Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä tissot
#85904
Mitä tuolla avajaispäivänä kävi niin varsinkin kuntosalin, saunan, terassin ja altaan suhde toisiinsa oli järjestetty hienosti. About samanlaista järjestelyä toivoisi aina näkevän hotelleissa.
Kuulemma meille lähiseudun asukkaille tarkoitettu ensimmäisen kerroksen snacksi paikan sisustus oli lähtenyt vaihtoon viikossa avaamisesta. Originaali näytti pikkasen koulun tiloilta tyhjine seinineen, Aallon 611 tuoleille jne. Harmi että rafla oli alimmassa kerroksessa.

Yleisesti ihan mukiinmenevän näköinen.
tekijänä hmikko
#85905
tissot kirjoitti:sisustus oli lähtenyt vaihtoon viikossa avaamisesta.
Ite en ole kovin innostunut näistä erilaisista viimeistelemättömistä risu- ja sälekasoista, joita on näkynyt muissakin kohteissa. Ikään kuin mainostetaan puuta ja muotoilua, mutta puusepäntaidot näyttävät lähinnä taantuneen. Design Capital -vuoden erinäisissä viritelmissä oli osin samaa vikaa (Design-museon paviljongin kirveellä veistetyt ulkokalusteet yms.).
Klazu tykkää tästä
tekijänä zeizei
#86728
En tiedä onko mainittu täällä aiemmin, mutta aika vastaavaa on valmistumassa Tukholmassa aivan ytimeen. Sanoisin jopa, että Clarion on kauniimpi.
Wikipedia kirjoitti: Kuva
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hotel_Continental
Avatar
tekijänä veka
#86738
Samaa mieltä. Ainakin tämän yhden kuvan perusteella tukholmalaisilla ei ole nyt käynyt hyvä tuuri. Toki Clarion olisi ollut vielä onnistuneempi niillä Tanden luomilla lisäkerroksilla. Voisiko tönöä vielä korottaa sopivan tilaisuuden tullen?
tekijänä hmikko
#86739
Tuo näkyy olevan rakenteilla viime kevään Street View -kuvissa. Kuvissa näkyy myös paikalta purettu rakennus, kun vähän kelaa. Sanoisin, että tuo uusi on kyllä naapurien vieressä edukseen. Klarabergsgatanilla on aika perusankeita laatikoita noilla paikkeilla. Pyhän Klaaran kirkon tornin viereen ei varmasti olisi hyväksyttykään korkeaa tornia.

Omasta mielestäni tuon detaljit näyttäisivät olevan edukseen myös Clarioniin verrattuna, vaikka en tetriksestä tykkää tässäkään tapauksessa. Vähän möhkälehän se on, vaikka korkeusvaihtelua on pyritty näemmä virittämään.
Avatar
tekijänä Urbaani
#94905
Klazu kirjoitti:Silmä tottuu rumaankin rakennukseen nopeasti ja ihminen on sopeutuva eläin.
Jep jep. Vaikea on nähdä Helsinkiä ilman Makkarataloakaan tai Merihakaa. Ei Clarion nyt toki sinänsä ruma ole, mutta aika keskinkertainen.
Avatar
tekijänä veka
#94906
Heippa, mistäs tuuli nyt puhaltaa? Minustakin suuri menetys oli Clarionin kerrosmäärän torppaaminen valtuustossa niukalla enemmistöllä. Ja tämä nykyinenkin versio näyttäisi fiksummalta niillä Tanden esittämillä lisäkerroksilla. Mutta onhan Clarion sentään ihan toista maata joka suhteessa kuin Makkaratalo tai Merihaka. Siitä on nopeasti tullut selkeä Jätkäsaaren profiilirakennus. Terminaali 2 lienee tällä haavaa saaren merkittävintä arkkitehtuuria, mutta Jätkäsaaren kuva on kuitenkin Clarion, eikä mikään paha kuva. Saarelle näyttäisi olevan tulossa vielä korkeampaa rakentamista, mutta aivan tusinalaatikoilla ei omaleimaista Clarionia nujerreta.
Avatar
tekijänä Urbaani
#94915
Pitää muistaa, ettei valtuustolle aikoinaan ollut tarjolla nykyinen Clarion vs. Clarion tuplakerroksilla, vaan silloin äänestettiin kyllä tai ei Kämp Towerin puolesta, mikä ei ulkonäöltään muistuttanut yhtään myöhemmin toteutunutta tornia. Marginaali oli tosiaan yksi ääni EI-vaihtoehdon puolesta. Varmasti Kämp Towerin vasaramainen tyyli jakoi tuolloin mielipiteitä, mutta itse olisin empimättä äänestänyt kyllä elinikäisenä pilvenpiirtäjäfanina.

Jep jep. Tuli hiljattain selattua threadia pitkästä aikaa. Ja todellakin pari vuotta sitten tein karkean photoshoppauksen, miltä Clarion voisi näyttää muutamalla lisäkerroksella. :) Todellakin toisivat tiettyä "ryhtiä" ja saattaisi näkyä myös vähän kauemmaksi.
Tande kirjoitti:Tein nyt pari parin minuutin kuvamuokkausta, (Ei siis kovin viimeisteltyjä, vaan lähinnä viihdetarkoituksessa.) miltä Shorty voisi näyttää, jos kerroksia olisi kuudentoista sijaan 20. :)

Kuvashorty1 by Tande11, on Flickr

Kuvashorty by Tande11, on Flickr

Omasta mielestäni parannus nykyiseen! ;) Tuota voisi juuri ja juuri torniksi kutsua.
Avatar
tekijänä Jary
#94919
Positiivista on vaaleus ja että kerroksia otettiin vähemmäksi, olisi saanut ottaa enemmänkin. Tosin maamerkiksi sopisi paremmin muu kuin ylikansallinen hotelli. Iso miinus noista pelkistetyistä betonijalustoista.

https://vimeo.com/190729780
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42