Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Janne_H
#45970
Eläkevakuutusyhtiö Etera ja EKE-Rakennus Oy suunnittelevat omistamalleen Espoon Westendissä sijaitsevalle tontille kahta 16-kerroksista asuintornia sekä kahta rivitaloa. Tontti sijaitsee aivan tulevan Marriott-hotellin vieressä.

Tontti:
Kuva

Kuva

Kuva
Länsiväylä kirjoitti:
Westendiin tulossa kaksi asuintornia

Westendiin tulevan Marriot-hotellin naapuriin suunnitellaan kahta 16-kerroksista asuinkerrostaloa sekä kahta rivitaloa.

Uudet asunnot rakennetaan Westendinaseman eteläpuolelle Westendintien, ja -kadun ja Käärmesaarenkujan rajaamalle alueelle.

Yhteensä uusia asuinneliöitä on alueelle tulossa 14 500.

Nykyisin toimisto-ja liikerakentamiseen varatun alueen omistavat eläkevakuutusyhtiö Etera ja EKE-Rakennus Oy. Ne ovat myös asuntorakentamishankkeen takana.

Nykyisin korttelissa on 1963 valmistunut asuinrakennus ja kaksi 1980-luvulla rakennettua toimistorakennusta.

Hankkeen toteuttaminen edellyttää kaavamuutosta, jonka valmistelun aloittamista kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee maanantaina.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/1035 ... suintornia
Avatar
tekijänä Janne_H
#45985
Krio kirjoitti:Varmasti tulee roppakaupalla valituksia :( Mutta, toivottavasti tornit ovat erinäköisiä niin saa vaihtelua skylineen.
Näin varhaisessa vaiheessa ei varmaankaan ole edes olemassa mitään suunnitelmia, miltä tornit tulevat näyttämään. Kun kyseessä on vain kaksi tornia, jotka tulevat olemaan aika lähekkäin, en näe samankaltaisuutta haittana. Päähuomion tulevassa mini-klusterissa vie kuitenkin Marriott:n torni.
Jos nyt lähtee vertaamaan ainoihin Suomessa toteutuneisiin samanlaisiin torneihin, niin vaihtoehtoina ovat Hervanan, Matinkylän ja Keravan tornit. Niissä kaikissa identtisyys toimii mielestäni hyvin.
Oli tornit sitten samanlaisia tai ei, niin tärkein asia on kuitenkin laadukas arkkitehtuuri, jota sopii kyllä odottaa, kun tontti sijaitsee kuitenkin Suomen varakkaimmalla asuinalueella.
Avatar
tekijänä Clepe
#45988
Miksi näitä tornitaloja suunnitellaan 800 metrin päähän tulevasta metroasemasta? Eikä kävelymatka Tapiolaan ole mikään unelma, välissä kun on 100 metriä länsiväylää. Onko tämäkin seurausta siitä että Tapiola on suojeltu kuoliaaksi?
tekijänä ÄmJii
#45990
^ Tossa uutisessahan sanotaan, että Etera ja joku rakennusyhtiö omistavat alueen ja ovat hankkeen takana. Eli siksi suunnitellaan tuohon, kun nyt tuosta sattuvat maata omistamaan ja varmaankin haluavat omistamaltaan pläntiltä hyvän tuoton... Jos kaupunkilähtöisesti suunniteltaisiin tuohon metron lähiseutujen sijaan, niin sitten asiaa sopisi ihmetellä, mutta yksityislähtöinen hanke onkin sitten paljon ymmärrettävämpi.
Avatar
tekijänä grendy
#45995
Kaksi tornia ja kaksi rivitaloa... mikä tässä nyt ei taas sovi yhteen? ;).. Mutta joo valitusten määrä on varmasti vähintään yhtä paljon kuin Marriott-hankkeessa ellei enemmänkin, kun kerta asuinaulue on vielä lähempänä tässä tapausessa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#46366
Sirkus lähtee käyntiin..
Länsiväylä kirjoitti:
Naapurusto tyrmää Westendin tornitalot

Westendiin suunnitellut kaksi 16-kerroksista asuintornitaloa ovat herättäneet ympäristön asukkaat vastarintaan asuinalueensa nykyilmeen puolesta.

