Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#90390
Eip´ ole montaa vastaavaa asuntoa, ainakaan Suomessa!
#91573
Vaikka konseptina inhoan näitä Espoon yksittäisiä tikkutorneja, Niittyhuippu on ulkonäöltään ehdottomasti aivan Suomen tornirakentamisen parhaimmistoa. Vino kulma tuo rakennukseen särmikkyyttä, jota moni vastaava torni todella kaipaisi.
Vantaakeijo tykkää tästä
#92168
En pysty vielä varmistamaan YLEn väitettä koska Espoon Arskassa on bugi ja juuri tuota rakennusta koskevat tiedustelut feilaa tällä hetkellä (muut rakennukset ympärillä toimivat).. kohta testailen uudestaan.
#92170
Joo, ilmeisesti nyt lukema on saatu rakennuttajalta, sillä rakennuttajan sivuilla on tällaista:
https://www.srv.fi/asunnot/espoon-niittyhuippu

"Niittyhuippu on Espoon korkein asuinkerrostalo. 90 metriä korkea tornitalo, jossa on yhteensä 24 maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta."

eli tuo voi olla ihan vaan pyöristetty lukema 85m -> 90m pyöristyksellä tai jotain. Tarkistellaan sentilleen kunhan nuo arskan piirustukset sitten joskus toimii taas. Kiitos välikommentista.
#93472
Arkkivahti kirjoittaa Niittykummun uusien asuintalojen pohjaratkaisuista. Omaan silmääni pökkäsi tämä, 127 neliötä Niittyhuipusta yli miljoonan euron hintaan. Ikkunat yhteen suuntaan ja terassia runsaasti erilliskarsinoina. Minen tuosta maksais, vaiks olis tommoset rahat.

Kuva
Pyöröovi, Klazu tykkää tästä
#93479
Jep. Tuon tornin kantavat rakenteet on suunniteltu niin hassusti, että talon kaikki kämpät ovat yhden, kahden tai siellä ylhäällä kolmen karsinan asuntoja. Lisäksi parvekkeen koko kasvaa ylemmäksi mentäessä. Pelivaraa asuntopohjia suunniteltaessa on tämän takia ollut vähän. Ihme ettei kukaan ole viheltänyt pilliin matkan varrella.
Vantaakeijo tykkää tästä
#93495
Jos tuossa ei ole edes mitään spesiaalia kattokorkeutta tai muita spesiaaleja muotoja niin jo on kyllä tylsä.
#94984
Niittyhuippu on pääkaupunkiseudun ainoa tornitalo joka oikeasti näkyy Helsinki-Vantaalle laskeuduttaessa. Massiivinen olemus ja näyttää ihan hyvältä, vaikka metsän keskeltä pilkottaakin.

Redi näkyy aika kaukaisesti laskupolulta, eikä se näytä niin massiiviselta ilmasta käsin. Kaikkia muita pitääkin sitten tietää katseella hakea. Esimerkiksi Keilaniemi on edelleen niin harva, ettei sitä oikein huomaa.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13