Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#97059
Sam33 kirjoitti:Aviapoliksen aseman suunnitelmat menneet näköjään uusiksi.

Kuva
Kuva: LAK Real Estate
En oikein ymmärrä mikä pointti on rakentaa tuollainen tarpeettoman tehokas kortteli, jonka umpärillä on välittömästi metsää ja omakotitaloja. Avomaan pysäköintialue korttelin takana kertoo, ettei alueella todellakaan ole mitään painetta rakentaa tiivisti. Pistetalotornikin näyttäisi omasta mielestäni paremmalta ja todennäköisesti viihtyisemmältä asukkaille?
tekijänä slette
#97061
Klazu kirjoitti:En oikein ymmärrä mikä pointti on rakentaa tuollainen tarpeettoman tehokas kortteli, jonka umpärillä on välittömästi metsää ja omakotitaloja. Avomaan pysäköintialue korttelin takana kertoo, ettei alueella todellakaan ole mitään painetta rakentaa tiivisti. Pistetalotornikin näyttäisi omasta mielestäni paremmalta ja todennäköisesti viihtyisemmältä asukkaille?
Olisikohan taustalla se, että kun tuohon on rakennettu kymmenillä miljoonilla euroilla ison mittaluokan tunnelirautatieasema niin on painetta antaa edes jonkinlainen illuusio siitä, että sen ympärillä olisi tiivistä rakentamista? :roll:
tekijänä ari.kalla
#97063
Niin no, Aviapolisiin on tulossa 20000 asukasta ja 60000 työpaikkaa. Tämäkin kortteli on tulevaisuudessa vain yksi muiden joukossa. Ratikkakin taisi mennä tästä ohi, eli kunnolla vaan tehoja asuinrakentamiseen!
Kuva
JamoL, apollonkatu, Sieni ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä Xerdoz
#98344
ari.kalla kirjoitti: 10.02.19 10:47 Niin no, Aviapolisiin on tulossa 20000 asukasta ja 60000 työpaikkaa. Tämäkin kortteli on tulevaisuudessa vain yksi muiden joukossa. Ratikkakin taisi mennä tästä ohi, eli kunnolla vaan tehoja asuinrakentamiseen!
Kuva
Ja tuota aluetta ei ole mitenkään yhdistetty ympäröivään kaupunkirakenteeseen, eli taas tuollainen harvakseltaan pistetaloilla, sinne tänne roiskittu / rakennettu erillinen lämpäre, jota ympäröi ryteiköt tai toiset harvakseltaan rakennetut pistetalohelvetit.

Mielekästä kaupunkia, jossa olisi kiva kävellä ja katsella rakennuksia ja urbaania ympäristöä tuosta ei kyllä saa mitenkään.
Perinteistä suomalaista näennäisurbaania pistetalohelvettiä kylläkin oikein mainiosti, mutta miksipäs tehdä muuta, kun samalla 70-luvun reseptillä on hyvä jatkaa. Ihmiset kyllä asuvat missä tahansa mieluumin, kuin ulkona pakkasessa.
tekijänä hmikko
#98345
Xerdoz kirjoitti: 22.08.19 22:57 Ja tuota aluetta ei ole mitenkään yhdistetty ympäröivään kaupunkirakenteeseen, eli taas tuollainen harvakseltaan pistetaloilla, sinne tänne roiskittu / rakennettu erillinen lämpäre, jota ympäröi ryteiköt tai toiset harvakseltaan rakennetut pistetalohelvetit.

Mielekästä kaupunkia, jossa olisi kiva kävellä ja katsella rakennuksia ja urbaania ympäristöä tuosta ei kyllä saa mitenkään.
Jos tarkoitat koko kuvassa näkyvää aluetta, niin olen vahvasti eri mieltä. Tuossahan on lääniä ainakin pari neliökilometriä, rakennukset kadun reunassa kiinni, korttelit ainakin puoliumpinaisia elleivät täysin umpikortteleita, ja pistetaloja aika pieni vähemmistö. Tuo ei todellakaan ole perinteisen lähiölämpäreen mallinen eikä kokoinen.

Eri asia sitten, missä tahdissa kokonaisuus toteutuu, ja mikä on käytännössä katutilan laatu. Urbaanin tuosta voisi saada, niin kuin olisi voinut monesta muustakin uudesta alueesta pääkaupunkiseudulla, mutta käytännössä systeemi tuottaa kivistöleppävaaraa.
tekijänä Sam33
#98590
Jälleen muutamia isoja hankkeita noussut esille Aviapoliksessa.

NREP voittanut kilpailun toimisto/hotelli/asunto -kompleksin rakentamiseksi n. 450 metrin päähän Aviapoliksen juna-asemasta. Kokonaisuuteen tulossa myös paljon asuntoja, mutta näiden aikataulusta ei tietoa. Hotelli ja toimisto tavoitteena saada valmiiksi 2023 mennessä. Tarkempi viitesuunnitelma löytyy Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan 30.9. esityslistan liitteistä, ei tähän nyt linkitettävissä.

