Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä arkkinikkari
#99815
veka kirjoitti: 21.03.20 18:20 Pikkujuttu tietysti, mutta alkoi tuntua sen verran hauskalta detaljilta, että piti käydä tarkistamassa. Täysimittaisen Steinwayn pituus on 274 cm, joten sen mahduttaminen hisssiin kuljetustukineen voi olla haastavaa. Mutta tällä firmalla ja muutamalla muulla on toki pienempiä malleja, jotka varmaan menevät täydestä kateellisten sukulaisten tullessa kylään.
Jos ei mahdu hissiin, niin pitää kantaa portaita pitkin...
Avatar
tekijänä veka
#100468
Kiitos linkeistä. Nämä videot ovat nannaa tornitalojen ystäville, kuvausteknisestikin upeita. Osaavat jopa aavistella, että korona saattaa tehdä lopun tämän sorttisesta rakentamisesta Nykissä, ainakin toistaiseksi. Kun naapuritontin puolelle ei päässyt, voitiin vain vallata ilmatilaa.
Avatar
tekijänä veka
#101030
Manhattanille on parhaillaan valmistumassa ajattoman tyylikäs Art Deco -henkinen asuintalo, joka jo syntyessään näyttää siltä kuin se olisi ollut tuossa aina. Hienostunut Gotham City -tunnelma on luotu aika vähäisin konstein. Metallisen seinäpeitteen huoliteltu kalanruokuvio ei liene maltaita maksanut. Osoite on 30 East 29th Street Park Avenuen ja Madison Avenuen välissä. Empire State Building on vain muutaman korttelin päässä.

https://rosehill.nyc/

kuvat: Rockefeller GroupKuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Pyöröovi, Kantti ja 5 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#101698
Hudson Yards -alueen kenties näyttävin toimistotorni 66 Hudson Boulevard, aka The Spiral on harjakorkeudessa. Kierretornin on suunnitellut Tanskan suuri poika toimistoineen eli BIG. Korkeutta tornilla on 1031 jalkaa eli riittävästi myös Manhattanin asteikolla. Ankkurivuokralainen tulee olemaan lääkejätti Pfizer, joka tunnetaan nykyään kaikkialla maailmassa myös koronarokotteen valmistajana (eikä vain Viagran takia). The Spiral on jopa Manhattanin maisemassa sen verran omaperäisen näköinen, että se huomataan ja tunnetaan. Torni tulee valmistuessaan näkymään hienosti Hudsonjoelle.

https://www.thespiralny.com/

Kuva

Kuva
TurkuCubed, jfo, Tipi ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Krio
#101726
Domo hyvä, ei Suomessa saa näyttää hyvältä mikään rakennus. Muuten Arkkitehtiliitto itkee vuoden Hesarissa, että miten kehtasitte tehdä näin meidän pyhälle lehmälle Aallolle.
tekijänä Xerdoz
#101728
Liikaa lasipintaa ja liian isot ikkunat. Eivätkö ymmärrä Yhdysvalloissa asuvat, että ei saa rakentaa tuommoisia, kun maailma räjähtää. No, eiköhän suomessa pistetä hieman ikkunoita pienemmiksi tulevaisuudessa, niin maailmakin on taas pelastettu.
Aos tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#102177
Ihan hyvä analyysi (tosin otsikko "hieman" raflaava). Vaikka torni on tosi geneerinen ja voisi oikeastaan seisoa missä päin maailmaa tahansa, sen rakentaminen on ihan vaikuttava saavutus ennalta-arvaamattoman tragedian jälkeen. New York on nykyään astetta tylsempi, mutta vain hiukan, sillä kaupungista löytyy edelleen maailman kauneimpia torneja, kuten Chrysler Building ja Empire State Building.
Avatar
tekijänä veka
#102181
Kiitos erinomaisesta videosta. Taas tuli tippa silmäkulmaan, kun näin kaksoistornit pystyssä koko komeudessaan. Niillä oli taianomainen vaikutus myös itseeni. Sen tunsi jo metroasemalla, kun oli päässyt maan pinnalle. Ehdin käydä pari kertaa myös ylhäällä näköalakerroksessa. Nykytilanteesta olen nyttemmin sitä mieltä, että Libeskindin alkuperäisen yksitotisen suunnitelman kaatuminen oli väistämätöntä ja hyvä juttu. Paikka on kehittymässä paljon kauniimmaksi ja tunteellisemmaksi. Varsinkin maan tasalla Calatravan uskomattoman kaunis ja monumentaalinen valkoinen lintu "the Oculus" on vailla vertaa. Toinen kohokohta on kaksoistornien paikalla oleva alaspäin virtaava suihkulähde. Olen käynyt paikalla kahdesti, enkä ole pystynyt ohittamaan tätä muistomerkkiä itkemättä. Vavahduttava kokemus.
Pyöröovi tykkää tästä
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7