Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä Sam33
#95691
Perhelä ei toteudu Lujatalon kanssa – Järvenpään kaupunki lähtee hakemaan uutta ratkaisua välittömästi

Lujatalo luopumassa Perhelän hankkeesta kokonaan, ei edes enää aio lykätä sitä tulevaisuuteen. Syyksi mainitaan liian korkeat rakennuskustannukset sekä vuokrien nousun pysähtyminen, mikä ilmeisesti karkoittaa sijoittajat.

Itselleni ei ainakaan ollut suuri yllätys viime aikaisten uutisten valossa. Muun muassa Järvenpään uusien asuntojen huono myyntitilanne sekä Lujatalon vaikeudet saada tuotantoaan kaupaksi osassa paikoista. Tästä olisi voinut tulla seuraava Korson torni Lujatalolle, joka ei ole mennyt kunnolla kaupaksi.
tekijänä hmikko
#95696
Tuossakin näyttäis olevan liian suuren kokonaisuuden vikaa, kun ilmeisesti pitäisi sitoutua koko kortteliin ja torniin kerralla. Voisko kaupunki tässä yhteydessä kääntää kelkkaa ja luovuttaa tuon vaikka neljänä eri tonttina? Siis jos kaupunki omistaa.
tekijänä Risumies
#97032
YIT on valittu Perhelän uudeksi rakennuttajaksi, tulevaisuudessa näkyy että minkälaista alkavat rakentamaan. Järvenpään kaupunginhallituksessa sanottiin että olisi tulossa yli 20krs tornitalo(ja). Luulen että menee tämä ”rundi” paremmin koska valittiin isompi firma tekemään. Yritän ilmoitella tänne jotain kun tulee lisää tietoja.
H.C. tykkää tästä
Avatar
tekijänä JiiWee
#98041
YIT on esitellyt suunnitelmia Järvenpään Perhelän korttelin suunnitelmista. No jaa, peruskauraa eikä juurikaan herätä riemun kiljahduksia.Korkeimman tornin kerrosluku pudonnut 25:stä 20:een Mitä tulee lopullinen korkeus olemaan jää nähtäväksi.
Enää ei myöskään mainita mitään kauppakeskuksesta vaan puhutaan "hybridikorttelista" toimistoineen, asuntoinen ja
liiketiloineen. Triplan rakentaminen taisi viimeistään pudottaa Järvenpään kauppakeskus haaveet...

Kuva

Kuva

Kuva

Lisää voi lukea täältä: https://www.jarvenpaa.fi/tiedotepalsta/ ... 00&id=8306
hmikko, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#98042
Jep jep. Keravankaan ison investoinnin kauppakeskus Karuselin ensimmäinen puolivuotinen ei ole alkanut ihan toiveiden mukaisesti. K-Supermarketissa vaihtui kauppias ja raflatkin kumisevat tyhjyyttään.

Kerrosluvun putoaminen pettymys (Siis varmaan YIT:n viisaammat laskeneet, että kyseessä on kannattava liike), mutta kauppakeskuksen supistuminen kivijalkaliiketiloiksi ei todellakaan. Kunhan nyt rakentamaan päästäisiin. Todellinen eyesore tuo kuoppa keskellä kaupunkia ollut.
tekijänä hmikko
#98043
JiiWee kirjoitti: 26.06.19 17:44 YIT on esitellyt suunnitelmia Järvenpään Perhelän korttelin suunnitelmista.
Kiitoksia postaamisesta. Mun silmääni tämä on kuvien perusteella rumempi kuin edellinen ehdotus, joka nyt ei sekään varsinaisesti ollut mikään kokonaistaideteos. Tässä on suhteellisen hillityistä tetriksistä jotenkin onnistuttu saamaan häiritsevän rumia. Ja lisukkeena periskooppitrendin viimeinen pöräys.
Avatar
tekijänä Urbaani
#98044
hmikko kirjoitti: 26.06.19 19:12 Tässä on suhteellisen hillityistä tetriksistä jotenkin onnistuttu saamaan häiritsevän rumia. Ja lisukkeena periskooppitrendin viimeinen pöräys.
Todellakin voisi suunnitelmien olevan jostain vajaan vuosikymmenen takaa. Rajallisten resurssien maassa ei tietty kannata olla liian nirso. Tiedä sitten olivatko vanhat Lujatalon suunnitelmat liian hintavat jo arkkitehtuurin puolesta.

Asunnot varmasti menevät kaupaksi, mutta muuttuuko rakentaminen oleellisesti edullisemmaksi, mikäli kerroksia on 20, 25:n sijaan?
Avatar
tekijänä JiiWee
#98046
Aikamoinen pudotus mielestäni kun vertaa Lujatalon viimevuoden ja YIT:n uusimpia suunnitelmia rinnakkain.
Lujatalon suunnitelmassa oli kuitenkin hyvää umpikortteli rakenne, vaihtelevat korkeuserot sekä
värimaailma (varauksin). YIT tuo taas samaa vaaleaa ja harmaata pintaa mitä Järvenpäästä löytyy jo yllin kyllin.
Talvella rakennusten vaaleat pinnat vaikuttaa todella ankeelta. Saisi tulla keskusta alueelle hieman samaa lämpimämpää värimaailmaa kuten esim. Kalasatamassa tai Jätkäsaaressa.
Mutta kuten Tande edellä mainitsi, niin taisi olla Lujatalon suunnitelmat liian hintavat...

