Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Janne_H
#47455
En löytänyt Vantaalle omaa perus kuvaketjua, joten päätin laittaa tämän pystyyn.
Toivotaan että ketjun perustaminen innostaa ihmisiä kuvailemaan enemmän Vantaata, sillä se on jäänyt aika vähälle huomiolle, vaikka on Suomen neljänneksi suurin kaupunki.


Helsinki-Vantaalle avattiin kesän alussa lentokonebongareille katseluterassi. Tein hyvin pikaisen visiitin sinne samalla kun olin noutamassa porukoita kentältä.


Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä 16valve
#55104
Käytiin pääsiäisenä bongailemassa lentokoneita ja helikoptereita Helsinki-Vantaan kiitoradan päässä olevalla kalliolla. Koneita laskeutui runsaasti, mutta porukkaakin oli yllättävän paljon paikalla. Koneen ylitettyä paikan, ilman täyttyi turbulenssin suhinasta. Yllättävän hieno kokemus, kun isot koneet ylittävät parinkymmenen metrin korkeudella itsestä :smt023

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Kazaam
#55110
"Komeasti" taitaa olla aika suhteellinen termi. Tuossa viimeisessä kuvassa tosiaan jokin hämää, ihan näyttää kuin laskeutuminen olisi menossa vähän pitkäksi. :D
Avatar
tekijänä 16valve
#57498
Yövyttiin pari yötä Flamingossa Vantaalla. Tässä muutama kuva ylimmän kerroksen näköalasta.

Asfalttikoneet savuttavat Tuusulanväylän ja kehä3:n liittymässä. Taustalla Tikkurila
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#67543
Puretaanko tuokin? :? Originelli kuin mikä, voisi toimia vaikka minkälaisena "patsaana".
tekijänä Purkki^
#67544
RV kirjoitti:Puretaanko tuokin? :? Originelli kuin mikä, voisi toimia vaikka minkälaisena "patsaana".
Ei pureta. Alueelle rakennetaan asuntoja niin, että rata jää osaksi tieverkkoa. Tuo valvontatorni kunnostetaan ja jätetään muistuttamaan menneisyydestä.
Avatar
tekijänä Janne_H
#67546
Vantaan Pyhän Laurin kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus. Vanhimmat osat on 1400-luvun puolivälistä.
Kuva

Kuva

Kirkon yhteyteteen valmistui kappeli vuonna 2010. Kappelin on suunnitellut Avanto arkkitehdit ja se on palkittu vuoden 2010 betonirakenteena, vuoden valaistuskohteena. Kappeli sai myös The European Copper in Architecture -palkinnon kuparin onnistuneesta käytöstä.
Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#67551
Kävin kuvailemassa Vantaan helmeä Kartanonkoskea. Asuinalueena Kartanonkoski on ratkaisuiltaan ainutlaatuinen Suomessa. Toisaalta asuinalueeksi paikka jää, sillä mitään muuta siellä ei ole. Kivijalkaliikkeet ja sijoittuminen junaradan viereen tekisi paikasta vieläkin paremman.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#67552
Rakennukset ovat toki kivoja (tuollaisia tanskalaistyylisiä), mutta on kyllä melko eloton katukuva kauniina kesäpäivänäkin. Harmillista myös, että vesistöt on päästetty noin rehevöitymään. Suomessa ei ymmärretä ympäristörakentamisen tärkeyttä ja varsinkaan sen pienen rakennetun tilan huolenpidosta. Joskus oli kuvia jostain purosta Leppävaarasta, joka näytti nykyisin kaatopaikalta. Kovin harmillista tuollainen välinpitämättömyys. :?
Avatar
tekijänä Janne_H
#67553
Klazu kirjoitti:Rakennukset ovat toki kivoja (tuollaisia tanskalaistyylisiä), mutta on kyllä melko eloton katukuva kauniina kesäpäivänäkin.
Ei näköjään pitkät varjot paljastaneet sinulle, että kuvat on otettu aamulla varhain. Lauantai aamuna puoli seitsemän ei kovin moni ole hereillä.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#67554
Ja kyllä ne vesistöt ehkä tuota viimeistä ojaa lukuunottamatta ovat ihan sellaiset kuin miksi ne on suunniteltu.

Tuollaiset rehevämmät vesistöt ovat nykyään monella tapaa muodissa sekä biodiversiteettimielessä että myös hulevesien viivyttämisen takia (=vähemmän tulvia, eroosiota ja saastaa vesistöihin, kun katupöly, nurmikoiden lannoitteet yms. sedimentöityy lätäköiden pohjiin eikä huuhtoudu vapaasti alajuoksuun).