Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä Kivenhakkaaja
#45833
Lahti on siitä mielenkiintoinen kaupunki, ettei sieltä löydy juurikaan korkeita rakennuksia. On siellä hyppyrimäet ja radiomastot, mutta korkeat talot loistavat poissaolollaan näinkin suuressa kaupungissa. Jos en väärin muista, niin yli 50-vuotiaat Hakatornit edustavat korkeinta rakentamista Lahdessa ja niissäkin kerroksia on parhaimmillaan "vain" kymmenen. Ruolan seitsemän veljestä taitavat olla samaa kokoluokkaa. Onneksi tähänkin ollaan saamassa muutosta. Yleiskaavassa 2025 on asiaa sivuttu.

Lisätietoja Henna Kurosawan opinnäytetyöstä: https://publications.theseus.fi/handle/10024/37494

Jokainen lähikuukausina nelostietä Lahden suunnilla ajanut on varmasti huomannut Luhdan pääkonttorin nousevan selvästi puurajojen yläpuolelle, kaiken kaikkiaan 13 kerrosta. Joku näppärämpi talolainen varmaan saa kuviakin tähän ketjuun kyseisen rakennuksen tiimoilta.
tekijänä albertobroccoli
#45846
Kivenhakkaaja kirjoitti:Lahti on siitä mielenkiintoinen kaupunki, ettei sieltä löydy juurikaan korkeita rakennuksia.
Onhan siellä sentään yritetty niitä saada aikaiseksi.

Kuva

:D
Avatar
tekijänä RV
#45847
Täytyy toisaalta huomauttaa, että mielestäni Lahti vaikuttaa hyvinkin suurelta kaupungilta, ja keskimääräinen rakennuskannan korkeus saattaa hyvinkin olla Suomen korkein (7-10 kerrosta).
Avatar
tekijänä huopa
#45853
jos joku tietää hieman informatiivisemman sivun tuosta Luhdan uudesta tornista niin linkatkaa ihmeessä, kiitos.
Avatar
tekijänä huopa
#45884
Lahden kaupungin sivuilla oli pienissä uutisissa tällainen:
---
Luhta rakentaa keskustaan tornitaloja
Luhta omistaa keskustassa muutaman tontin, jossa on jo olemassa olevia rakennuksia. Tonteille havitellaan uusia 10-15 kerroksisia tornitaloja. Myös tonttien muut rakennukset ovat muutostöiden kohteena lähiaikoina. (22.3.2012)
---
ja tämä ei selvästikään viittaa Luhdan uuteen konttoriin, joten nuo ovat jotain muita tontteja siis. Tästä minimalistisesta infosta ei nyt tosin voi tehdä mitään kummempia johtopäätöksiä vielä..
tekijänä Kivenhakkaaja
#45885
huopa kirjoitti:Luhta rakentaa keskustaan tornitaloja
Luhta omistaa keskustassa muutaman tontin, jossa on jo olemassa olevia rakennuksia. Tonteille havitellaan uusia 10-15 kerroksisia tornitaloja. Myös tonttien muut rakennukset ovat muutostöiden kohteena lähiaikoina. (22.3.2012)
Tuolla tarkoitetaan kauppakadun Anttilan rakennusta ja sitä korttelia. Asiasta oli joku uutinen Etelä-Suomen Sanomissa tuossa lähiaikoina. Mutta valitettavasti Luhta pitää nuo suunnitelmat hyvin pimennossa kuten tekee pääkonttorinsakin kohdalla. Ei paljoa havainnekuvilla herkutella. Ei edes arkkitehtitoimiston (Cederqvist & Jäntti) sivuilta löydy mainintaa pääkonttorista.
Avatar
tekijänä Krio
#45888
satama: Miltä nuo talot sitten näyttävät? Kaavan perusteella tuntuvat olevan "makkarataloja" koosta päätellen.
Avatar
tekijänä satama
#45890
Ei oo makkarataloja vaan funkkisrakennuksia, jotka Luhta on antanut rapistua todella rumaan kuntoon.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#45892
Siis aiotaanko nuo rakennukset purkaa 2000-luvun bulkin tieltä! :shock:
Avatar
tekijänä Krio
#45893
Ehdottamasti säilytettävä, bulkkia muualle. Varmasti Lahdesta löytyy 60-lukuista sontaa yllinkyllin.
Avatar
tekijänä Krio
#46966
Tuli tänään ajettua tuon Luhdan pääkonttorin ohitse ja näytti olevan harjakorkeudessa. Hyvä maamerkki siinä motarin varrella, ei voi muuta sanoa.