Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#97774
Logomon sillan tukirakenteita on pystytetty. Kovaa huutoa somessa aiheuttanut hinnan nousu on nyt hyväksytty kaupungin puolelta ja on runsas 16€ milj. Ennen tätä se oli 13,5€ milj. ja alkuperäinen hinta oli 8,5€ milj. Kaupungilla on mietinnässä nostaa oikeusjuttu sillan hinnan kallistumisesta alkuperäiseen laskelmaan verrattuna, sillan lujuuksia jouduttiin laskemaan uudelleen kuukausukaupalla ja terästä lisättiin rakenteisiin noin tonnin.

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97777
Sinänsä hienoa, että alkuperäisestä riippusiltaratkaisusta on pidetty kiinni, eikä vaihdettu johonkin perushalpaan pilari-palkkisysteemiin. Vissiin onni onnettomuudessa, että kannatinten perustuksia ehdittiin tehdä ennen kuin puutteet suunnitelmissa paljastuivat. Jos ois aloitettu uudestaan puhtaalta pöydältä, niin olis voinut tulla pahanlaatuinen halpuutus, epäilen.
tissot, James tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98144
Logomon silta alkaa rakentua pala palalta – kävelytason ensimmäinen lohko saapui Ratapihalle, loput kuljetetaan työmaalle lähiviikkoina
Kuva

Logomon sillan kävelytason ensimmäinen teräslohko saapui Ratapihalle perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kyse ei ollut ihan pienestä kuljetuksesta: kuljetus oli 45 metriä pitkä, 7 metriä leveä ja 4,4 metriä korkea. Toimitusjohtaja Mikko Myntt Kuljetus Myntt Oy:sta kertoo, että 4,4 metrin korkeus on vielä sellainen, että se mahtuu kaikkien siltojen ali.

--

Lohkoja tulee siltaan yhteensä kuusi. Kaikkien palojen kuljetuksesta konepajalta maalaamolle ja maalaamolta Ratapihalle huolehtii Kuljetus Myntt oy. Loput lohkot kuljetetaan lähiviikkojen kuluessa Ratapihalle, jossa ne liitetään yhteen. Mynttin mukaan lohkot nostetaan nostureilla paikalleen syksyllä.

Kaikkia lohkoja ei ole vielä maalattu, vaan niitä kuljetetaan siltatyömaalle sitä mukaan kun ne valmistuvat.

--

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... iviikkoina
hmikko, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98146
Tässä pari noin viikon takaista kuvaa siltaprojektista, olin nää vähän unohtanut. Laitetaan nyt.

Logomon aulan peili-ikkunoiden kautta.
Kuva

Oliskohan tekstiiliseinämät siksi, ettei mikään pääse lähelle junien ajolankoja?
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#99346
Logomon sillan pääkannattimien nostoprojekti alkaa lauantaina yöllä. Nosturit olivat jo paikalla.

Logomon sillan pääkannatin nostetaan paikoilleen neljässä osassa kahden seuraavan viikonlopun aikana. Pääkannattimen kaksi ensimmäistä lohkoa nostetaan tukitornien varaan tulevana viikonloppuna sillan Ratapihankadun puoleisesta päästä. Kaksi seuraavaa lohkoa nostetaan seuraavana viikonloppuna Logomon puoleisesta päästä.

Nostotyöt tehtään lauantain ja sunnuntain vastaisia öinä 10.–12. tammikuuta ja 17.–19. tammikuuta.

Pääkannattimen ensimmäinen osa tulee osittain Ratapihankadun päälle. Ratapihankadulta suljetaan liikenteeltä yksi satamaan päin kulkeva ajokaista perjantaina 10. tammikuuta kello 19 alkaen.

Suurin nostettavista lohkoista painaa 155 tonnia ja se on noin 50 metriä pitkä. Pieninkin lohko painaa 57 tonnia ja on 19 metriä pitkä. Vaativa nostotyö tehdään kolmella nosturilla.

