Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Purkki^
#44281
Pari nopeeta kuvaa Leinelästä.

Kuva
Kuva
Kuva

Tämän vuoden aikana alueelle valmistuu paljon asuntoja ja muutama uusi projekti lähtee rakentumaan.

Muun muassa tälläinen.

Kuva
Kuva
tekijänä Purkki^
#46575
Päätin tehdä Leinelälle kokonaan oman ketjun kuin kuitenkin on kokonaisuutena aika iso projekti. Aika paljon kuvamateriaalia olen postannut tuonne Vantaan projektit ketjuun, mutta siis vastaisuudessa laitan tänne.

Eli Leinelä on ensimmäinen kehäradan varteen rakennettavista asuinalueista. Se sijaitsee Koivukylän länsipuolella ja kuuluu Koivukylän suuralueeseen. Koteja rakennetaan noin 2500 asukkaalle.

Kuva

Leinelän erikoisuus verrattuna moneen muuhun asuinalueeseen on se, että alueelle on tehty taiteen yleissuunnitelma.

Leinelän tila ja taide
Leinelän taiteen yleissuunnitelma yleisille alueille
Taiteen yleissuunnitelma korttelialuille
tekijänä Jape
#48065
Ei ollenkaan hullumman näköistä rakentamista ollakseen ns. modernistinen ns. bulkkialue. Kysymys vaan herää, mitä on merkitty kaavaan aseman eteläpuolelle/Koivukylänväylän varrelle? Eihän nyt kaupunkirata-aseman vierustaa voi jättää hyödyntämättä?

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten Leinelä tulee tai ei tule liittymään muuhun kaupunkirakenteeseen. Ilmakuvarendauksen oikeasta yläkulmasta alkavan Leinelän puistotien on ainakin sulauduttava huomaamatta Koivukylän puistotieksi, muuten en ala mitään. En näe myöskään mitään syytä jättää yhdistämättä Saarnikujaa ja Tuomikujaa Leinelään (Google-ilmakuva), jotteivät kaupunginosat jää toisistaan irrallisiksi möykyiksi, kuten on usein pk-seudun esikaupungeissa käynyt.
tekijänä hmikko
#48067
Jape kirjoitti:Ei ollenkaan hullumman näköistä rakentamista ollakseen ns. modernistinen ns. bulkkialue. Kysymys vaan herää, mitä on merkitty kaavaan aseman eteläpuolelle/Koivukylänväylän varrelle? Eihän nyt kaupunkirata-aseman vierustaa voi jättää hyödyntämättä?
Siellä on ennestään harvamatalaa, jota ei käsittääkseni ole esitetty sen kummemmin tiivistettäväksi. Täydentäminen kun tunnetusti on vaikeaa. Google Mapsin satelliittikuva. Ylipäätään tuossa jää tiheys aseman ympärillä matalaksi ja kävelymatkat asemalle pitkiksi, mutta eipä siinä mitään uutta Pääkaupunkiseudun peltometroasemien sarjassa.

Muoks: katsoin vähän enemmän StreetView-kuvia. 2000-luvun rakentaminen Koivukylänväylän eteläpuolella näyttäis suht tiiviltä, mutta on vain 1- ja 2-kerroksista. Vähän vanhemmilla omakotitaloillla on ihan hervottoman suuria tontteja, joille näyttäis mahtuvan aivan heittämällä toinenkin omakotitalo. Jollain oli siellä oma sulkapallokenttä, nyttemmin aseman vieressä :)
tekijänä Purkki^
#48069
Aseman eteläpuolta on jo tiivistetty sitten ilmakuvien ottamisen. Se on kuitenkin pientalo/rivitalo aluetta joten ei sinne mitään merkittävää uudisrakentamista tule.

Leinelä yhdistyy ihan kivasti vanhaan rakennuskantaan. Rajana toimii ihan siististi rakennettu puisto http://www.leinela.fi/upload/Metsanheng ... oisosa.pdf
Vanhan alueen tiet yhdistyy leinelään puiston kautta joten autolla ei pääse kuin pääteitä mikä on mielestäni ihan hyvä. Puistotiet yhdistyy liikenneympyrän kautta niinkuin havainnekuvassa.
tekijänä Purkki^
#49201
Pari kuvaa viime viikolta.

Kuva
Kuva

Tämä on koko Leinelän ainoa projekti tällä hetkellä. Muuten kaikki muuttovalmiita, ainoastaan jotain piha/tietöitä tehdään. Hyvin huomaa, että kehäradan myöhästyminen on lykännyt rakentamista.
tekijänä Purkki^
#50565
Näihin on jo muutettu:

Kuva

Varsin laadukasta rakentamista? Ensin elementti ja siihen paikallaan muuraus joka näköjään vielä rapataan ja maalataan.

Kuva
tekijänä hmikko
#50569
Purkki^ kirjoitti: Varsin laadukasta rakentamista? Ensin elementti ja siihen paikallaan muuraus joka näköjään vielä rapataan ja maalataan.
Itse tosin tykkäsin aiemmassa kuvassa näkyvän tiilimuurauksen väristä ja pinnasta, joka ei nyt sitten jää näkyviin. Noista Koivukylänväylälle näkyvistä julkisivuista olen vissiin valittanut täällä ennenkin. Miten aukotuksesta on tehtykin noin ankea? Siinä ei rimmaa oikein mikään. Parvekkeet näyttävät siltä kuin ne olisi sovitettu jotenkin väkipakolla vanhaan taloon jälkikäteen.

(Muoks: kadunnimi korjattu.)
Viimeksi muokannut hmikko, 20.11.12 22:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#50572
Purkki^ kirjoitti:Kulomäentielle? Varmaan tarkoitat Koivukylänväylälle?
Kyllä juu, mulle sattui joku aivopieru... korjaan edellistä viestiä...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7