Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#93293
Dietrich kirjoitti: Rakennuksista on tullut kertakäyttöburgeria
Elementtirunko kai harvemmin on käyttöiän puolesta rajoittava tekijä, jos nyt ei aivan elementtikauden alun kehnoimmista tapauksista puhuta. Kertakäyttöburgeriudessa aika usein tuntuu suurin osuus olevan talotekniikka, eli vanhentuneiden putkien, lämmityksen, ilmanvaihdon, sähkön, vesieristettyjen kylppäreiden yms. uusiminen. Vanhaan hyvään aikaan noita ei taloissa ollut lainkaan tai oli hyvin minimaalisesti. 500 vuotta säilyneissä taloissa ei tarvinnut tehdä putkiremppaa ainakaan ensimmäiseen 400 vuoteen.

Tossa TOASin tapauksessa lienee kyse vaan kerrosneliöiden määrästä, eli suunniteltu uusi talo on reilusti suurempi. Selvityksen mukaan nykyinen on hyvässä kunnossa, ja siinähän on muutettu 70-luvun toimistotalo asunnoiksi 90-luvulla, eli kaiketi suuri osa talotekniikasta ei edes ole kovin vanhaa.
tekijänä Xerdoz
#93296
Lanaisivat samalla nuo vieressä olevat lättänät. Ja mikä ihme siinä on, ettei taskaan voida tehdä ikkunoita joka suuntaan. Tai no tiedän kyllä. Elementtipaskan rakentaminen sekä suomen loistavat rakennusmääräykset.
Samppa tykkää tästä
tekijänä töntsö
#99186
heihachi kirjoitti: 13.12.19 00:20 Kuva
Jäin miettimään tätä kuvaa, sillä tuokin vieressä oleva matala liikesiipi varmaan jossain vaiheessa korvataan jollain uudisrakennuksella. Siinä mielessä tämä vaikuttaa hieman lyhytnäköiseltä ratkaisulta jos noita alimpia ikkunoita joutuu ruveta myöhemmin vielä rakentamaan umpeen tähän tyyliin:

Kuva

Tietty ehkä tuossa voidaan toteuttaa jonkinlainen sisäänveto, niin että ainoastaan tuon rappukäytävän ikkunat peittyvät. Ja toisaalta nuo ovat opiskelija-asuntoja, niin heillä tuskin kumminkaan on hirveästi sanomista tuollaisen asian suhteen
tekijänä Dietrich
#99293
Kuva

Uskomatonta että Tampereen kaupunkikuvaa annetaan tärvellä tällaisilla rakennelmilla kuten nämä kaksi valkoista tornia! :smt021 :smt022

Ei mitään tornitaloja vastaan, mutta nuo talot ovat täyttä DDR:ää ja halpaa lähiöarkkitehtuuria.

Tulevaisuudessa Tampereen kantakaupunki on kai näitä täynnä, ja kaupunki tulee näyttämään lähinnä Laos-Thaimaa-Vietnam akselin kaupungilta.
Avatar
tekijänä Urbaani
#99294
Minulle kyllä tulee DDR:n sijaan enempi mieleen klassinen funkkis (mitä rakennus ei tietenkään varsinaisesti edusta). Toisinsanoen diggaan. Näin helsinkiläisestä näkökulmasta ihailen Tampereen rohkeutta kaavoittaa pikkutorneja näinkin lähelle keskustaa. PK-seudulle kun torneja kyllä kohoaa, mutta yksinomaan lähiöihin ja entisille satama-alueille. Kantakaupungissa kaikki yli yhdeksänkerroksinen rakentaminen on käytännössä tabu, vaikka maltillisen mittakaavan tornit (siis alle satametriset) voisivat paikkapaikoin olla erinomainen ratkaisu, niin kerrosneliöiden, kuin kaupunkikuvankin kannalta. Merellisen siluetin suojelu on isolta osin ylimitoitettua. Sanottakoon kuitenkin, että ihan Senaatintorin välittömään läheisyyteen en tornitaloja kaavoittaisi, mutta Rautatieasema-Töölö-Kallio-Sörnäinen jne. -akselilla näkisin todella mielelläni.

Tampere tulee saamaan pohjoismaisellakin mittapuulla mittavan klusterin. Ja nimenomaan tämänkaltaiset pikkutornit tuovat tarvittavaa lihaa luiden ympärille.

Dietrich kirjoitti: 29.12.19 21:33 Tulevaisuudessa Tampereen kantakaupunki on kai näitä täynnä, ja kaupunki tulee näyttämään lähinnä Laos-Thaimaa-Vietnam akselin kaupungilta.
Ymmärrän kyllä mitä tällä ajat takaa. Yhtäältä Kaakkois-Aasian lisäksi tästä kaupunkirakentamistyylistä tulee voimakkaasti mieleen Brasilia. Itse en näe tätä tyyliä kuitenkaan yksinomaan negatiivisessa valossa. Makunsa kullakin, olen paljon viettänyt aikaa ko. miljöössä ja nauttinut. Euroopassa tätä tyyliä edustaa enemmän ja enemmän Lontoo, jonne on kuluvalla vuosituhannella kohonnut kahden ison klusterin lisäksi pienempiä eri puolille kaupunkia ja Lontoo on upeampi kuin koskaan!

Nevertheless. TOAS Ilmari tulee todennäköisimmin olemaan erinomainen lisä kasvavan Tampereen kehittyvään kaupunkikuvaan.
grendy tykkää tästä