Junaliikenteen asettamien rajoitusten takia työt ratapihalla joudutaan tekemään yöaikaan ja viikonloppuisin. Töistä aiheutuu meluhaittaa lähialueen asukkaille perjantaina 10. tammikuuta kello 18 alkaen ja päättyen lauantaiaamuna viimeistään kello 5, lauantaina 11. tammikuuta kello 7–18 ja sunnuntaina 12. tammikuuta kello 7–21.
https://www.aamuset.fi/artikkeli/482316 ... ot+alkavat

Kuva

Kuva

Kuva
hmikko, TurkuCubed, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99355
Perjantain ja lauantain välisenä yönä ehdittiin ensimmäinen kannatuspalkki kiinnittämään kannatuspilareihin. Viime yönä taas tuuli liikaa eikä seuraavan, suurimman kannatuspalkin nostoa voitu toetuttaa.

Kuva

Kuva
veka, TurkuCubed, hmikko tykkää tästä
tekijänä Tono
#99424
Ei tule tästä mieleen vielä jousi eikä silta, mutta noilla rakenteilla tuo pysynee kyllä pystyssä/ilmassa.

Ehkä sittenkin hiljaa hyvää tulee.
Avatar
tekijänä Kantti
#99431
Viikonlopun aikana toinen kannatin - joka piti nostaa jo viikko sitten, mutta kova tuuli esti noston - kiinnitettiin paikalleen. Puolet kannattimista on paikallaan. Ensi viikonloppuna nostot jatkuvat. Näkymät tänään.

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, nomade ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99496
Perjantai/lauantai välisenä yönä nousi kolmas tukipalkki kannattimille. Tänä yönä viimeinen pätkä oletettavasti? Mitään tuulen aiheuttamaa estettä ei ainakaan nyt ole.

Tältä Logomon silta näytti lauantaina.
Kuva

Viimeinen pätkä.
Kuva

Kuva

Perjantai/lauantaiyönä nostettu palkinpätkä on heftattu ylä- ja alareunoistaan 20-30 sentin pituisilla karveilla kiinni jo nostettuun osaan. Aamulla kaikki pätkät lienevät ylhäällä? :smt023
Kuva
TurkuCubed, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Gascal
#99498
Mukavan massiiviselta näyttää, mutta hieman pisti silmään tuo tukipalkkien sijoittelu. Nyt keskimmäiset palkit ovat ainakin joidenkin havainnekuvien vastaisesti sijoitettu sillan toiselle puolelle. Mitenköhän tuosta ramppi/portaat lasketaan radalle; palkin läpi vai jotenkin kiertäen? Vai ennakoidaankohan tuossa mahdollisesti matkustajaliikenteen siirtymistä tulevan matkakeskuksen puolelle ja ramppi laskee kohti aninkaistensiltaa?

Kuva

Edit. alla ilmeisesti uudempi suunnitelma, joka vastaa toteutusta.

Kuva
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#100064
Logomon sillan rakentaminen on keskeytetty – Turku ja YIT riidoissa

Kuva

Rakennusyhtiö YIT on ilmoittanut keskeyttävänsä Logomon sillan rakentamiseen liittyvät työt. Syynä ovat YIT:n mukaan urakkasuorituksen suunnitelmaviiveeet ja niihin liittyvät kaupungin ja YIT:n väliset erimielisyydet näkemyksissä.

Asiasta tiedottaa Turun kaupunki.

Asian keskeneräisyyden vuoksi kumpikaan osapuoli ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa, koska osapuolten väliset neuvottelut ovat kesken. Kaupungin näkemyksen mukaan kumpikin osapuoli haluaa saada asiat selvitetyiksi ja urakan jatkumaan ensi tilassa.

Logomon silta on kevyen liikenteen silta, joka rakennetaan päärautatieaseman ratapiha-alueen yli Ratapihankadulta kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskukseen Logomoon. Sillan on ollut määrä valmistua syyskuuhun mennessä.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... +riidoissa
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#100279
Turun Logomon silta kallistuu ja viivästyy

Turun Logomon kevyen liikenteen sillan rakentamisesta on saatu aikaan sovintoehdotus. Kaupunki ja urakoitsija YIT ovat neuvotelleet asiasta.

YIT keskeytti rakentamisen toukokuussa. Erimielisyyttä on ollut aikataulusta ja kustannuksista.

Sillan valmistuminen siirtyy syksystä ensi kevääseen. Kaupunki varautuu myös kustannusten nousuun noin kolmella miljoonalla eurolla. Silta maksaisi siis noin 19 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee sovintoehdotusta maanantaina. Lopullisesti asian ratkaisee kaupunginvaltuusto.

https://yle.fi/uutiset/3-11387880
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7