Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Tande
#99539
Olarin Prisman kylkeen suunnitteilla varsin mukavan mittakaavan enimmillään 14-kerrokseen kohoava korttelinpuolikas.

Kuva

Kuva

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ ... avaehdotus

Arkkitehtoonisesti aika perussettiä, mutta jäsentää alueen kaupunkikuvaa huomattavasti urbaanimmaksi. Vastaavia vähän epämääräisiä, hyvällä paikalla sijaitsevia liikennevihreän ja pikkuryteikön risteytyksiä riittää Espoossa kymmenittäin, joten kaikella tapaa erittäin kannatettava hanke.
Janne_H, hmikko, Krio tykkää tästä
Avatar
tekijänä Clepe
#99546
Tämän olisi voinut suunnittella huomattavasti rohkeammalla otteella. Mielestäni tuo silta kelviramppeineen on todella ikävä sekasikiö joka jättää paljon turhaa ja hankalasti hyödynnettävää liikennevihreää talojen ja väylien ympärille. Istuttaisvat edes puita.
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#99550
Olen samaa mieltä kyllä, että Kuitinmäentiestä tulee välittymään tulevaisuudessakin aika väylämäinen tunnelma, mikä ei varsinaisesti luo kovin hyviä edellytyksiä korttelikaupunkielämän synnylle. Toivoisinkin Espoon alkavan kehittämään Martinsillantie-Kuitinmäentie-Merituulentie -linjaa kohti kaupunkibulevardia. Potentiaalisia paikkoja lisärakentamiselle Espoonlahdesta Tapiolaan ulottuvan tien varrella on tuhansille asukkaille ja ainakin itse näen pikaraitiotien kyseisellä välillä mahdollisena, mikäli täydennysrakentaminen on riittävää. -Tämä helpottaisi myös osaltaan Länsimetron painetta, minkä kapasiteetti saattaa olla oikeasti lujilla 20-vuoden kuluttua.
Viimeksi muokannut Tande, 07.02.20 04:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä vetti
#99552
Tuohon valkoisen hahmotelman ja Länsiväylän väliin mahtuisi vaikka mitä. Nyt se on joutomaata ja joku lähes hylätty tönö. Luulisi siihen rakennettavan, paljon parempaa paikkaa ei näiltä kulmilta löydy. Asun siis kuvan alueella.

Tuo oikealla oleva toimisto, siitähän on 2/3 purettu ja asuntoja rakennetaan. Hyvä niin.
tekijänä hmikko
#99554
Tande kirjoitti: 06.02.20 20:03 Toivoisinkin Espoon alkavan kehittämään Martinsillantie-Kuitinmäentie-Merituulentie -linjaa kohti kaupunkibulevardia.
Tuon kun näkis. Länsimetron yhteydessä Merituulentien varteen on kaavoitettu Niittykummussa ja muualla, ja tähän asti on huolellisesti vältetty autoväylän luonteen muuttamista. Jopa niin, että Niittykummun metroasemalle ei suunniteltu edes suojatietä, mikä sitten yllättäen osoittautui ongelmaksi. Ite en odota, että Espoossa muuttuu mikään tämän ajattelun suhteen.
tekijänä vetti
#99557
No näin. Siinä Merituulentien ja Kuitinmäentien varrella olisi tiivistämisen varaa ja paljon. Tilaa riittää ja paikkanahan tuo bulevardiksi olisi mitä mainioin. Jotain on tehty ja jotain on Niittykummussa suunnitteilla. Tekoja kiitos.