Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#98074
Portsassa, Puutarhakadun varresta joitakin vuosia sitten palanut TVT:n omistuksessa ollut puutalo on nyt purettu.
https://goo.gl/maps/GYkqimog1DFipEo77

Kuva

Kuva

Kuva

Toivotaan nopeaa toteutusta, kolme-neljä vuotta palanut rakennus nökötti sellaisenaan!
Ruutukaava, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98165
Vanhan 1911 valmistuneen As Oy Minervan tylsä, plattu julkisivu on uusiutunut ja käytännössä valmis. Syöksytorvien alaosat puuttuvat enää kadun puolella. Seinään tuli eloa ja detaljeja saatiin esiin.
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, Biosphere ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98205
Läntisenkadun puutaloyhtiö myymässä tonttinsa rakennusliikkeelle – valitti juuri itse naapurin purkuhankkeesta
Kuva

Turun Läntisellä Pitkälläkadulla oleva taloyhtiö on myymässä asuntokantansa ja tonttinsa rakennusliikkeelle.

Tarkoitus on tiettävästi purkaa 1900-luvun alkuvuosina valmistuneet neljä puurakennusta ja tehdä tilalle uusi kerrostalo.

--

Rakennusliike Lehto Group on tehnyt ostotarjouksen Läntinen Pitkäkatu 19:ssä sijaitsevasta puutaloyhtiöstä Työväen Asunto Oy Riennosta.

Osakkaiden määräenemmistö on hyväksynyt tarjouksen.

Turun Sanomien tietojen mukaan Lehto on tarjonnut joka asunnosta noin 300 000 euroa koosta tai kunnosta riippumatta. Yhtiössä on 21 asuntoa. Puutalojen tilalle on tiettävästi suunnitteilla seitsenkerroksinen kerrostalo.

Kuva

– Lehto Group on ollut mukana neuvotteluissa, joissa on keskusteltu ko. taloyhtiön asuntojen lunastamisesta / taloyhtiön ostamisesta. Mitään vahvistettavaa ei tässä vaiheessa ole. Meillä on linjanvetona se, että emme kommentoi keskeneräisiä tai neuvottelun alla olevia hankkeita, yhtiön lausunnossa todetaan.

--

Viereiselle tontille eli Läntinen Pitkäkatu 17:ään on jo tulossa kaksi kerrostaloa. Valtuuston tammikuussa hyväksymästä kaavasta valitti hallinto-oikeuteen muun muassa Työväen Asunto Oy Riento. Sen mielestä naapurin seitsenkerroksiset talot olisivat liian korkeita.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... hankkeesta
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98207
Melkoisen yllättävä kehitysjuonne jo aikaisemmin vaiheessa olleessa Ratapihankatu 16-24 kaavoitus hankkeessa, johon mm. kaupunkiyhdistys Toispual jokke ry on pari vuotta sitten ennättänyt kertoa kaupungille kantansa kaavoitusalueeseen!

Toispual jokke ry:n sivulta löytyy käytännössä sama kirjoitus jonka se kaupungille lausuntonaan aikanaan lähetti. Puuttuu vain vain puheenjohtajan Pauno Narjuksen ja sekä toisen allekirjoittajan, kaupunkikuvatyöryhmän puh. joht. Benito Casagranden signeeraukset.
Toispual jokke ry:n sivut ansiokkainen kohdetta esittelevine kuvineen täällä

Lehto Group on tehnyt puutalonyhtiön asukkaille tarjouksen, josta on nähtävästi ollut lähes mahdoton kieltäytyä. Semminkin kun yhtiö rakennuksineen on joutumassa enemmän tai vähemmän ympärille nousevan uuden rakennuskannan puristuksiin. Pelkoa yhtiössä varmasti on aiheuttanut sekin, miten tontin molemmin puolin tapahtuvat rakentamiset vaikuttavat vanhoihin puutaloihin ja niiden perustuksiin? Lisänä vielä erittäin vilkas liikenne Ratapihankadulla, johon valmistunut ykköstie ohjaa koko Helsingin suunnasta tulevan liikenteen Turun keskustassa. Lehdon tarjous 300 000€/asunto kuntoon ja kokoon katsomatta on hyvin houkutteleva mielestäni, tiedossa oleva kehitys ympärillä huomioon ottaen.

Kahvinporoista katsoin, että tämän puutalokeissin ympärille kietoutuu jatkossa Turun uusin vanhojen puurakennusten purkukohu.

Alue googlen mapsissa.
https://goo.gl/maps/doVNkFNFA9AUpPnp8
Avatar
tekijänä Kantti
#98215
Kiertelin Kupittaalla vähän. Rakennus on iso ja hieno.

Helsinginkadun toiselta, Itäharjun puolelta kuvattu. Vasemmalla valkoinen Pohjola sairaala, Kupittaan kampuksen rakennus ja ICT-talo. Kampuksen rakennuksesta tulee naapureitaan korkeampi.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kerrassaan jännä kiinnostava talo!
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, Ukilainen ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98219
Original Sokos Hotel Kupittaa. Hotelliprojekti Kupittaan aseman takana katutasossa. Naapureitaan kerroksen korkeampi, avautuu ensi vuonna.

