Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Janne_H
#45606
grendy kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Ihan näpsäkkä pikku torni. Voittaa Tampereen Kaukajärven tornitalon.
Mun mielestä nää on ihan samasta muotista niin perus bulkkia kun voi olla ;)
Paitsi että tässä ei ole sorruttu kaakelijulkisivuelementteihin. Olemus on muutenkin jotenkin ryhdikkäämpi.
Tykkään myös tuosta huipun katto-osioista. Tulee mieleen Tapiolan Taskumattitalot ja Tapiolan keskuksen kuopatut tornitsuunnitelmat.
http://i114.photobucket.com/albums/n260 ... iola-3.jpg

Mutta joo, lopullinen tuomio sitten kun molemmat ovat valmiit.
tekijänä Arska
#45643
Joo kyllä se sinne ihan hyvin näkyy vaikkei, aivan rannassa olekkaan.
tekijänä Arska
#47459
Tuoreempaa kuvaa tännekkin... Eli tornin saumojen häivytys nyt käynnissä ja liikerakennus on jo käytössä:

Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#47462
^Miksihän tuotakaan liikerakennusta ei ole voinut vaan integroida tuohon tornin kivijalkaan? On vaan edelleenkin niin käsittämätöntä, että alueelle joka näyttää kuvissa ainakin kohtuu metsäiseltä, rakennetaan 12-kerroksinen rakennus ja viereen 1-2 kerroksinen liikerakennus. Kuulostaa menneisyydeltä... (katkeroiduin Janne_H:n 30-luvun Helsinki -kuvista... aah, elämää ilman lähiöitä)

Torni itsessään on erittäin pliisu. Plussaa saumojen häivytyksestä. Erittäin bulkkia.
tekijänä Arska
#48452
Tässä kuvia keskiviikolta! Pihatyöt vielä käynnissä ja päätyseinässä vielä pientä fiksailua. Perjantaina ilmeisesti pääsivät ensimmäiset asukkaat muuttamaan.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Arska
#63991
Lohikosken Majakka valmistui syyskuussa 2012, mutta yli sataneliöinen kattohuoneisto on edelleen myymättä, muut asunnot on saatu kaupaksi, viimeiset tosin vasta aivan viimeaikoina. Toivotaan että viimeinenkin asunto saadaan pian kaupaksi ja rakennusyhtiöt pääsevät suunnittelemaan seuraavia tornikohteita.

Pieni Tornikatsaus (off-topikkina mutta) ketjun päätöksenä, jotta tiedätte mitä kannattaa seurata kun Majakasta ei enää ole tämän jälkeen uutisoitavaa:


Maailmanpylväs valmistuu kesällä ja yläkerroksistakin on mennyt jo ihan kohtuullisesti asuntoja kaupaksi. Seuraava vapaarahotteinen tornialoitus lienee joko YIT:n Äijälänrannan toinen torni tai Palokunnanmäen NCC kohde. Yksi tontti 13-kr tornille olisi toki huhtasuolla, mutta se on ilmeisesti edelleen kaupungin omistuksessa. Omistusasuntojen lisäksi JVA:n vuokra-asuntotorni alkaa kohota keväällä/kesällä Palokunnanmäellä, joten uusia minitorneja noussee tasaiseen tahtiin tulevinakin vuosia; etenkin jos Kankaan kaavoitus etenee tornitalofanien kannalta suotuisasta ja asuntomarkkinat piristyvät.