Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Eeros
#97675
Eipä ole hääppöinen. Ei edes isolla rahalla osaa muuta väsätä kuin tuollaista suoristettua peräsuoli arkkitehtuuria?
Onneksi ei tuolla tarvitse kärvistellä.

Taitaakin olla paska kaupunki.
Ainakin nuo viimeisimmät (ylpeänä esitetyt?) kyhäelmät ovat pohjattoman mautonta kitschiä.

Hahhah ... joku maalaispoika pitää ehkä "komeana"? Hahhah..
Avatar
tekijänä Klazu
#97676
Pyöröovi kirjoitti: 28.04.19 19:35Redin kauppakeskustorni olisi ehkä viimeinen valintani vertailukohdaksi Helsingistä, vaan ennemmin seuraisin suunniteltua asuntotuotantoa esimerkiksi Hernesaaressa. Yhtä rauhallista paikkaa meren ääreltä on vaikea löytää.
Vancouverista löytyy samanlaista upeaa rantakorttelia vaikka millä mitalla ja ovat toki viihtyisiä, mutta nyt puhuttiin tornitalosta ja pilvenpiirtäjästä, joten vertaillaan nyt omenaa omenaan. Siinä vertailussa Redi on valitettavasti täysin keskinkertaista bulkkia ja meillä Redin kaltaisia torneja on kymmenittäin erityisesti lähiöissä.
Pyöröovi kirjoitti: 28.04.19 19:35...on aika vaikea nähdä Vancouverin tornin suunnitelmassa mitään oikeata yhtäläisyyttä viereisen kivikirkon urkupilleihin
Minusta ajatus on ihan kiintoisa ja yhtäläisyys helposti nähtävissä. Tottakai tällaisia projekteja brändätään myyntiä varten ja tästä on tulossa maailmanluokan asuintorni, jossa kelpaisi kyllä asustella. :smt007

Kuva
tekijänä Purkki^
#97677
Klazu kirjoitti: 29.04.19 05:28 Vancouverista löytyy samanlaista upeaa rantakorttelia vaikka millä mitalla ja ovat toki viihtyisiä, mutta nyt puhuttiin tornitalosta ja pilvenpiirtäjästä, joten vertaillaan nyt omenaa omenaan.
Eihän Redin tornit yritä ollakkaan mitään luksusasuntoja vaan ihan kaikille sopivaa peruskamaa? Sama kun vertais jotain miljoonien arvoista modernia omakotitaloa tavalliseen omakotitaloon.
Avatar
tekijänä veka
#97678
Minusta tuo Butterfly on erittäin tyylikäs ja omaperäisen näköinen torni. Sääli vaan, jos sen olemassaolon tärkein tarkoitus on kuitenkin toimia pakopaikkana ja sijoituskohteena aasialaiselle rahalle. Rahanpesusta ja ties mistä puliveivaamisesta tässäkin lienee kysymys, ainakin osittain. Ehkä paikalliset raharikkaat pääsevät sentään siivelle alempiin kerroksiin. Kumma juttu, että Kanada jotenkin fiksun tuntuisena maana ei suhtaudu tähän toimintaan kriittisemmin. Ei meidän eurooppalaistenkaan kannata kuitenkaan erityisemmin pullistella. Onhan täälläkin Monaco, Sveitsi, Lontoo ja ties mitkä mukana jeesaamassa.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#97684
hylje kirjoitti: 01.05.19 13:43Mites Vancouverin omakotitaloalueiden gryndaaminen kohtuuhintaisiksi kerrostaloiksi etenee?
No kohtuuhintaista Vancouverista ei tule varmaan koskaan, tai ainakaan niin kauan kun metropolialueelle muuttaa vuodessa porukkaa enemmän kuin koko Suomeen.

Mutta joo, melkoista tiivistymistä tapahtuu kaikkialla ja varsinkin Skytrain-asemien ympäristössä. Rakenteilla on yli sata yli 30-kerroksista tornitaloa, joten onhan tuota melkoisesti käynnissä, sekä päälle lukemattomat pienemmät tornit sekä pienkerrostalot. Maisemat ovat muuttuneet melkoisesti jo pelkästään seitsemän täällä asumani vuoden aikana ja meno on vain kiihtynyt...
Avatar
tekijänä Urbaani
#97685
Happamiapa nyt taas ollaan Vancouver-ketjussa, ikäänkuin kaupunki olisi oikeasti ikävä maailmankolkka. Joka paikkakunnalla on heikkoutensa, mutta sen verran korkealle Vancouver sijoittuu oikeastaan kaikilla mahdollisilla tavoilla tavoilla mitata paremmuutta kaupunkien kesken ja fakta tiedostaen, että mesta on yksi maailman halutuimpia asuinpaikkoja maailmanlaajuisesti kertoo, että "pros" ovat ainakin balanssissa "consien" kanssa.