Havainnekuva rakennuksesta.
Kuva

Onneksi ei taida toteutua aivan havainnekuvan mukaisena mustana möhkäleenä? Ei tasaisen harmaakaan hääppöinen ole!
Kuva
tekijänä hmikko
#98220
Kantti kirjoitti: 03.08.19 22:51 Onneksi ei taida toteutua aivan havainnekuvan mukaisena mustana möhkäleenä? Ei tasaisen harmaakaan hääppöinen ole!
Mun nähdäkseni siitä ei voi tulla ihan havainnekuvien näköistä, jotain on suunnitelmille tapahtunut matkan varrella. Linkatussa havainnekuvassa ei näy tuo pääty, joka on valokuvassa, mutta paikalla olevassa kyltissä siitä on havainnekuva. Päädyn ikkunat ja vihreä osa ovat kuvassa semmoiset, että tuosta rakennetusta versiosta ei sen näköistä saa mun ymmärtääkseni. Toki se on vielä keskeneräinen.

Mun silmääni musta nauhaikkunajulkisivu ei ole luonnossa ihan niin paha kuin kuvissa, mutta juurikin tuo pääty vaikuttaa siltä, että sitä on yksinkertaistettu ja halpuutettu havainnekuvien versiosta.

Tuo kyllä vaikuttaa varsinaiselta työmatkahotellilta, sen verran karu on lähiympäristö. Toki Teknologiakeskuksessa on nykyään kahviloita ja ravintoloita auki jopa iltaisin ja viikonloppuisin, mutta silti, Turkua tuntematon turisti on kyllä ovesta ulos astuessaan aika lailla öö aapisen laidalla.
tekijänä Xerdoz
#98221
Aivan järkyttävän näköistä, kun ei nykyään suomessa saa kadun suuntaisesti rakentaa.
Tuollaista vankilaseinää vaan kadulle päin. Ei ihme, että itsemurhaluvut ovat taas reippaassa kasvussa.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98222
Tässä vielä havainnekuva toisesta suunnasta. Niinkuin sanottu, rakennus on vielä kesken, mutta jos havainnekuvaan katsoo niin näyttäisi siltä että jo valmiiksi kohtuullisen halvan näköistä laatikkoa on onnistuttu jossain välissä halpuuttamaan vielä lisää
Kuva
Avatar
tekijänä Jary
#98223
Xerdoz kirjoitti: 04.08.19 06:57
Aivan järkyttävän näköistä, kun ei nykyään suomessa saa kadun suuntaisesti rakentaa.
Tuollaista vankilaseinää vaan kadulle päin. Ei ihme, että itsemurhaluvut ovat taas reippaassa kasvussa.
Osuva pointti, jospa se onkin tarkoitus?

Vertailun vuoksi tässä vastaavaa kompleksia Romaniasta, jota olemme tottuneet väheksymään....
tosin nyt Romania vetää pitemmän korren. Kyseessä on The West Gate office building Bukarestissa.

EU:tako saamme syyttää tästä nykymenosta?

Kuva
Avatar
tekijänä veka
#98225
En kehtaa edes sanoa, mitä mieltä olen tästä uuden ajan Turun taudista. Mutta katsokaapa myös tuon Bukarest-kuvan puistoa. Jos toteutuu/toteutunut tuollaisena, se pelastaa koko maiseman ja alueen. Suomessa olemme jo niin tottuneet luokattoman köyhään mikroarkkitehtuuriin rakennusten ympärillä, ettei parempaa osata tai jakseta enää edes toivoa. Kunhan määräyksia noudatetaan ja isotkin koneet mahtuvat liikkumaan myös talvisin, muulla ei ole niin väliä.
tekijänä hmikko
#98230
^ Siis eihän tuossa Bukarestin office parkissa ole arkkitehtonisesti mitään ihmeellistä eikä minusta mitään kadehdittavaa. Monotonisia lasilaatikoita rivissä. Näitä kyllä osataan meilläkin tehdä, suomalaiset energianormit vaan ohjaavat pois tekemästä kauttaaltaan lasisia seiniä. Siis eivät kiellä, mutta tekevät kalliiksi ja siksi ohjaavat toiseen suuntaan. Ja ohjaavat ihan syystä. Linkkasin chattiin taannoin Hesarin jutun, jossa kerrotaan, miten pitkin maailmaa ollaan havahtumassa lasilaatikoiden energiankulutukseen.

Se, mikä tuossa Bukarestin kuvassa poikkeaa suomalaisesta office parkista, on huoliteltu viheralue, ja suihkulähteet. Suihkulähteet on Suomessa nähtävästi rationoitu lähes kokonaan pois. Ne, mitä rakennetaan, näyttävät syntyvän suunnittelukilpailujen kautta ja muodostuvan teknisesti ongelmallisiksi taideteoksiksi, joista hetken päästä poistetaan vesi, kun niitä ei saada pysymään kunnossa kohtuullisin kustannuksin (Narikkatori ja moni muu). Juurinkin tuommoista kuvassa näkyvää suoraa allasta jossa on, veikkaisin, hyvin tavallisista palikoista tehty rivi suihkuja, ei nähtävästi Suomessa jostain syystä tehdä.