Kuva
Vasemmalla suunnitelmat vielä tasan vuosi sitten.. ja oikealla taasen nykytilanne..
grendy, H.C. tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#98047
Todellakin kaikkea muuta kuin sairaalanvalkoista Järvenpää kaipaa, mutta ilmeisesti valkoinen rappaus tulee kriittisesti edullisemmaksi. Tietty uudetkin suunnitelmat ovat valtava parannus aiempaan Perhelän kortteliin ja pitänee vain hyväksyä kyseessä olevan Järvenpää, eikä joku Kalasatama, saati joku Vancouverin kehyskunta... Asumiseen suunniteltujen kemmien vähentämistä (?) en vain ymmärrä.
Avatar
tekijänä JiiWee
#98772
Järvenpään ikuisuus projektiin tullut uusia rendereitä nähtäväksi. Jep jep. Ei edelleenkään kauheasti innosta, mutta ehkäpä kuitenkin parempi kuin nykyinen savi monttu. Eniten itseäni noissa YIT:n suunnitelmissa häiritsee luoteiskulman mataluus.
Kyllä tuossa kulmassa pitäisi olla, jos ei nyt tornia niin ainakin korkeampaa rakennusmassaa.
Tai olisi ainakin suunniteltava kulman osalta niin, että voidaan joskus täydentää mikäli nykyinen taloudellinen tilanne ei anna myöten...


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Tosin vieläkään ei tontilla tule tapahtumaan mitään vielä pitkään aikaan.
Näin sanovat aikataulusta: Hanke on viranomaiskäsittelyssä 31.3.2020, mutta kuitenkin viimeistään 30.6.2020.
Hyväksymismenettelyssä 30.6.2020, mutta kuitenkin viimeistään 30.9.2020. Lainvoimainen 31.12.2020 mennessä.
Rakentaminen alkaa...?
hmikko, veka, Metropolitan tykkää tästä
Avatar
tekijänä JiiWee
#99646
Järvenpään ikuisuus projektin eli ns. Perhelän korttelin asemakaavamuutos tullut nähtäville
kaupungin sivuille (https://www.jarvenpaa.fi/--Perhel%C3%A4 ... u_id=10521).
Viitesuunnitelman kortteliratkaisu on pääpiirtein voimassa olevan asemakaavan mukainen, mutta suurin sallittu kerrosluku ja kerrosala ovat alhaisemmat.
Korkein torni pysyy kuitenkin 20 kerroksisena.
Tässä muutama uusi renderi..


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
tekijänä Risumies
#99651
Järvenpääläisenä on kyllä naurettavaa että miten kaupungin hallitus kusi homman näin. Eivät pistäneet varmaan mitään ihmeempiä arkkitehtuurisia vaatimuksiakaan, kun viher piipertäjät ovat kohta suojelemassa keskustan aidatun lintulammen.

Vitsit sikseen, mutta se on totta että valkosta ja harmaata ei olisi kyllä MISSÄÄN nimessä tarvittu enempää Järvenpään keskustaan.
Avatar
tekijänä JiiWee
#100121
Asemakaavan muutosehdotus liittyen Perhelän kortteliin tullut nähtäville kaupungin sivuille.
https://www.jarvenpaa.fi/--Perhel%C3%A4 ... u_id=10521
Muutama uusi massoittelukuva alla.Epäilen, että nuo viistot kattorakenteet tullaan satavarmasti tasaamaan lopulta normi tasakatoiksi.
No mutta, taiteilijan näkemys aina "hieman" eri lopputuleman kanssa

1. Kortteli pohjoisesta
Kuva
2. Kortteli etelästä
Kuva
3.Kortteli Helsingintien suunnasta
Kuva
4.Kortteli kävelykadun puolelta
Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#100225
Onhan tämä edelleen Järvenpäähän aika massiivinen korttelikokonaisuus. Ei minusta mitenkään hassumpi loppujen lopuksi noin äkkiseltään.
Avatar
tekijänä JiiWee
#101307
Järvenpään Perhelän kortteli on YIT:n suunnitelmissa saanut nimen Bulevardikortteli.
Tämänpäivän Keski-Uusimaa lehdessä katsaus tämän hetken tilanteeseen (https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/3184970). Toivon mukaan monttu alkaisi ensi vuoden puolella jo vihdoin täyttymään. Hyvä että korkein torni on pysynyt 20-kerroksisena myös tämän koronavuoden jälkeen. Kuvakaappaukset YouTube videolta https://www.youtube.com/watch?v=SMVXyjNvmzc

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
veka, Kantti, huopa tykkää tästä
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8