Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#97849
Kurjenlinnan alueen kehittäminen.
Kurjenlinnan alue on laajuudeltaan noin 2,7 hehtaarin suuruinen entinen sairaala-alue ja se sijaitsee keskeisellä paikalla noin 1,5 kilometrin päässä kauppatorilta.

Kurjenmäen sairaalan vanhat rakennukset muodostavat rakennustaiteellisesti ja sosiaalihistoriallisesti erittäin arvokkaan kokonaisuuden, jolla on merkittävä asema kaupunkikuvassa. Rakennukset on merkitty yleiskaavassa säilytettäviksi kohteiksi. Rakennusten bruttoala on yhteensä noin 15 300 kerrosneliömetriä.

Kurjenmäen aluetta alettiin rakentaa vuonna 1893, jolloin sinne perustettiin kunnallinen köyhäintalo. Alueen vanhimmat rakennukset ovat Uudenmaantien varren kaksi vierekkäistä taloa, jotka yhdistettiin betonisella väliosalla Kurjenlinnaksi kutsutuksi kokonaisuudeksi 1950-luvulla. Alueen länsilaidalla sijaitsee vuonna 1899 valmistunut arkkitehti Arthur Kajanuksen suunnittelema rakennus, mikä rakennettiin aikoinaan köyhäintalon työlaitokseksi.

Turun kaupunki myi Kurjenmäen alueen vanhat rakennukset syksyllä 2017 Vuokrakartio Oy:lle kehitettäväksi. Alueen asemakaavanmuutosehdotus hyväksyttiin maaliskuussa 2018. Kaavanmuutos mahdollistaa alueelle uudisrakentamista 12.000 k-m2. Uudisrakennusten asukasmääräksi arvioidaan noin 300 asukasta. Kiinteistönomistajan alustavana tarkoituksena on, että alueen rakennuksista vähintään 30 % olisi toimitilaa (toimisto-, myymälä- tai ravintolatilaa) ja loput 70 % osoitettaisiin asumiseen, jolloin asukkaita tulisi alueelle yhteensä noin 400 henkeä. Mikäli kaikki rakennukset tulisivat tavanomaiseen asuinkäyttöön, alueelle tulisi noin 550 asukasta
https://www.turku.fi/kurjenlinna

Täällä alue

Vanhojen talojen saneeraaminen on käynnistynyt jo viime vuoden puolella. Nyt on alettu rakentamaan uutta taloa, Kurjenlinnan porttia. Kuvia alueelta.
Kuva

Kuva

Kuva

Alueen vanhoja rakennuksia. Talo vuodelta 1899
Kuva

Valmistunut 1890.
Kuva

Tehty 1928.
Kuva

1890 valmistuneen talon pääty.
Kuva

1890 valmistuneen talon toinen sivu.
Kuva

Peabin mainos sivulta käy ilmi, että täältäkin löytyy näitä järjettömiä luukkuja! https://peabkoti.fi/asunnot/turku/asunt ... gIPfPD_BwE
2h+kt 35,50 m², 3h+kt 41,00 m².

Voi herranen aika sentään näitä asuntoja! Omassa yhtiössäni on pari kappaletta yksiöitä omalla saunalla jotka ovat muistaakseni 40 neliön kämppiä! :D
TurkuCubed, hmikko, Tlahti tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97852
^ Se on kato mahdollisuus ostaa aito köyhäintalokokemus omaksi 165 000 eurolla.

Tuossa on muuten sijaintiin nähden melkoisen hyvät palvelut. Naapurissa Kupittaan Citymarket, joka on nykyään auki 24 tuntia vuorokaudessa. Putiikilla näyttää pyyhkivän muutenkin hyvin, väen määrästä ja valikoimista päätellen. Naapurissa tietysti myös Kupittaan puiston liikuntapaikat.
Avatar
tekijänä Kantti
#99277
Kurjenmäellä Kurjenlinnan Portti vaihe 1, joka on saanut rauhassa kasvaa koko kesän ajan ilman Talon tarkkailua, on pystyssä. Sisähommat tekemättä ja ulkopuolelle rappaus. Siinä!
Sameat kuraiset kelit Turussa Joulupäivänä.
Kuva

Kakkosvaiheen pohjat.
Kuva

Erikoinen kattorakennelma. Vastakkaiset kulmat ylhäällä ja vesiränni poikittain katon kulmasta kulmaan.
Kuva

Kurjenmäen vanha iso sairaalarakennus on kokonaan paketissa.
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#99282
Xerdoz kirjoitti: 27.12.19 08:38 Kadulle päin aivan järkyttävä elementtiseinä taas.
Ei, vaan paksu villa jonka päälle tulee rappaus ja maali.
Kuva
veka tykkää tästä