelu. Jyväskylässäkin on vaikka kuinka monta sisältä todella hienoa rakennusta (esim. Matkakeskus ja kauppakeskus Torikeskus). Hienoa, että hotelleille on vieläkin kysyntää.
tekijänä SdeS
#1260
Jape kirjoitti: ...Paitsi isoihin kaupunkeihin. :D
:)
Hei, Helsingissä on jopa....yksi torni rakenteilla :D
Moolio kirjoitti:En tiedä onko 16-kerroksinen hotelli nyt kovin korkea, mutta se Ideapark on kyllä valtavan suuri. Jostain kuulin, että olis luokkaa 100'000 m2...
16-kerroksinen hotelli(matala kerroskorkeus) on varmaan 50 metrin luokkaa.
Mutta kun ottaa huomioon, että se rakennetaan 17 000 asukkaan kuntaan, niin...
tekijänä Quu
#1261
Vau. Marimekko rulettaa. :)

"Hotellille on selkeä tilaus, sillä Tampereen seudulla on liian vähän korkeatasoista majoituskapasiteettia."

Ei ihmekään, kun eivät siellä kaupungissa saa mitään aikaan niiden hotellihankkeiden kanssa.
tekijänä qazwsx
#1275
Onko se lempäälä muuten tavallaan osa Tampereen metroa, vai onko se vähän niin kuin Nurmijärvi olisi osa Helsingin seutua?
Hieno ja massiivinen projekti kuitenkin. 8)
Avatar
tekijänä grendy
#1279
qazwsx kirjoitti:Onko se lempäälä muuten tavallaan osa Tampereen metroa, vai onko se vähän niin kuin Nurmijärvi olisi osa Helsingin seutua?
Hieno ja massiivinen projekti kuitenkin. 8)
Kyllä Lempäälä Tampereen metroon kuuluu ;).. vaikka onkin siinä mielessä poikkeus ettei asutus mun käsittääkseni ainakaan motarin vieressä tai junaradan vieressä jatku kaupungin rajan jälkeen tasaisesti. Mutta esim osa tulevasta Vuoreksen asuinalueesta on Tampereen puolella ja osa Lempäälän.
tekijänä Devi
#1284
:shock: Taidan olla jäänyt johonkin "ikuinen aprillipäivä"-aikaväärentymään. Ei oikein tajua miten tämmöinen projekti saadaan kannattamaan tällä paikalla, eihän Lempäälässä ole oikeasti juuri mitään ja lähempänäkin Tretta ois varmaan tilaa vielä. Mutta autollahan pääsee ja sitä rataa :roll:
tekijänä Toni
#2063
Kuva

"Ostosmatkailijoiden palvelemiseksi IdeaPark neuvottelee myös Suomen ensimmäisen brändihotellin rakentamisesta liikekaupungin yhteyteen.
17-kerroksiseksi suunnitellun hotellin huoneet ja ilme noudattaisivat Marimekon designin linjaa. IdeaParkin hotellistakin tulisi näin Suomessa ennen näkemätön ilmiö."

Kuva


-ideapark.fi
Avatar
tekijänä grendy
#2065
Go Lempäälä! :D Tuolla ei ainakaan kukaan voi valittaa ettei rakennus sovi muuhun massaan koska vieressä ei ole muuta rakennusmassaa :D
tekijänä late-
#2069
grendy kirjoitti:Tuolla ei ainakaan kukaan voi valittaa ettei rakennus sovi muuhun massaan koska vieressä ei ole muuta rakennusmassaa
Sen sijaan pohjattoman helppoa olisi sanoa, että koko hanke on valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden vastainen. Projektihan on kaukana suunnitellusta asiakaskunnastaan ja täysin autojen varassa.

Vaan eipä Suomessa valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita ole koskaan oikeasti noudatettu kuin kerran KHO:n kieltäessä suuren ostosparatiisin rakentamisen Sipooseen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31