Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#98010
Vähäsen tossa harmittaa, että koko komeus taitaa olla laidasta laitaan umpikaupallista toimintaa. Lähes parikymmentä kenttää tennikselle ja padel-nimiselle pallonmäiskintälajille on varmaan näiden lajien ystäville toteutuva unelma. Mielellään olisin nähnyt edes yhden kentän 'Jätkäsaaren Namikan' korisjunnujen käyttöön. Ihan lähellä on tietty pikkuinen liikuntahalli eli viereisen koulun jumppasali, mutta kuinkahan siitä on iloa joukkuelajien ikuista salipulaa helpottamaan.

Mutta on sisällä mitä tahansa, Royal-keskuksesta voi tulla komea majakka Jätkäsaaren ja samalla koko Helsingin eteläkärkeen tervehtimään mereltä tulevia. Toivottavasti virasto ja lautakunta ovat kovasti hereillä eivätkä salli minkään sortin halpuutuksia vaan tekevät kaikkensa viilatakseen tätä yhä tyylikkäämmäksi.
JamoL tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98072
Rambollin kopterikuvaaja ahkeroi kiitettävästi Jätkän taivaalla. Uusin mielenkiintoinen kuvasetti on kesäkuulta vähän ennen juhannusta. Saaren maisemia hallitsee tällä haavaa Saton 14-kerroksinen vuokratalo Atlantinkadun ja Hyväntoivonpuiston välissä. Nyt alkaa nostaa massiivista hahmoaan esiin myös valmistuttuaan näyttävän näköinen parkkitalo Länsisatamankadulla. Kuten muistetaan, siihen asettuu myös seuraava tärkeä uusi palvelu, Lidl. Fudiskenttä koulun vieressä (talvella tekojää) loistaa jo upean vihreänä. Nyt näkee myös jo selvästi, miten myös Hernesaaren puolella on paikkoja perattu siistimmiksi pian alkavaa rakentamista varten.

https://www.flickr.com/photos/140831694 ... 077630043/
Avatar
tekijänä veka
#98077
7.7.2019. Komean näköiset nosturit tarkoittavat, että uusia torneja on nousemassa Jätkäsaareen. PEABin punavalkoinen nosturi ahkeroi Goldfinger-nimisen 12-kerroksisen (Jätkäsaaren 'silitysrautatalo', kuten mainostivat) kimpussa. Kymmenen kerrosta jo valmiina. Hartelan korkeampi keltainen työstää vielä isomman tönön kuudetta kerrosta. Siihen tulee päälle vielä kymmenen kerrosta lisää. Vasemmassa alakulmassa on menossa kanavan reunarakenteiden valu. Nyt ollaan jo kanavan mutkaa tekemässä.
Kuva
TurkuCubed, tissot, wab ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#98079
Meikä kävi tuolla tänään, 8.9.2019, myös näppäilemässä. Mm. panoraamoja, joista tässä kaks kutistettua versiota (pikasäädöillä).
Otin dronella videotakin ja lataan niitä myöhemmin nettiin kunhan kerkiän editoimaan.

Sori tämä vähän kehno lomalaislaatu...
Edit: Lopulta onnistui kirjautumaan Flickr -tilille, niin näkyy alemmista linkeistä hieman suurempina. Alkuperäiset niin jättimäisiä ettei kehdannut söhlöeditoitunuina ladata.

Kuva


Kuva


https://www.flickr.com/photos/45675484@ ... ed-public/

https://www.flickr.com/photos/45675484@ ... ed-public/
Krio, hmikko, veka ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98081
Älä vähättele ollenkaan. Minusta nämä ovat todella hienoja kuvia. Ne pääsevät tosiaan loistamaan parhaiten noiden linkkien kautta ladattuina sekä isolla ja skarpilla näytöllä.
Avatar
tekijänä veka
#98212
Niinpä. Pidetään kuitenkin mielessä, että Saton kolmen talon ryhmä on se firman 2015 juhlavuosikilpailun voittanut suunnitelma toteutettuna. Juhlaan nähden nämä simppelit peruslaatikot ovat vaatimaton esitys. Ja muutenkin. Tähän oli tarjolla se hämmästyttävä ja monella tapaa innostava 'Löylyramid' -niminen pyramidin mallinen terassitalo saunoineen, kun ulkomaalainen suunnittelija (Julien De Smedt eli JDS) oli ottanut kilpailun tosissaan. Ehkä tietämättä, minkä sortin rakennusfirma Sato on. Siitä ehdotuksesta olisi kehittämällä saanut ainutlaatuisen komean maamerkin Jätkäsaareen. Paikka tulee olemaan jatkossakin näkyvä vastapäätä tulevaa Palvelukorttelia asiakasvirtoineen. Niiden väliin jää Hyväntoivonpuistosta länteen Atlantinkadulle saakka työntyvä pikkuinen puistoalue.

