Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Eeros
#98228
"Veka" kirjoitti (edelliseltä sivulta lainaus): " Mitäs tuolla Redin edustalla on (vihdoin) tapahtumassa? Valtavan hiekkakentän laidasta näyttäisi iso palanen saaneen ympärilleen punaiset aidat, hiekkakasoja ja jonkinlaisia kuoppiakin näkyy.

Nettikameran kuvavirrasta hetki sitten pysäytetty otos"

______________________________________________________________________________

Tämän napsasin, itse iltalenkillä, eilen illalla 3.8.2019. Ja "jotainhan" siihenkin on tulossa ;)
Liekö ihan puistoalueeksi varattua tuo kohta?
Pitää tutkia suunnitelmia tarkemmin...
On se aika iso työmaa (koko alue) meidän maamme mittakaavassa - ilolla sekä mielenkiinnolla itse seuraan sen vaiheita / edistymistä.
Stadi on viriili ja kehittyy!

Kuvaredi ja silta pan snadi by Eero Juvonen, on Flickr

Kuva
TurkuCubed, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98229
Onpa mainio kuva. Alempi ruutu näyttäisi olevan tiukka rajaus ylemmästä. Mihin tässä enää pitkiä putkia ja zoomeja tarvitaan.
tekijänä hmikko
#98231
Eeros kirjoitti: 04.08.19 22:31 Liekö ihan puistoalueeksi varattua tuo kohta?
Juu, se on puistoa. Avoimen tilan pitäis sitten kaventua tuon aitauksen molemmin puolin. Vanhan kaksikerroksisen rakennuksen kohdalle on kaavassa merkitty uudisrakennus, ja kuvassa aitauksen oikealle puolelle pitäis tulla kortteli, ja siihen muistaakseni 12-kerroksinen talo Rediä vastapäätä.
tekijänä janne7
#98232
Tuo " vanha kaksi kerroksinen talo " on valmistunut about viikko sitten, liekö joku väistötila tai työmaa parakki
tekijänä hmikko
#98233
janne7 kirjoitti: 06.08.19 11:52 Tuo " vanha kaksi kerroksinen talo " on valmistunut about viikko sitten, liekö joku väistötila tai työmaa parakki
Juu tajusin itsekin melkein heti kun olin postannut. Tönö esittää kuvassa onnistuneesti jotain 50-luvun huoltorakennusta tms.
Avatar
tekijänä veka
#98234
Kuten näistäkin kuvista näkee, myös Loisto nousee vaivihkaa jo kunnioitettavan korkealla. Ydin on jo ohittanut puolivälin. Nyt vain jännäämään, minkä värisiä seinälaattoja tähän torniin tulee. Ite jäin Majakan jupakoiden jälkeen siihen käsitykseen, että myös Loistosta tulee ikävän harmaa, ja vasta seuraavista torneista vaaleita. Onko jollain tietoa?
Avatar
tekijänä Eeros
#98237
22.7.2019 kävin hämmästelemässä mysteerilatoa ja otin muutamia kuvia (ja videoita koko alueesta - taas), joista alla yhdestä pari versiota.
Imgurin kautta kuvat suttaantuu mutta ehkä noista jotain näkyy/selviää - asiasta kiinnostuneille.
Koska nämä kuvat ovat siis otettu aiemmin kuin edeltävät postaukset (yllä), on "Loisto" näissä - luonnollisesti - vähemmän edistyneessä tilassa.
Kuva

Kuva
hmikko tykkää tästä
tekijänä HCB
#98238
janne7 kirjoitti:Tuo " vanha kaksi kerroksinen talo " on valmistunut about viikko sitten, liekö joku väistötila tai työmaa parakki
Se on väliaikainen päiväkoti. En tiedä kuinka kauan se seisoo tuossa. Liekö pysyvä päiväkoti tulossa johonkin lähistölle, esim. Verkkosaareen. Tuohon on kaavassa mahdollista rakentaa 16 kerroksinen hotelli. Toivottavasti tämän alkuperäisen suunnitelman kanssa päästään etenemään mahdollisimman pian. Lapset saa pysyvän päiväkodin, Helsinki lisää kaivattuja hotellihuoneita ja Redin kauppiaat lisää asiakkaita.

Ylipäätään nyppii se, että Redin ympäristö rakentuu hitaasti. Rantaan on YITn 18 kerroksisen toimistotalon varaus, mutta milloin se alkaa realisoitua? Sitten on Kulosaaren sillan eteläpuolelle 10 kerroksisen toimistotalon tontti, joka on tyhjillään. Lisäksi on Koksikadun kolmion kortteli, jossa on 12 kerroksinen osa. Tällä hetkellä tontti on asfalttikenttä. Redin länsipuolelle pitäisi tulla 15 kerroksinen hotelli, mutta ei ole näkynyt, eikä kuulunut. Lisäksi Suvilahden kulmaan pitäisi tulla muutama talo, mutta siinä hankaa vastaan festareiden intressit. Redin ympärillä oleva kaupunkitila on tällä hetkellä lähinnä joutomaata, lukuunottamatta pohjoispuolta.
veka tykkää tästä
tekijänä hmikko
#98239
HCB kirjoitti: 07.08.19 16:48 Sitten on Kulosaaren sillan eteläpuolelle 10 kerroksisen toimistotalon tontti, joka on tyhjillään.
Mun muistaakseni tuosta oli joku aika sitten uutinen, että sen rakentamisesta on luovuttu kokonaan. Meriselitys oli, että tontti on liian hankala rakennukselle. Mikä nyt oli melkoista kukkua, kun vieressä rakennetaan 30-kerroksisia toimivan kauppakeskuksen päälle.

Mikähän näiden naapuritonttien luovuttamisen tilanne on kaupungin osalta? Johtuuko viipyminen mahdollisesti siitä, vai vaan rakennuttajista?

Pohjoispuoli on kylläkin mun mielestä rakentunut jopa yllättävänkin vauhdilla, samoin Sompasaari. Ne eivät tietysti auta Redin edustan ankeuteen.

Hotellien kanssa voisin kuvitella tulevan sijoittajille / hotelliketjuille jossain kohtaa harkinnan paikka. Hotellikapasiteettia on rakennettu ja rakenteilla Helsingissä melkoisesti. Maailma on ilmeisesti menossa siihen suuntaan, että kaikki matkailevat koko ajan ja kautta maapallon. Saapi nähdä, piisaako hotelleille kysyntää loputtomasti vaiko vain melkein.
tekijänä ari.kalla
#98240
Eikös noi naapuritontit ole olleet Redin työmaan jaloissa viime vuodet? Eteläpuolen työmaakoppikylää ja tunnelilouhintaa ja sen semmoista. Kymppikerroksisen alueella kai edelleen SRVn touhuamista. Sama kun Pasilan Ratapiha, joka Triplan käytössä.
tekijänä Domo
#98560
Selkeälinjaista urbaania arkkitehtuuria ja loistavaa muuraustyötä. Vetää lähes sanattomaksi. Toivottavasti myös katutasoon tulee elämää asemakaavan vaatimien pienten liiketilojen myötä.
tekijänä hmikko
#98562
Jännästi Hartelan tornin 9. kerroksessa suora parvekelasitus viistossa parvekkeessa, kun yläpuolinen parveke on viisto eri suuntaan.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 67