Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#98216
Medisiina D saattaa saada päätyynsä vielä jotakin? Siellä on ikäänkuin jonkinlaisia kiinnityksiä yläosassa. Tällaisena se on iso pettymys koska mielessä on kuitenkin havainnekuva värikkäästä päädystä. Sattumoisin lähes identtinen otos Intervallum7:n kuvan kanssa! :) Rakennusten väliin näyttäisi rakentuvan jonkinlainen portaikko ylhäällä?

Kuva

Kuva

Parkkitalon seinä näyttää melko siistiltä, vähän kuin olisi verhoiltu pressulla näin kauempaa katsoen. Todellisuudessa se on expamettiverkkoa. Kerättyään muutaman vuoden katupölyä, näyttänee jo erilaiselta?
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, hmikko ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#98217
Kantti kirjoitti: 02.08.19 23:41 Parkkitalon seinä näyttää melko siistiltä, vähän kuin olisi verhoiltu pressulla näin kauempaa katsoen. Todellisuudessa se on expamettiverkkoa. Kerättyään muutaman vuoden katupölyä, näyttänee jo erilaiselta?
Olettaisin, että tuon voi helposti pestä painepesurilla tms. Eri asia sitten, pestäänkö.

Ritilästä muuten näkyy pimeällä parkkitalon valot läpi aika jännästi.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98439
Parkkitalo on nyt käytössä; vähän ihmettelen miten sisällä kaltevuuksien takia vettä kertyy paikkoihin joissa sille ei ole viemäröintiä, osaako joku asiasta tietävä kertoa miten normaalia/fiksua tämä on?
KuvaP9080176 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080191 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080193 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080174 by TurkuCubed, on Flickr

Ulos jätetty muutamaan paikkaan tällaisia luonnonkivikasoja, ehkä yritetään tätä jotakin luoto ideaa ajaa ja esittää
KuvaP9080180 by TurkuCubed, on Flickr

Näkymiä parkkihallin sisältä, ylimmästä kerroksesta
KuvaP9080182 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080183 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080189 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080184 by TurkuCubed, on Flickr

T3 on jälleen kasvanut kokoa
KuvaP9080177 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080178 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080181 by TurkuCubed, on Flickr

Kuva parkkihallista, verkon läpi
KuvaP9080188 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaP9080194 by TurkuCubed, on Flickr
veka, hmikko, Kantti ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98445
Kaikella ystävyydesllä, mutta onhan tuo parkkitalo nyt siis aivan järkyttävän näköinen tapaus.
Tekijänä hmikko
#98446
^ Ite olen enempi järkyttynyt TYKSin T3:n ja Medisiina D:n laatikkokompleksista, näin päivittäin alueella kulkevana. Parkkitalon 'ahtojää'-julkisivu ei mielestäni ole livenä kovin paha. Takapuoli sitten näyttääkin juuri niin halvalta parkkihallilta kuin mitä se on. Naapurina vielä lääkevaraston lasilaatikko, joka on mun mielestä aina ollut ruma.

Kuvissa muuten näkyy taustalla, että entisen Mikron tontille on ilmaantunut työmaakopit. Ilmeisesti uuden psykiatrisen sairaalan työmaa on käynnistynyt. Onkohan siitä jotain havainnekuvaa? Varmastikin tulee joku mielenterveyttä edistävä näky laatikkoarkkitehtuurikokoelman jatkoksi.
Tekijänä paavali
#98448
On kyllä surkean näköistä kun on saumatkin jätetty näkyviin tuohon Medisiinan kylkeen, oli ilmeisesti myös liian kallista tehdä sitä taideteosta joka havainnekuvissa näkyi. Ihan 90-luvun lähiöt tulevat mieleen.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#98449
hmikko kirjoitti: 08.09.19 20:04Kuvissa muuten näkyy taustalla, että entisen Mikron tontille on ilmaantunut työmaakopit. Ilmeisesti uuden psykiatrisen sairaalan työmaa on käynnistynyt. Onkohan siitä jotain havainnekuvaa? Varmastikin tulee joku mielenterveyttä edistävä näky laatikkoarkkitehtuurikokoelman jatkoksi.
Turun karttapalvelussa on vielä merkitty että tontille olisi vireillä asemakaavan muutos merkinnällä 14/2018, mutta kaavahaussa moista hakemusta ei enää löydy, joten ilmeisesti se on vedetty pois järjestelmästä? TS:n mukaan tontille olisi haettu noin 35000 neliömetrin kiinteistöä, tiedä sitten mikä on tämän hetkinen tilanne.

Nykyinen asemakaavahan ei ole alkuperäinen 80-luvulta, vaan vuodelta 2009 jolloin sairaanhoitopiiri haki muutosta uutta laboratoriorakennusta varten, jolloin asiasta pidettiin arkkitehtikilpailu, johon kutsuttiin ''kuusi suomalaista huipputason arkkitehti- toimistoa''. Kaikki ehdotukset voi katsoa täältä, mutta voittajaksi valittiin seuraavanlainen ehdotus:
Kuva
Tekijänä hmikko
#98451
^ Tuosta tutkimuskäyttöön tarkoitetusta rakennuksen suunnitelmasta on käsittääkseni luovuttu jo ajat sitten, ja tuossa havainnekuvassakin on vielä Mikro mukana uuden rakennuksen vieressä. Se siis purettiin pois viime talvena. Lehtijuttujen mukaan Mikron tontille on tekeillä uusi psykiatrinen sairaala, mutta vissiin ei sitten kovin pian vielä, jos kaavaakaan ei ole. Ehkä sekin odottaa sote-ratkaisuja. Tarkemmin edellisiä valokuvia katsoen, työmaakopit taitavat sittenkin kuulua T3:n työmaahan. Mahdollisesti Mikron tontilla ei vielä olekaan kuin purkamisen jäljiltä jäänyt kuoppa. Voisin vilkaista ohi kulkiessani, omat tavalliset reitit eivät mene ihan vierestä.
Tekijänä James
#98453
hmikko kirjoitti: 08.09.19 22:19 ^ Tuosta tutkimuskäyttöön tarkoitetusta rakennuksen suunnitelmasta on käsittääkseni luovuttu jo ajat sitten, ja tuossa havainnekuvassakin on vielä Mikro mukana uuden rakennuksen vieressä. Se siis purettiin pois viime talvena. Lehtijuttujen mukaan Mikron tontille on tekeillä uusi psykiatrinen sairaala, mutta vissiin ei sitten kovin pian vielä, jos kaavaakaan ei ole. Ehkä sekin odottaa sote-ratkaisuja. Tarkemmin edellisiä valokuvia katsoen, työmaakopit taitavat sittenkin kuulua T3:n työmaahan. Mahdollisesti Mikron tontilla ei vielä olekaan kuin purkamisen jäljiltä jäänyt kuoppa. Voisin vilkaista ohi kulkiessani, omat tavalliset reitit eivät mene ihan vierestä.
Alkuvuoden uutisissa tuosta psykiatrisesta sairaalasta mainittiin arvioiduksi valmistumisvuodeksi 2023 ja muistaakseni luin jostain (en muista mistä, enkä löytänyt nyt tähän hätään uudestaan tuota) myös, että suunnitelmia on alettu valmistelemaankin vasta tänä vuonna, joten luulen tosiaan että työt eivät ihan hetkeen ole vielä alkamassa.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9