Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Janne_H
#42362
Norjalainen sijoittaja Arthur Buchardt suunnittelee Jätkäsaareen 33-kerroksista hotellia, johon tulisi toimijaksi Palace Kämp Group.
Buchardt sai idean tornihotelliin rakennuttamastaan Victoria Tower -hotellista Tukholmassa. Sama mies oli myös Katajanokan hotellihankkeen takana.

Kuva
Helsingin Sanomat 25.11.2011 kirjoitti: Jättihotelli pyrkii Jätkäsaareen

Helsingin Jätkäsaareen halutaan rakentaa 33-kerroksinen, noin 120-metriä korkea Kämp Tower -hotelli.
Kaavanmuutospyyntö on jätetty Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastolle, ja se tulee nähtäville ensi viikolla.
Nykyisen kaavan mukaan tontille saisi rakentaa 8-16-kerroksisen hotellin.
Noin 30000 neliömetrin rakennuksessa olisi 380 huonetta, ravintoloita, muunneltavat kongressi- ja konserttitilat jopa tuhannelle hengelle, kahden kerroksen kunto- ja hyvinvointikeskus, yläkerran Sky Bar ja näköalaterassi.
Toiseksi ylimpään kerrokseen on tarkoitus rakentaa kappeli häitä varten.
Kaupunkisuunnittelulautakunta ottaa hankkeeseen epäsuorasti kantaa ensimmäisen kerran tiistaina, kun se saa käsiteltäväkseen kaupungin korkeaa rakentamista koskevan selvityksen.
Suurhankkeen takana on norjalainen kiinteistösijoittaja Arthur Buchardt, jonka edellinen yritys rakentaa ristinmuotoinen luksushotelli Katajanokalle kariutui kaupunginvaltuuston vastustukseen huhtikuussa 2010.
"Uskon Helsinkiin", Buchardt perustelee uutta 120 miljoonan euron hankettaan.
Buchardt kertoo hankkeen synnystä hotelli Kämpin kulmahuoneessa yhdessä uutta hotellia operoivan Palace Kämp Group -konsernin pääomistajan Esa Karppisen ja arkkitehti Aki Davidssonin kanssa.
Innostus suorastaan poreilee ilmassa, eikä vähiten Buchardtin pehmeän karisman ansiosta.
Katajanokan hotellihankkeen kariuduttua kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkö Tuomas Rajajärvi oli kysynyt Buchardtilta, olisiko tällä kiinnostusta rakentaa hotelli Jätkäsaareen.
Buchardtia asia kiinnosti, jos hotellista sai tehdä korkeamman.
"Meillä on erittäin hyvät välit, ja he ymmärtävät minua", Buchardt kiittelee yhteistyötä.
Rajajärvi oli suositellut hotellin suunnittelijaksi Aki Davidssonin ja Jaana Tarkelan arkkitehtitoimistoa.
"Niinpä soitin heille", Buchardt kertoo.
Samalla lailla hän kertoo valinneensa maailmankuulun Herzog & de Meuron -arkkitehtitoimiston Katajanokan hotellihankkeeseen, kun silloinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen oli sitä silloin ehdottanut.
Ideoinnin yhtenä esikuvana oli Buchardtin Tukholmaan Kistaan rakennuttama lähes samankokoinen Victoria Tower -hotelli, joka avattiin tämän vuoden syyskuussa.
Tavoitteena on, että Kämp Tower -hotelli avautuisi uudenvuodenaattona 2014.
Kaupunkisuunnittelulautakunta ottaa kaavamuutoksen käsiteltäväkseen helmikuussa.
Arkkitehti Aki Davidssonin mukaan virkamiehet ovat näyttäneet suunnitelmalle vihreää valoa.
Taakse jäi 10-15 eri lähestymistapaa ennen kuin tyydyttävä ratkaisu löytyi.
Arkkitehtitoimisto päätyi lopulta kolmiomaiseen muotoon, joka on ylhäältä poikkeavasuuntainen.
Näin hotelli näyttää joka suunnasta erilaiselta, ja terävien kulmien takia tietyistä kulmista "aineettomalta", Aki Davidsson sanoo.
Telakkamaista yllätyksellisyyttä ja sataman muotoja on haettu nosturimaisesta rakenteesta.
Davidssonin mielestä paikka olisi ihanteellinen maamerkille - se on murroskohdassa ja keskustasta sivussa.