Turun teknologiakeskuksesta olen täällä ennenkin sanonut, että siitä juurikin on puuttunut alusta asti tämmöinen jalankulkijan näkövinkkelistä käsin ajattelu. Itse olisin mieluusti nähnyt keskuksen rakennusten välissä jonkun tuommoisen puistokäytävän tms., ja rakennusten sisäänkäynnit siitä, semminkin kun rakennuksissa on yliopistojen laitoksia. Olis ollut joku kampusfiilis. Tai siis on tähän asti ollut yliopistojen laitoksia. Jotkut ovat lähteneet pakoon teknologiakeskuksen vuokria, ja Biocityn tulevassa peruskorjauksessa saattaa käydä hassusti tämän suhteen.

Sikäli jalankulkuympäristön ankeus on jossain määrin ymmärrettävää, että keskus on rakentunut pätkittäin, ja rakennukset on sijoitettu jalkakäytävällisten katujen varteen. Electrocity on tehty vanhan tehdasrakennuksen päälle, jolloin sen sijainti oli valmiiksi annettu. Rakennusten välinen tila, mihin nyt on tehty vierailukeskus, on aika varjoinen rako, jonka pohja oli betonikansia. Sinne ei kummoista puistoa olisi saanut. Samaten tuo hotellin etupiha oli Kupittaan aseman parkkipaikka, ja varmaan siihen joku saattoliikenteen kaista palaa kun rakennustyömaa valmistuu.

Tällä hetkellä muuten Helsingin-junista tulevat matkustajat purkautuvat suoraan sillalla olevalle jalkakäytävälle, mikä on melkoisen kapea rako siihen tarkoitukseen. Itse osun nykyään pyörällä säännöllisesti siihen niin, että yhtäkkiä jalkakäytävä on täynnä rullaavia matkalaukkuja raahaavaa jengiä. Tämäkin kai normalisoituu sitten joskus kun työmaat valmistuvat.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#98266
Kaikkea sitä. Ainakin imo Jatkeen ehdotus olisi ollut parempi ja tyylikkäämpi. Se että ''pistetalomainen toteutus kunnioittaa suunnitelmista parhaiten nykymaisemaa'' ei pitäisi olla mikään peruste näin keskustassa ja mitä havainne kuvia pikaisesti katsoin niin Jatke voittaa ainakin itselleni myös niissä. Joku nohevampi voisi kaivaa vertailun vuoksi kuvia esityksistä, linkkaan jutun perään.
Turun Tekun alueen kehittämisessä uusi käänne – virkamiesjohdon kannattama kilpailuehdotus hävisi murskaluvuin äänestyksessä

Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto on asettunut eri linjoille virkamiesjohdon kanssa Sepänkatu 1 alueen kehittämisestä. Se valitsi maanantaina kehittämiskumppanikilpailun voittajaksi TKU-Rakennuksen ja SL-Yhtiöiden yhteenliittymän äänestyslukemin 11-2.

Kaupunginjohtaja Minna Arve ehdotti valittavaksi Jatke Länsi-Suomen ja Taaleri Pääomarahastojen suunnitelmaa.

Muutosehdotuksen teki Rkp:n Ulla Achrén. Voittaneen ehdotuksen katsottiin olevan suunnitelmista korkeatasoisin ja uskottavin. Erityisen ansiokkaana nähtiin Steiner-koulun sijoittaminen alueelle.

Lisäksi pistetalomainen toteutus kunnioittaa suunnitelmista parhaiten nykymaisemaa. Kaksi muuta loppuvaiheen ehdotusta eivät muurimaisena rakennusmassana sovi yhtä hyvin ympäristöön.

Kyseessä on entisen teknillisen oppilaitoksen kiinteistö, Yhtiöt maksaisivat kaupungille rakennuksista ja rakennusoikeudesta noin 20,7 miljoonaa euroa.

Kauppahinta määräytyy tarkemmin vasta kaavamuutoksen jälkeen. Kaupasta päättää lopullisesti valtuusto.

https://yle.fi/uutiset/3-10918845]
Jatke: http://ah.turku.fi/khkeh/2019/0812009l/ ... 715471.pdf
TKU-Rakennuks: http://ah.turku.fi/khkeh/2019/0812009l/ ... 715477.pdf
tekijänä Tono
#98267
Nyt on musta todettava, että jos pistetalot ovat johonkin hyvä ratkaisu, niin juurikin tuohon mäen päälle. Sulautuminen vanhaan raknnuskantaan on tässä paljon toista esitystä parempi. Lisäbonuksena tässä päätöksessä on neliömäärien keventyminen, jolloin mäkeä ei raiskata yhtä pahasti kuin Kakolassa, jossa se tosin taphtuu ns. "piilossa". Ja jos suunnitelma vielä toteutuu hiukankin kuvien kaltaisena, on alue jopa omaleimaisen oloinen.
Bueno. :smt028
  • 1
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 286