– Alue on perinteisesti ollut omakoti- ja rivitalovaltaista seutua. Yritetäänkö sitä nyt väkisin muuttaa yhden tornin varjolla, Pohjois-Westendissä vuosia asuneet Micaela Korhonen ja Tuulikki Ulfves kysyvät.

Yhdellä tornilla naiset viittaavat Westendinporttiin tulossa olevaan 18-kerroksiseen hotelliin.

– Eihän senkään rakentamista ole vielä edes aloitettu, Korhonen muistuttaa.

Asukkaiden vastarinnan herätti Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaoston huhtikuinen päätös, jolla näytetään vihreää valoa muun muassa kaksi 16-kerroksista asuintornitaloa mahdollistavalle kaavamuutokselle Westendintien varrella.

Vajaan hehtaarin alueella on tällä hetkellä kaksi toimistotaloa.

Alueen omistavat Etera ja Eke-Rakennus Oy haluaisivat rakentaa kortteliin kaksi asuintornitaloa ja kaksi rivitaloa.

Kahdeksan lähiympäristön taloyhtiötä on laatinut oikaisuvaatimuksen kilpailukykyjaoksen päätökseen.

– Muutin alueelle nimenomaan, koska se on rauhallinen ja liikkumisen kannalta lapsillekin turvallinen, 5-lapsisen uusioperheen äiti Micaela Korhonen huomauttaa.

Hän asuu rivitalossa Käärmesaarenkujalla, muutaman kymmenen metrin päässä suunnitelluista asuintorneista.

Hänen mukaansa jo kaavavalitusten jälkeen rakentamisluvan saanut hotelli tulee lisäämään alueen liikennettä huomattavasti.

– Liikenne käy mahdottomaksi, jos tänne rakennetaan lisäksi vielä kaksi asuintornia.
Naapurusto ei vastusta toimistokorttelin kehittämistä asuntokäyttöön.

– Mutta talojen pitää istua olemassa olevaan ympäristöön. Ja tornit eivät sitä todellakaan tee, Micaela Korhonen ja Tuulikki Ulfves painottavat.

Molemmat peräävät kaupungilta myös parempaa tiedottamista ja alueella jo asuvien mielipiteiden kuulemista.

– Tähän saakka ainut tieto suunnitelmasta meille oli Länsiväylässä julkaistu uutinen, Ulfves sanoo. Kaupungin lisäksi myös paikallisen asukasyhdistyksen pitäisi tiedottaa kaavahankkeista nykyistä paremmin.

– Minusta on myös outoa, että esimerkiksi tätä tornitalohanketta ajavan rakentajan edustaja istuu Pro Westendin hallituksessa, Micaela Korhonen kummeksuu.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/1070 ... tornitalot
Avatar
tekijänä RV
#46368
Wow! Nyt täytyy sanoa, että korkeatasoista arkkitehtuuria on :)
tekijänä Purkki^
#46370
Tässä hankkeessa ei laadussa tingitä. Vastustuksen kyllä ymmärtää, kun korkeaa rakentamista suunnitellaan aivan omakotitaloalueen viereen. Aiheuttaisi vastustusta ihan missä päin vain.
Avatar
tekijänä Krio
#46373
Tulee mieleen muodosta ja asettelusta ylhäältä päin alikessun natsat, mutta tyylikästä, tyylikästä designia. Voisivat vain olla vastakkain IMO.
Avatar
tekijänä Klazu
#46381
Toivottavasti jotkut näkyvistä pinnoista ovat betonin sijaan puuta, sillä nyt näyttää kovin "raskaalta", suorastaan brutalismilta. Erikoisuusarvosta silti pieni plussa, vaikka ei noita kovin kauniiksi voikaan sanoa.
Viimeksi muokannut Klazu, 05.05.12 19:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.