"Jätkäsaaren hotelli ei riko Helsingin siluettia"

Mistä tietää, että on saapumassa Helsinkiin? Siitä, että kaupunkiin toivottaa tervetulleeksi pilvenpiirtäjä - riippumatta siitä, mistä suunnasta on tulossa.
Näin ei tietenkään ole nyt kaupungissa, joka ylpeilee ihmisen kokoisella mittakaavallaan ja merelle aukeavalla matalalla kaupunkisiluetilla.
Virkamiesten silmissä tulevaisuus näyttää toiselta. Yli satametriset toimisto-, hotelli- tai asuintornit halkovat taivasta niin Jätkäsaaressa, Keski-Pasilassa kuin Kalasatamassakin.
"Korkea rakentaminen on ajan trendi ja senkin tulee saada sijansa kerrostuneessa kaupunkirakenteessa", sanoo kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Tuomas Rajajärvi.
Rajajärven virasto julkaisi eilen torstaina esityksen siitä, missä kohden Helsinkiä rakennusten sopii kurottaa taivaisiin ja mihin ne eivät sovi.
Linjana on, että historialliseen ydinkeskustan A-alueelle poikkeavan korkeilla uudistaloilla ei ole asiaa. Sen sijaan keskustan kupeeseen kasvaville uusille alueille ne sopivat.
Korkean rakentamisen sallivaan B-alueeseen kuuluu myös Jätkäsaari. Eikö aivan meren rantaan suunniteltu 120-metrinen torni ole ristiriidassa merellisen julkisivun suojelun kanssa?
"Buchardtin hotelli ei riko Helsingin siluettia", Rajajärvi sanoo. Todisteena hän käyttää selvityksen osana julkaistuja havainnekuvia pilvenpiirtäjien Helsingistä.
Kaikkiaan Helsingissä on nyt vireillä 50 vähintään 16-kerroksista talohanketta. Niistä vain kourallinen on lyöty lukkoon.
Nyt laadittu esitys toimii pohjana, kun päätetään, mille tornihankkeille näytetään vihreää valoa. Poliitikot käsittelevät esitystä tiistaina kaupunkisuunnittelulautakunnassa.
Länsiväylä kirjoitti: Kämp Towerissa uidaan ja juhlitaan korkealla - katso kuvat!

Pilvenpiirtäjätunnelmasta otetaan kaikki irti Jätkäsaareen suunnitellussa hotelli- ja kongressikeskus Kämp Towerissa. 34-kerroksisen tornin huipulle on suunniteltu näköalatasanne ja sadan metrin korkeuteen ravintola. Viidenteen kerrokseen sijoittuisi kuntokeskus uima-altaineen.
Norjalainen rakennuttaja Arthur Buchardt sekä hotelli- ja ravintolayhtiö Palace Kämp Group aikovat avata uuden hotelli- ja kongressikeskuksen Jätkäsaaressa marraskuussa 2014.
Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:n suunnittelemasta hotellista tulee myös tapahtuma- ja matkailukohde. Torni tarjoaa Helsingin keskustan korkeimmat näkymät näköalatasanteella 120 metrin korkeudessa sekä monipuoliset konsertti, näyttely- ja kokoustilat.
Pääkaupunkiseudun majoituskapasiteettia Kämp Tower lisää 380 huoneella. Ensimmäisen toimintavuoden liikevaihtotavoite on 20 miljoonaa euroa ja kokonaisuus työllistää valmistuttuaan noin 200 henkilöä. Työllistämisvaikutus jo rakennusvaiheessa on mittava.
Jopa 1 200 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia useiden rinnakkaisten kokoussalien ansiosta. Seitsemän metrin korkeudellaan tilat mahdollistavat monipuolisten näyttelykokoonpanojen rakentamisen sekä erilaiset suuret musiikki- ja konserttitapahtumat. Toweriin tulee myös juhlasali jopa 800 vieraalle.
Hotellipalvelut on suunniteltu olemaan kansainvälistä huipputasoa. Spa ja kuntokeskus sekä uima-allas tornin viidennessä kerroksessa merinäköaloineen tuovat hotellielämykseen uusia ulottuvuuksia. Aurinkoterassi löytyy 100 metrin korkeudesta, hotellin 28. kerroksesta. Ravintolapaikkoja uudesta Kämp Towerista tulee löytymään yli 500 asiakkaalle. Hotelli kalustetaan designhuonekaluilla.
Kämp Towerista tulee Helsingin keskustan korkein rakennus. Sky Bar&Restaurant 33. kerroksessa tarjoaa korkeatasoista ravintolapalvelua yli 100 metrin korkeudessa. Yleisölle avoin, 360 asteen näköalaterassi Kämp Towerin 34. kerroksessa, 120 metrin korkeudessa näyttää Helsingin kaupunki- ja merimaisemat uudesta perspektiivistä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