Kuva
Kuva: Avarrus arkkitehdit

YIT:n seuraava iso asuntokortteli rakenteille Aviapoliksessa. Korttelin ensimmäinen vuokra-asuntokohde saattaa olla jo rakenteilla, omistusasunnot nyt ennakkormakkinoinnissa. Kortteli rakentuu nykyisen Holiday Inn hotellin viereen.

Kuva
Kuva: YIT
Pyöröovi, veka, H.C. ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä Jones
#99354
Tässä muutama kuva eilisestä ja tältä päivältä rakenteilla olevista Rälssipuiston kortteleista.

Kuva
Tämä kuva tältä päivältä Perintötien länsipuolelta etelään päin. Edessä rakenteilla rälssipuiston ensimmäinen pysäköintilaitos ja taaempana as Oy penninki.

Kuva
Tässä eiliseltä holiday inn:n pihalta otettu kuva rakenteilla olevasta as Oy penningistä. Tuo kyseinen talo rakenteilla ice Capitalin rahastolle.

Kuva
Tämä kuva eiliseltä holiday inn:n parkkipaikalta länteen.
hmikko, H.C., veka ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä Jones
#99406
Huonosta säästä huolimatta tuli käytyä lennättämässä dronea pojan kanssa pihalla ja napattua muutama ilmakuva, joista tässä yksi. Tällä kohtaa Veromiestä niinkin onnekas tilanne, että vaikka lentokenttä onkin lähellä, niin dronella saa nousta läheisten esteiden korkeudelle, joten kuvia pääsee ottamaan torninostureiden tasolta. :)

Kuva

Edessä nousee siis As Oy Vantaan Penninki, jonka takana on tällä viikolla kaivettu perustusten valmisteluja As Oy Vantaan Savulle. Vasemmalle jää loppuviikosta noussut matalampi nosturi, jonka työmaalla rakennetaan As Oy Vantaan Kopteria ja korkeampi nosturi rakentaa VAV:n perintökuja 9:ää.

Kuva

Tuo kopterikin tulee olemaan ARA rahoitettuja vuora-asuntoja, jotka valmistuvat Premico kodeille.
Purkki^, H.C., Kommentti tykkää tästä
tekijänä Jones
#99676
Postailempa taas vaihteeksi dronella napattuja kuvakuulumisia veromiehen rälssipuiston korttelilta.

Kuva

Perintötie 3:n ensimmäinen talo As Oy Vantaan Penninki on noussut harjakorkeuteensa saakka ja etualalla As Oy Vantaan Savun perustusten paalutustyöt on saatu loppuun.

Kuva

Perintötien ensimmäinen pysäköintilaitos Rälssiparkki on rakentunut viimeisen kuukauden aikana hurjaa vauhtia ja kyseisen pysäköintitalon arvioitu valmistuminen näytti olevan 8/2020. Taaempana perintötien länsipuolella nousee kovaa vauhtia myös As Oy Vantaan Kopteri vasemmalla ja oikealla VAV:n kohde.
H.C., Kommentti tykkää tästä
tekijänä Jones
#99897
Aviapoliksen aseman pohjoisen sisäänkäynnin viereiselle Turbiinitien ja Aviabulevardin väliin jäävälle tontille on ruvettu rakentamaan isoa kahdeksan kerroksista pysäköintilaitosta.

Kuva

Mielenkiinnolla ainakin itse odotan milloin rupeavat eteläisen sisäänkäynnin vieressä olevaan monttuun rakentamaan liikekeskusta ja asuntoja. Rakennusluvat ovat voimassa jo ainakin yhdelle asuintorneista, liikekeskukselle, toimistotalolle sekä pysäköintilaitokselle. Voi tosin olla, että koronan aiheuttama lamaannus viivyttää hankkeen aloitusta vielä pitkään.
H.C., huopa, Kommentti tykkää tästä
tekijänä hmikko
#99960
^ Mielenkiintoista. Tuo on juurikin meikäläisen mieleinen tyylilaji, mutta en kyllä silti maksaisi sataa tonnia lisää Aallosta ja 50-luvun keittiöstä. Tuommoisen keittiön kanssa tuli eleltyä yhdessä vuokra-asunnossa aika pitkään. Sinänsä toimivat kyllä, työtasojen korkeus vaan ei sovi pitkälle. Noiden asuntojen ajatus ei alun perin ollut mikään luksus, mutta nyt hintalappu antaisi semmoista ikään kuin odottaa.
Avatar
tekijänä MindW
#99970
Mitenköhän tuossa käy pidemmän päälle suojeluarvojen kannalta. Omistusasujat remppaavat ajan mittaan asunnot tunnistamattomaksi, mm. keittiö lentää roskalavalle.
tekijänä Xerdoz
#99973
Mitä vähemmän Alvar Aallon roskaa, sen parempi.

Yksi suurimmista rikollisista suomessa, hienojen ja vanhojen rakennusten tuhoamista ajatellen.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26