Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#45015
Samaan aikaan kun Järvenpää etenee neljän keskustatornin voimin, suunnittellaan naapuriin Keravalle kahta uutta tornitaloa keskustaan rapistuvien kaupungintalon ja poliisitalon paikalle. 31.1.2012 päivätty Keski-Uusimaa ilmoitti, että "Kerava laittaa uusien tornitalojen hankkeen vireille. Jos hanke toteutuu, kaupungintalon ja sen vieressä olevien poliisitalon ja pysäköintitalon tilalle rakennetaan kaksi 16-kerroksista tornitaloa."

Sijainti: http://maps.google.fi/maps?q=kerava+kau ... 11.26,,0,0

Vanhan kotikaupunkini keskustaa koristavat nykyisellään 1970- ja 80-luvulla nousseet kerrostalot. Keskusta on ankea ja liian aukiomainen; avointa tilaa on liikaa suhteessa ihmisiin. Löysin syksyllä 2011 julkaistun Keravan keskustan kehittäminen -kirjasen, joka sisältää hahmottelua mahdollisista suuntaviivoista:
http://www.kerava.fi/ep/tiedostot/KvaKeskustaKirja.pdf

Pikaisella vilkaisulla paljon hyviä ideoita, jotka toteutuessaan nostaisivat keskustan eri tasolle sen nykyisestä tilasta. Toteutuessaan tästä kaupungintalon tontista järjestettäisiin luovutuskilpailu, joten ei kannata kiinnittää huomioita yksityiskohtiin.
#45032
Jotenkin näistä tuli mieleen Hervannan Matrix tornit. Tumma väri, tornit keskenään hiukan lomittain ja vielä uloke yläkerroksessa. Ei siinä, Keravan keskustaan sopii hyvin pari uutta korkeampaa vanhojen korkeiden yhteyteen. :smt023
tekijänä sikuri
#45194
Oho, Keski-Uudellemaallehan on tulossa torni jos toinenkin! Hyvältä näyttää tuo "Manhattan", toisi varmasti lisää elävyyttä kävelykadulle. Eikä hassumpi olisi tuo vapaa-ajan keskuskaan aseman itäpuolen parkkikentille.
#45247
Samaa mieltä K-P:n kanssa, että Keravalle pari tällaista voi ymmärtää ja sopiakin, muttei Järvenpäähän tai ainakaan Klaukkalaan. Silti kaikenlainen referointi Manhattaniin tällaisten projektien yhteydessä on kyllä irvokasta. Mitähän newyorkilaiset ajattelisivatkaan, jos tietäisivät millaisiin pikkuprojekteihin heidän keskikaupunkiaan verrataankaan... :D
#45252
Klazu kirjoitti:Samaa mieltä K-P:n kanssa, että Keravalle pari tällaista voi ymmärtää ja sopiakin, muttei Järvenpäähän tai ainakaan Klaukkalaan. Silti kaikenlainen referointi Manhattaniin tällaisten projektien yhteydessä on kyllä irvokasta. Mitähän newyorkilaiset ajattelisivatkaan, jos tietäisivät millaisiin pikkuprojekteihin heidän keskikaupunkiaan verrataankaan... :D
Eiköhän tuolla "Manhattan" termillä tarkoiteta vain korkeiden talojen keskittymää... Ei kirjaimellisesti newyorkin manhattania.
#45293
K-P kirjoitti:Keravalle joo nuo saattaisi ehkä istuakin mutta toi Järvenpää kyllä on aivan puskista vedetty optio... :D
Ei nyt oikein avaudu että miksi näin? Hyvin samantapaiset kylät kuitenkin kyseessä.
tekijänä kepakko
#45313
xoop kirjoitti:
K-P kirjoitti:Keravalle joo nuo saattaisi ehkä istuakin mutta toi Järvenpää kyllä on aivan puskista vedetty optio... :D
Ei nyt oikein avaudu että miksi näin? Hyvin samantapaiset kylät kuitenkin kyseessä.
Samaa mietin itsekin. Järvenpäässä kuitenkin enemmän (muutama tuhat :D) asukkaita kuin keravalla. Mielestäni tornitalot sopivat kyllä paljon paremmin Järvenpään keskustaan kuin Keravan, ei millään pahalla keravaa kohtaan. Järvenpään keskusta ainakin tuntuu paljon "tiheemmin" asutetulta, joten korkeemmat talot sopivat sinne hyvin. Kuitenkin on hienoa jos Keravallekkin niitä saadaan. Ei korkeuksiin rakennus kuitenkaan ole pahitteeksi yhtään tässä maassa :D
#45315
kepakko kirjoitti:Samaa mietin itsekin. Järvenpäässä kuitenkin enemmän (muutama tuhat :D) asukkaita kuin keravalla. Mielestäni tornitalot sopivat kyllä paljon paremmin Järvenpään keskustaan kuin Keravan, ei millään pahalla keravaa kohtaan. Järvenpään keskusta ainakin tuntuu paljon "tiheemmin" asutetulta, joten korkeemmat talot sopivat sinne hyvin. Kuitenkin on hienoa jos Keravallekkin niitä saadaan. Ei korkeuksiin rakennus kuitenkaan ole pahitteeksi yhtään tässä maassa :D
Uskon että suuri osa kommentoijista ei ole ikinä Järvenpään keskustassa käynytkään, korkeintaan läpi ajanut tai junasta katsellut. Keskusta on hyvin kaupunkimainen, paljon kivijalkakauppoja jne. Kerava taas on itselleni tuntemattomampi paikka. Olen siitä läpi ajellut ja kyydissä ollut muutamia kertoja ja tiedän että siellä on suhteellisen korkeaa rakennuskantaa näin Suomen mittakaavassa ajatellen. En kuitenkaan tunne sen keskustarakenteesta oikeastaan mitään. Paljonhan näihin kommentoidaan mutu tuntumalla. Joka tapauksessa itse pidän Järvenpään keskustaa otollisena kohteena tornitalojen rakentamiselle.
#45321
Niinpä. Ei ne Kerava ja Järvenpää toisistaan oikein eroa. Molemmilla on nykyään ihan kivat pienen kaupungin keskustat ja molempiin sopii muutama uusi korkeampi rakennus hyvin. Järvenpää voi Tuusulanjärveltä katsottuna näyttää aika hienolta jos hankkeet toteutuvat. Keravalle olisi kiva jos niihin korkeuksiin saisi jotain vaihtelua jo olemassa olevien 16-kerroksisien lisäksi.