(kuvat: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy)
Viimeksi muokannut Janne_H, 10.06.15 14:48. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#42364
Tein karkean 3d-mallinoksen helpottamaan tornin muodon hahmottamista. Ei olekkaan saman muotoinen Victoria Towerin kanssa. Sama teema kuitenkin molemmissa torneissa, eli huipun pohjaratkaisu erillainen muun tornin kanssa. Tässä Kämp Towerissa pohja on kolmion muotoinen ja huipun pohja puolisuunnikas, kun taas Victoria Tower on pohjamuodoltaan suunnikkas lukuunottamatta huipun suorakaiteen muotoista pohjaa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä tissot
#42365
En vain ole tuollaisten tornien fani. Tuo Ruotsin Victoria Tower tulee ikävästi mieleen, torni jota pidän yhtenä rumimpana mitä olen nähnyt. Kylläkään fasaadi näyttää ainakin rendereissä paljon paremmalta ja tuo yläosa ei näytä yhtä pahalta.
tekijänä Toni
#42367
Kiitos Jannelle tietojen kokoamisesta yhteen. Saisiko tosta sun mallista Google Earthiin menevää versiota niin voisi tutkia sen asettumista katukuvaan omalla koneella?

En itse osaa vielä sanoa mitä ajattelen tästä projektista.
Avatar
tekijänä grendy
#42371
Toivoin että toisessa threadissa näkynyt kuva olisi ollut vain hahmotelma mutta ilmeisesti jotain tarkempaa suunnittelua on jo tehty... kauheen näkönen, ei vaan nappaa tollaset epämuodostumat...
tekijänä Purkki^
#42377
On toi muodoltaan huomattavasti parempi kuin Victoria tower. Pinnasta en vaan tykkää, tuskin toimii tuossakaan kun ei toimi Bella Sky:ssa.
tekijänä Luukie
#42382
Ihan jees minusta jos ottaisi tuon ylemmän osan pois. Olisi kyllä kiva tietää mihin tuo tulee sijoittumaan Kalasataan. Kuinka lähelle muita tulevia torneja. Saadaan Mukava tornitalorypäs sinnekkin. Lookin good. Jos talon kääntäisi ylösalaisin niin näyttäisin järkevämmältä.

Okei tulee Jätkäsaareen, ymmärsin väärin.
Viimeksi muokannut Luukie, 26.11.11 19:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#42389
Kas, enpä huomannut minäkään tuota huipun tarkkaa muotoa alkuperäisestä kuvasta. On kyllä vielä aiempaakin käsitystä järkyttävämpi rakennelma. Ja ei tuo nimikään kovin loistava ole. :smt009

Jos tästä joskus todellisuutta tulee, niin Musiikkitalolla, Makkaratalolla ja Sokerikuutiolla ei ole enää mitään mahdollisuuksia kisassa kaupungin rumimmasta rakennuksesta.
tekijänä Luukie
#42395
Sama sillä nimellä, mielestäni ei mitenkään typerä. Kunhan torni ei tulisi tuollaisenaan niin se on tärkeintä. Klazu nyt on Klazu, mikään ei oikein miellitä mitä tänne suomen maahan ollaan tekemässä.
Avatar
tekijänä Janne_H
#42396
Jopas nyt on suomalaiset kriittisiä. Vaaditaan raivoisasti jotain muuta kuin laatikkoarkkitehtuuria. Sitten kun semmoista suunnitellaan, niin haukutaan vinokatot rumiksi, pyöreät tornit pringles purkeiksi jne..

Vaikka tämän tornin design ei olekkaan mitään huippuluokkaa, on tämmöisessä muotoilussa hienoa se, että torni näyttää hyvin erillaiselta riippuen mistä suunnasta sitä katsoo.
Toni kirjoitti:Kiitos Jannelle tietojen kokoamisesta yhteen. Saisiko tosta sun mallista Google Earthiin menevää versiota niin voisi tutkia sen asettumista katukuvaan omalla koneella?
Eipä kestä. Tuo malli ei oo mittakaavassa, mutta voin mä huomenna tehdä oikeessa koossa ja lisätä koordinaatit, jotta sen voi sitten laittaa Google Earthiin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 42