Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#64122
8-kerroksinen As Oy Jyväskylän Kullervo on nyt tullut myyntiin. Kyseessä on ensimmäinen kahdesta 8-kerroksisesta talosta:
Kuva

Parvekenäkymä kelpais kun tuon vasemmalle tulevan tornin viereen tulee vielä kolmas ja väliköstä näkymä järvenyli Lutakkoon ja Keskstaan ;) :
Kuva
kuvat: http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/p ... .2243974#4
#64229
Todella mukavan massiivista, diggaan ikkunoiden sikinsokin-sijoittelusta; vaihtelua "ruma laatikko-parkkipaikka-auto on murha"-kommentteihin ;) Kaikkien kolmen tornin siis pitäisi olla tänä vuonna valmiina? Upeaa, kun Lutakko, joka vain yhä kaipaa sitä kunnon korkeaa tornia, on suoraan vastapäätä :)

Valtaosa maailman uusista rakennuksista on "laatikoita"/koostuu "laatikoista" Pieksämäeltä Pariisin kautta New Yorkiin ja Hong Kongiin. Jos vanhoja WTC-torneja rakennettaisiin nyt, niin jumankekka että varmaan nousisi mekkala kuinka rumia laatikoita taas tehdään. Suomalaisille ei kelpaa mikään. Ainakaan tietyille.

Kyllä "laatikko" on useimmiten tyylikkäin ratkaisu. Kuva Moskovaan rakenteilla olevasta kohteesta.
Kuva Kuva
#64242
Pieksämäen laittaminen samaan laatikkorakentamisen kategoriaan yhdessä New Yourkin ja Hong Kongin kanssa on kuitenkin aikamoista Keskisavon Megalopolin aiarviointia!

Seuraavassa kuvassa valtaosa Pieksämäellä viimevuosina rakennetusta ;)

KuvaJa varsinaiseen aiheeseen tarkennuksena:

Ensinmäinen torni valmistuu kesän asuntomessuille. Kahden muun toteutuksesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta toivotaan että messut lisäävät torniasuntojen kiinnostusta Jyväsjärvenrannalla.
#64261
RV kirjoitti: Jos vanhoja WTC-torneja rakennettaisiin nyt, niin jumankekka että varmaan nousisi mekkala kuinka rumia laatikoita taas tehdään. Suomalaisille ei kelpaa mikään.
Mekkala nousi kyllä ihan New York Cityssäkin kun torneja aikanaan tehtiin, nimenomaan kolkkona pidetyn ulkomuodon takia.
#68364
Tällainen näköala avautuu Maailmanpylväästä

Kuva

Jyväskylän asuntomessualueen 13-kerroksisen Maailmanpylvään jokaisesta asunnosta avautuu näkymä Jyväsjärvelle.
Maailmanpylväässä on viisi messuasuntoa, joista kolme, Drama Queen, Äijähuoneisto ja Viherkoti, ovat helsinkiläisen sisustussuunnitelijan Minna Alftanin käsialaa.
Alftanin mukaan maisema järvelle on ollut kaiken suunnittelun lähtökohta.
– Noin hienoa maisemaa ei missään nimessä saa sulkea pois asunnosta, joten olen miettinyt ratkaisut siten, että maisema näkyy mahdollisimman laajasti eri tiloihin, Alftan kertoo.
Rakennuksen 52:sta asunnosta on myyty tähän mennessä 29. Katso yllä olevasta videosta, millaiset maisemat Maailmanpylväästä avautuvat ja paljonko kerrostalon asunnot keskimäärin maksavat.

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/ ... ta/1850070
#68365
Kiviröykkiöiden ripotteleminen reunustamaan milloin mitäkin, vaikka parveketta, näyttää olevan virallinen trendi. Näitä on näkynyt asuntomessujen ja mökkimessujen kuvissa varsin kummissa yhteyksissä. Omakotitalojen pihojen hoitaminen on vissiin out, nyt ne pitää asvaltoida ja kattaa loput pinta-alasta mukulakivikasoilla.
#68366
hmikko kirjoitti:Kiviröykkiöiden ripotteleminen reunustamaan milloin mitäkin, vaikka parveketta, näyttää olevan virallinen trendi. Näitä on näkynyt asuntomessujen ja mökkimessujen kuvissa varsin kummissa yhteyksissä. Omakotitalojen pihojen hoitaminen on vissiin out, nyt ne pitää asvaltoida ja kattaa loput pinta-alasta mukulakivikasoilla.
Näkisitpä Kauklahden kotilotalon lasinsirupihan nykykunnossa :D
#82570
Keskisuomalainen uutisoi seuraavaa:
Arkkitehtikilpailulla luodun Äijälänrannan messualueen suunnitelmaan kuuluu kolme 13-kerroksista taloa. Maailmanpylvään viereen pitäisi nousta Kalevan Poika ja Taivaan kansi.

Asuntomarkkinoiden piristymisen merkit panevat vauhtia myös YIT:n hankkeisiin. Jyväskylässä on hankkeita Kankaalla, Taulumäellä ja Lutakossa. Äijälänrantakin on yhä suunnitelmissa.

– 13-kerroksisen talon myyntihinta on kuitenkin yli 15 miljoonaa. Se on kova investointipäätös, Räty sanoo.

– Varsinkin, kun hankekoko on nyt tyypillisimmillään 25–30 asuntoa. Suurissa kerrostaloissa se nousee 60:een.

Äijälänrannan toisen, korkean kerrostalon mahdolliseksi aloitusajankohdaksi Räty sanoo kevään 2017.
Eli jos vuoden päästä pitäisi toisen tornin olla rakenteilla voisi ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä.

Itse juttu kertoo että maailmanpylväässä on vielä 2 asuntoa myymättä. 109neliöinen "sinkkunaisen kolmio" Drama Queen yksi asuntomessujen kolmesta esittelyasunnosta. Sekä toinen vastaavan kokoinen neliö joka tosin on jo vuokrattu.
#82572
Eli ilmeisesti siis hiljaista on ollut ex-asuntomessualueella messujen jälkeen? Onko alueesta mitään muita huhuja/kuulopuheita, että miten porukka viihtyy ja rakennetaanko sinne mitään oikeastaan tällä hetkellä?

Alue oli kyllä kaavansa perusteella aivan kauheata kuraa, että sinänsä en ihmettele vaikka jäisikin torsoksi koko paikka. Tosin kyllähän yllättävän moneen suomalaiseen nuo parkkikentät vetoavat.
#82581
Se mitä olen parilta tutulta kuullut on porukka viihtynyt hyvin. Parkkipaikoista on täällä jo puhuttu moneen otteeseen. Parkkikentän alle ja viereisellä puistoalueelle on läjitetty lievästi radioaktiivista tuhkaa viereisestä Rauhalahden voimalaitoksesta (kiitos Zernobylin), eikä alueelle siksi voi rakentaa asuntoja. Siinä mielessä parkkikenttä kyseisessä kohtaa on ihan pätevä ratkaisu. Avoin parkkikenttä vetoaa asukkaisiin varmasti edullisuudellaan. Asuntojen yhteydessä olevat parkkikenttäpaikat kun maksavat yleensä 1 500-2 000€ kun taas parkkihalleihin rakennettuja paikkoja on uudiskohteissa myyty hintahaarukkaan 18 000-27 000€.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7