Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#43840
Arkkitehtikilpailu Äijälänrannan tornitaloista on ratkennut. Äijälänranta on siis Jyväsjärven rannassa Lutakkoa vastapäätä oleva alue jossa järjestetään vuoden 2014 asuntomessut.

http://kartta.jkl.fi/Web/Default.aspx?l ... nguage=fin

Rantaan rakennetaan 3tornitaloa (12kr) joista ensimmäinen valmituu siis kesän 2014 asuntomessuille.

Voittaja "Moai" ei kyllä erityisesti omaa silmääni miellytä.
Kuva

Vaihtoehtoina olisi ollut esimerkiksi "Macchu Pichu"
Kuva

"Äijjät" http://www2.jkl.fi/kaavakartat/aijalanr ... jjat_2.jpg

tai vaikkapa "Veljet"http://www2.jkl.fi/kaavakartat/aijalanr ... ljet_3.jpg

Muut ehdotukset löytyvät arvostelupöytäkirjasta: http://www2.jkl.fi/kaavakartat/aijalanr ... akirja.pdf.

Edit: Otsikkoa muutettu asuntomessujen sisällyttämiseksi ketjuun.
Viimeksi muokannut Arska, 22.05.13 18:48. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
tekijänä grendy
#43842
^Jo on kyllä taas raati ollut hakoteillä. Toi voittaja on sarjassamme itselle ainakin aivan käsittämätön kompleksi! Renderöinneistä ei ota mitään selvää että missä on ikkuna ja missä on julkisivu. "parvekkeiden lasikaiteiden kanssa vuorotteleva, kaiteisiin integroitu kiinteä sekä liikuteltava puusäle-elementti - julkisivun mittainen liikkuva palapeli, jonka tekninen toteutettavuus ja toimivuus on haasteellista." Näin siis todetaan voittajasta. "Julkisivujen luonnosmainen esitys jättää turhan paljon avoimia asioita ratkaistavaksi katsojan oman tulkinnan mukaisella tavalla." Eli raati on samaa mieltä, mutta toi ei sitten paljoa painanut kun kerta voittajaksi kruunattiin.

Veljet on mun lemppari. Toki siinäkin renderöinnissä on hieman epäloogista että äijä seisoo jossain 12. kerroksen korkeudella parvekkeella missä ei oo kaidetta edes :D
tekijänä Luukie
#43844
Sama tuollaisia tornitaloja, tai kerrostaloja suomeen kiitos. Varmaan kaiteet jätetty siksi pois, että näyttää avarammalta ja hienolta. Tietty ne siihen rakennettaisiin oikeasti. Jyväskylään rakennetaan kyllä kiitettävän paljon tornitaloja. Varmaan kun niitä siellä on jo kasapäin, että miksipäs päättäjät sanoisi ei. Ja luo tietenkin kaupungi imagoa.
tekijänä Abre
#43872
Juu, vähän vaikea saada mitään selvää noista voittajan kuvista, enkä siinä mitään erityistä näe :? . Mutta minunkin silmääni eniten miellyttää tuo Veljet. Nätti, "järkälemäisen" oloinen suunnitelma. Ja rakennusten muotojen ansiosta olisivat varmaan nousseet Jyväskylän uusiksi maamerkeiksi.Ja oli tuo Macchu Pichukin ihan mukavan oloinen. Mutta varmaan vähän turhaa jossitella enää.
Avatar
tekijänä _NeN_
#43886
grendy kirjoitti:Veljet on mun lemppari. Toki siinäkin renderöinnissä on hieman epäloogista että äijä seisoo jossain 12. kerroksen korkeudella parvekkeella missä ei oo kaidetta edes :D
Itsellänikin lemppari. Mitä sitä kaiteita rakentamaan, tossa voi arkkitehti sanoa että se tuo vapauden tuntua ja avaruutta asuntoon. ;) Psykologiset testit muuttajille kera "eihän teillä ole lapsia, eihän?" -kyselyiden.
Jyväskylä pysyy positiivisimpana kasvukeskuksena Suomessa.
Avatar
tekijänä huopa
#43911
nojoo, kylläpäs siellä jyväskylässä kyllä rakennellaan rohkeasti, hienoa! Vastahan sinne aloitettiin se lähiötornikin ja taas uutta perään. Phorio.com (tämä meidän uusi arkkitehtuuriprojekti) listaa jyväskylälle peräti 13 korkeaa rakennusta, mutta pitää muistaa että tähän lasketaan nyt 10F+ lootat, 12F+ rakennuksia on 9. Kun laskee asukkaita per 12F+ rakennus niin jyväskylällä on suomen toiseksi isoin high-rise tiheys, noin 14k asukasta per yksi 12F rakennus (Helsingissä on alle 12k asukasta jokaista 12F+ lootaa kohti).
Avatar
tekijänä Taco
#44278
Klassinen esimerkki suomalaisesta arkkitehtuurista ja rakennuskulttuurista. Mennään sieltä mistä on halvinta ja helpointa mennä. Peruselementit soveltuvat eikä uusia muotteja tarvitse tehdä.

EDIT: Pakko vielä todeta Äijjien ja Veljien olevan todella näyttäviä!
Avatar
tekijänä RV
#44875
Jyväskylässä on kyllä Helsingistä päin lähestyttäessä Suomen oloissa ainutlaatuinen skyline - näiden myötä jo kai viitisentoista tornia? :) Toivon, että piakkoin saamme nähdä suunnitelmia kunnon tornitaloista, 30-kerroksinen rakennus sopisi upeasti näiden matalampien sekaan!
Avatar
tekijänä huopa
#44942
joo, siihen kuokkalansillan länsipuolelle, vastapäätä sitä viimeisintä tornia voisi olla hyvä paikka semmoselle 25F tötterölle.. jyväskylä on kyllä harvinaisen tiivis keskustavetoinen kaupunki tuohon asukasmäärään jo nyt, tornitalot vain lisäävät tuota tiheyttä. Itselle kyllä maistuu hienosti tämä yleissuuntaus.
tekijänä Arska
#48334
Joo eli 12-kerroksiset tornit ovat voimassa olevassa kaavassa ja nyt kaavamuutoksella haetaan yhtä lisäkerrosta. Uusimmat havainnekuvat 13-kerroksesta veriosta löytyy alla olevasta linkistä:

http://www2.jkl.fi/kaavakartat/aijalanr ... vainne.pdf

Pohjoisin torni pitäisi olla valmiina kesän 2014 asuntomessuihin mennessä joten ei tässä ihan hirvittävästi aikaa mene kun rakentamisen pitäisi päästä alulle.
Avatar
tekijänä wab
#48338
Pelkäsin aluksi että minkähän näköisiä otuksia sieltä on tulossa mutta kuvien perusteella näyttää todella hyvältä. Ainakin omaan silmään. Muuten alueella on aloitettu jo 3 muun kerrostalon rakentaminen. Niihin kerroksia tulee 4, 5 ja 6.
tekijänä Arska
#48375
Löysin vielä yhden kuvan josta kerrostaloalue hahmottuu ehkä parhaiten. Ensimmäinen tornitalo "As Oy Jyväskylän Maailmanpylväs" tulee ennakkomarkkinointiin Syksyllä 2012 eli ihan lähiaikoina. Toivottavasti sitten saadaan vähän parempaa kuvamateriaaliakin.

Kuva
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7