Mutta jos näitä itse suunnitelmia katselee, niin kyllähän tää Keravan suunnitelma on paljon helpommin hyväksytty teteutettu. Päälle 20-kerroksisia kun tuntuu olevan vaikea saada hyväksyttyä ja sen jälkeen vielä rakennettua melkein kaikkialla Suomessa.

Klaukkalan tornisuunnitelmat on samaa tasoa kuin jonkun 70-luvun lähiön tornit. Varmaan ihan toteuttamiskelpoisia, mutta ihme jos ne ketään loppupeleissä paljoakaan kiinostaa.
#45335
Itse olen Järvenpään keskustassa iltaa viettänyt, ja jäi hyvin urbaanit fiilikset! Muistutan myös, että kyseessä on Suomen 4. tiheimmin asuttu kunta, Kerava edellään.
#45347
RV kirjoitti:Itse olen Järvenpään keskustassa iltaa viettänyt, ja jäi hyvin urbaanit fiilikset! Muistutan myös, että kyseessä on Suomen 4. tiheimmin asuttu kunta, Kerava edellään.
Ei verrallonninen mielestäni mihinkään. Suomessa asukastiheys ei kerro oikeastaan mistään. Järvenpää on hyvin pieni pläntti jos vertaa vaikka turkuun jossa ¨riesana¨ kakskerta ja pohjoisturku. Mielestäni on turha tuoda asukastiheyksiä, ellei koske keskustaa niin keskusteluun. Toivon Kervalle ja Järvenpäälle torneja, jos sinne sopivat. Eivät ole liian pieniä kyliä korkeammalle rakennuskannalle.
#45360
Luukie on oikeassa, mutta lähinnä tuo oli vastaväite niihin kommentteihin, joiden mukaan "Järvenpäässä on tarpeeksi lääniä rakentaa matalasti".