Linkin takana hieno kuvaesitys Löylyramid- suunnitelmasta:
http://jdsa.eu/loy/

vielä kerran: 'Löylyramid' - JDS 2015Kuva
apollonkatu, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98268
Saukonkanavan rakentamista on kerrassaan innostavaa päästä seuraamaan. Ja ainakin suomalaisittain aika ainutlaatuista. Ekassa vaiheessa (eli nyt) tehdään kanavan keskeltä pätkä, joka yltää Karibiankadun tulevan sillan kohdalta Kuubankadun kohdalle. Paikalla olevassa kyltissä kerrotaan, että tämän pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä, mutta mahtaako ehtiä. Netistä ei löydy tietoja jatkon aikataulusta. Kartalla näkyvän lisäksi tehdään Bermudankolmion aukiolta kanavan yli kävelysilta kohti Poseidoninpuistoa.

Nyt jo kuitenkin näkee, että kanavasta tulee mannermaisen tyylinen. Sen rannoilla on vain kävylypromenadia (viivoitus kartalla) eikä ollenkaan autoväyliä tai muutakaan. Ja mikä parasta, kanavanrannan talot tulevat hyvin lähelle rantaa, joten tunnelmat alueella tulevat olemaan kohdallaan. Parvekkeilta yltää lähes onkimaan. Ensimmäisten kanavanrannan talojen rakentaminen kortteleissa 20067 ja 20069 on jo alkanut ja niiden asunnot myynnissä.

kuvat eiliseltäKuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Pyöröovi ja 5 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98361
Aivan huimaavan hieno rakennus, joka onneksi vielä sijaitsee näkyvällä paikalla ja antaa ilmettä koko saarelle. Loistokkuus näyttää jatkuvan myös sisätiloissa. Saa nyt sitten nähdä, miltä nuo puhtaan valkoiset pinnat alkavat näyttää ahkeran käytön jälkeen. Sen sijaan en ole erityisen innostunut tuossa koulussa käytettävästä opetustyylistä - ei luokkahuoneita tms. perinteisen ikävää ja kahlitsevaa. Hesarin jutun kommenteissa on aika tylyä kritiikkiä.
hellakoukku tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98369
Onpas hieno kuva Jannelta jälleen. Kuvaa kahdesti klikkaamalla siitä löytyy ihmeen paljon yksityiskohtia - lämpimän kelin aiheuttamasta utuisuudesta huolimatta. Nostureita sain lasketuksi koko saarelta yhteensä kymmenen. Ei taida olla ihan ennätys, mutta mukava määrä kuitenkin.
Avatar
tekijänä veka
#98370
hmikko kirjoitti: 28.08.19 18:10 HS: Helsinki aikoo rakentaa mittavan autorampin keskelle ruuhkista kuuluisaa kantakaupungin risteystä

Ilmeisesti etenemistavaksi ollaan todella valitsemassa 'persetti edellä'.
Tässä vielä kuva ehdotuksesta.

kuva: Helsingin kaupunki/Tietoa FinlandKuva

Tämä suunnitelma taitaa olla kaupunkisuunnitteluviraston tuotantoa. Samaan aikaan on valmisteilla toisessa virastossa suunnitelma keskustatunnelista, jossa on maanalainen yhteys myös Jätkäsaaren laivoille, mutta sitä ei tässä mainita ollenkaan. Tuskin molempia sentään ryhdytään viemään eteenpäin. Mielenkiintoinen tilanne. Odotettavissa on huomattavaa poliittista vääntöä.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 132