Klazun (kuten tilanne on kaikkien bloggarien kohtalla) tyyli ei varmasti uppoa kaikkin, mutta hyvin harvinaista, että olemme jo näin monen vuoden ajan saaneet suomenkielisellä forumilla seurata niin ruohonjuuritason elämää, kuin katselmuksia kaupungin huikeisiin rakennusprojekteihin.

Kuten jo mainitsin. Vancouverissa riittää negatiivisiakin puolia: Ilmasto, (siis yhtään Suomea sen enempää kehumatta) keskituloisellekin korkea hintataso ja ehkä ajoittain vähän "muovinen" tunnelma, mikä nyt ei automaattisesti ole negatiivinen asia. Positiivissävytteiset ominaisuudet paikkaavat mainitsemani kuitenkin kirkkaasti ja niitähän riittää:
Liikenneyhteydet, väestöjakauma, rajattomat työ- ja harrastusmahdollisuudet, ympäröivä luonto ja erityisesti meidän talolaisten luulisi diggaavan kaupungin kasvua ja yleisesti eteenpäin katsovaa asennetta, mikä realisoituu huikeina rakennus- ja infrahankkeina, mistä Suomessa saamme vain unelmoida.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#97707
Äärettömän upeata luontoa siellä.
Suunnaton harmi, kuitenkin, että ahneet paskiaiset ovat pilanneet paljon rakentamalla uskomattoman mauttoman kaupungin lähistölle.
Hirvittävän surullista...
Avatar
tekijänä Klazu
#98287
Muutama viikko takaperin tuli käytyä telttailemassa Harrison Hot Springsin liepeillä.

Sasquatch Provincial Parkin alueella on yhteensää kolme leirintäaluetta, joista valitsimme telttapaikaksi Deer Laken rannan.

Kuva

Lauantain puserrus oli Harrison Grindinakin tunnettu vaellus lähivuorelle.

Kuva

Huipulta odotti palkkiona upeat maisemat.

Kuva

Harrison Hot Springs on viihtyisä pieni kesäkaupunki, jonka rantaraitilla on viikonloppuisin runsaasti elämää.

Kuva

Kylän edustan hiekkarannalta on mahtavat vuorimaisemat, mutta itse Harrison Laken vesi on jääkylmää uida.

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#98293
No mutta siellähän on ihan nätinnäköisiäkin paikkoja!
Oikein kiva.
Hyvä hyvä.

Mutta kyllä Suomi (ja varsinkin upea Helsinki) ovat melkolailla eri hienoja tuollaiseen verraten.
tekijänä highrisejonne
#98303
Vancouver on Pohjois-Amerikan kaupungeista oma suosikkini, sen verta hieno on. Tällä palstalla tosin vähähkön kulunut aihe johtuen jonkun tarpeesta näyttää ja ruokkia suomalaisten kateutta :lol:

Omia suosikkejani ovat Tallinna, Melbourne ja Auckland.
(kaikkia ei kiinosta kyseinen tieto mutta luulen jonkun saavan naurut kumminkin)
Avatar
tekijänä Urbaani
#98382
Kyllähän Vancouver on todellinen "Juggernaut" maailman kaupunkien joukossa. Luonnollisesti ongelmineen ja puutteineen, mutta sen luokan kokonaispaketti, mitä on vaikea lyödä. Olemme Talossa harvinaislaatuisen etuoikeutettuja, että meillä on oma kirjeenvaihtaja kyseisessä sykkivässä kosmopoliittisessa metropolissa.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#98383
Tande kirjoitti: 31.08.19 01:51 Kyllähän Vancouver on todellinen "Juggernaut" maailman kaupunkien joukossa. Luonnollisesti ongelmineen ja puutteineen, mutta sen luokan kokonaispaketti, mitä on vaikea lyödä. Olemme Talossa harvinaislaatuisen etuoikeutettuja, että meillä on oma kirjeenvaihtaja kyseisessä sykkivässä kosmopoliittisessa metropolissa.
Voihan olla että kun kaikilla ei asu useilla mantereilla läheisiä, sukua tai edes tuttuja (eikä noin ollen suorempaa ja luotettavampaa tietoa maailman muiden osien tilanteista), niin vaikutuksen saattaa tehdä myös täysin epäobjektiivinen tarinaniskijä, jonka motiivit ovat tyypillisen nurkkakuntaiset ja pikkukyläläiset, lähtökohdiltaan, vaikka asuisi miten valtavassa metropolissa tahansa.
Kivoja ja viihteellisiä kuvia, näteistäkin seuduista, parhaimmillaan mutta uutisarvoltaan mitätöityvät subjektiivisen ja junttimaisen omahyväissävytteisen sanakyhäelmäin varjossa.
Valitettavasti.
Mutta sehän ei ole Vancouverin vika.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 41