Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#46308
Linja-autoaseman eteläpuolelle, Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteykseen on nousemassa Suomessa tornitaloksi laskettava rakennus. Kaavaluonnos on nyt nähtävillä. Tarkkaa kerroslukua ei ole ilmoitettu mutta kaavaluonnoksessa räystäskorkeudeksi on ilmoitettu 140 metriä korkeammalle osalle ja 106 metriä matalemmalle osalle. Vertailun vuoksi Hatanpään valtatien ja Vuolteenkadun kulmauksessa räystäskorkeus on myös 106 metriä (7 kerrosta).

Kaavaluonnoksen dokumentit löytyvät osoitteesta: http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8093

Kaavaluonnoksen ilmakuva
Kuva

Valmisteluvaiheen havainnekuvat
Kuva
Kuva

Itse pidän enemmän tuosta pyöreäkulmaisesta vaihtoehdosta, joka tosin taitaa olla luonnoksessa jätetty pois.
Viimeksi muokannut henkka, 03.05.12 19:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä zeizei
#46312
No voi jeesus tuota korkeusmäärittelyä. :D

Ymmärrän sen vielä suoraan meren rannalla, mutta että sisämaassa.. Jossain Tiibetissä voisi yhtä hyvin olla kaikki talot alkaen 4km korkeita.
Avatar
tekijänä Krio
#46314
Ehdin toivoa, että Tähtitornin suunnitelmat on kaivettu uudelleen esille, mutta sitten saadaankin 12-13 kerroksinen nysä. :cry:
tekijänä McLeod
#46315
henkka kirjoitti: Itse pidän enemmän tuosta pyöreäkulmaisesta vaihtoehdosta, joka tosin taitaa olla luonnoksessa jätetty pois.
Aina olen ajatellut, että tuohon nousevan rakennuksen kulman täytyy olla pyöreä. Ja ihan hyvältä se näyttääkin - selvästi paremmalta kuin toinen. Tietenkään se ei sitten toteudu. Grrrr...

Olisihan tuohon muutama kerros sopinut lisääkin.
Avatar
tekijänä grendy
#46316
Joutuu kyllä pistään palautetta että pyöreä versio kiitos!
tekijänä Luukie
#46321
Linja-autoasema on sellainen paikka mihin torni sopii hyvin. Toinen versio parempi, mikä nyt hämäävästi näyttää toista massiivisemmalta. Numerot saivat jo innostumaan. Olishan se kai tietää niitä oikeitakin korkeuksia vaikkei 13-kerroksinen mikään kauhea hirmu voikkaan olla.
Avatar
tekijänä 16valve
#46325
Heh, täytyy myöntää että meinasi tulla joku shokki tälläkin suunnalla. Vai että yli sata metristä suunnitellaan!? Ei siinä, kyllä 12krs rakennus on erittäin tervetullut tälle paikalle. Olisiko tälle toimistotornille enemmän ottajia kuin Tampellan Fenixiin, jota ei ikinä rakennettu? Se jää nähtäväksi.

Ps. Kävin itsekin antamassa mielipiteeni ja "siunaukseni" pyöreälle kulmalle :smt023
Avatar
tekijänä huopa
#46328
eittämättä paikka olisi sopiva tornille ja tuohon kävisi ihan hyvin joku 25 kerroksinenkin, mutta kai se vähän toiveajattelua on kaikkien liebeskindin tornien nupiksi tässä. ihan mukiin menevä tuo pyöreämpi versiokin on, joskin mitään tajuntaa räjäyttävää siitä ei tällä hahmotelmalla kyllä tule. katsotaan...
Avatar
tekijänä Klazu
#46333
Höh höh, ai että nyt Tampereellekin pitäisi saada joka kulmaan 25-kerroksinen torni. :D Kyllä tuohon juuri 12-kerroksinen rakennus sopii oikein hyvin. Toivon mukaan pyöreällä kulmalla varustettu versio pääsee toteutukseen saakka.
tekijänä ÄmJii
#46343
Taas punatiilestä (onko?)... Tulee mieleen, että se on aina helppo ratkaisu, kun halutaan antaa Tampereen rakentamiselle paikallinen leima ja luovuus ei riitä pidemmälle. Punatiili menee siellä täällä muun seassa, mutta vallitsevana materiaalina en perusta. Miksi sen pitää leimata koko kaupunkia, jos se lähtökohtaisesti kuuluu lähinnä joen varren vanhoihin teollisuusrakennuksiin?
Avatar
tekijänä TommiM
#46372
Minä en halua Klazuksi Klazun paikalle, mutta onkohan tähän rakennukseen riittävästi vuokralaisia tarjolla? Toimistotilasta kun ei taida olla pulaa nykyiselläänkään ja uutta rakennetaan jatkuvasti lisää.
tekijänä ktpama
#46375
Saapa nähdä. Catellan kevään markkinakatsauksen mukaan Tampesterin toimistotilojen vajaakäyttöaste oli 6.3 prosenttia (pääkaupunkiseudulla 10.6 prosenttia), mutta kyllähän tuo tuosta varmasti nousee Ratinankaaren ja Yliopistonrinteen kakkososan myötä. Eikä Nokiakaan ole varmasti lisätiloja Tampereelta haikailemassa, päinvastoin.