Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Krio
#98005
vetti kirjoitti: 18.06.19 17:03 Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta eikö tuo nyt ole Vantaalla?
Raja menee tuossa motariliittymässä. Heikinlaaksossa tuo on eikä Porttipuistossa.
tekijänä Maeeeq
#98007
hmikko kirjoitti: 18.06.19 16:30 Se tietysti olisi hyvä kysymys, että miksi kaavoittaja vaivautuu säätämään keskustoissa jotain tiilen värisävyjä, mutta sitten näihin ympäristöihin, missä ihmiset nykyään tosiasiassa hoitavat päivittäiset asiansa, saa rakentaa mitä tahansa varastolaatikkoa. Koskee myös paljon pienempiä lähiöiden laatikkomyymälöitä, ei vaan näitä moottoritien varsien jättejä.
Koskee myös radanvarsikeskuksia, kuten Leppävaaraa ja Tikkurilaa.

vetti kirjoitti: 18.06.19 17:27 OK. Aina kuvitellut että tukin puoli on Vantaata. No, ei sit.
Kyllä tuo alue on Vantaata.
tekijänä Purkki^
#98029
Vantaan puolella, mutta osoite saattaa olla Helsingin. Tuonne ajetaan vanhan porvoontien kautta ja outletin tie varmaan saa Helsingin osoitteen jos se haarautuu helsingin puolella? Tuskinpa tuolla on kuitenkaan väliä. :D
tekijänä shameinyou
#98050
Uusi Kehittyvä kerrostalo -hanke Ogelista raide-jokerin varresta:
Avarrus Arkkitehdit Oy:n hankkeessa rakennetaan kerrostalo, jossa käytetään valikoituja perinteisiä teknisiä ratkaisuja yhdessä uusimman tekniikan ja raikkaan modernin arkkitehtuurin kanssa. Koeteltuina ratkaisuina tutkitaan massiivitiilirungon sekä painovoimaisen ilmanvaihdon mahdollisuuksia uudisrakentamisessa. Tavoitteena on saada aikaiseksi sekä energiatehokas että kestävä ja terve rakennus.
"Tutkitaan" joten saa nähdä miten toteutuu. Massiivitiilirungon paluu kuulostaa kuitenkin mielenkiintoiselta kokeilulta, eikä tuo koneellinen ilmanvaihtokaan ole oikein koskaan vakuuttanut.
veka tykkää tästä
tekijänä Biosphere
#98156
Roihuvuoren pohjoispuolen täydennysrakentamista muutaman viikon takaa. Ihan perustyylikästä, mutta tuolla paikalla voisi olla paljon korkeampaakin, kun ympärillä on lähinnä kehä ykkönen, Herttoniemen teollisuusaluetta ja metsää. Vähintään tuplasti enemmän kerroksia, niin aika monella olisi näkymät merelle asti.

Kuva
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut Biosphere, 28.07.19 00:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Urbaani
#98158
Vaikka kyseinen tienoo onkin ihan kävelymatkan päässä Siilitien metroasemalta, tuntuu alue olevan vähän syrjässä, että tornitalot olisivat olleet Helsingin konservatiiviset kaavoittajat tietäen (positiivinen) yllätys.

Tämänkaltaisia pieniä täydennysrakentamishankkeita on kohonnut pitkin Itä-Helsinkiä kuluvalla vuosikymmenellä useita, mutta valitettava lähiömäisyys leimaa aluetta edelleen. Lähtisinkin voimakkaalla täydennysrakentamisella kehittämään aluetta eräänlaisena "itäisenä kantakaupunkina" pyrkisin nivomaan toisistaan erillään olevat Herttoniemen, Roihuvuoren ja Itäkeskuksen yhtenäiseksi kaupunkialueeksi. -Riittävän tehokas täydennysrakentaminen saattaisi edesauttaa pikaraitiotietä linjauksella Abraham Wetterin tie-Roihuvuorentie-Tulisuontie-Turunlinnantie/Kauppakartanonkatu-linjauksella.
Avatar
tekijänä veka
#98283
Jos sai sadalla millillä tai sinnepäin nuo hotellit, niin entisenä Monopolin pelaajana sanoisin, että halvalla meni. Mutta kai nuo osaavat laskea, ja kun kaupan molemmat osapuolet avautuvat tyytyväisinä, kaikki lienee ok... - No ei ole. Onhan se kumma, ettei Suomesta löydy moista summaa ja tarpeeeksi yrittäjyyttä. Onko kyse vain meikäläisestä verotussysteemistä, kun kaikki menestyvä pannaan lihoiksi heti kun alkaa hyvältä näyttää. Ja sitten fyrkat sellaisiin kohteisiin, jotka ovat vähän kauempana julkisuudesta ja verottajan näpeistä. Norjasta en tiedä, mutta jo Ruotsissa mm. luovuttiin perintöverosta osittain sen takia, että maahan syntyisi enemmän vakaata yrittäjyyttä ja pysyvää omistajuutta. Kun Suomessa kerran sukupolvessa leikataan mojova siivu yrityksen arvosta yhteiseen käyttöön, moni omistaja tekee ratkaisunsa jo ennen tätä vaihetta. Eli mistäs ja kuinkas Suomeenkin saataisiin tällaisia Stordaleneita?
tekijänä Sam33
#98284
No onhan tuo melko hyvä hinta pelkästä bisneksestä, kun yhtään kiinteistöä ei ollut mukana. Paljon on arvoa brändeillä. Mutta sinänsä harmi, kun juuri Nordic Choice Hotels olisi ehkä ollut se peluri, joka olisi merkittävästi investoinut Helsinginssä uuteen hotellikapasiteettiin, mutta nyt kun ostettiin näin monta valmista hotellia, niin tuskin on kovaa kiinnostusta heti lähteä investoimaan uudistuotantoon. Toivotaan että Hakaniemen hotelli toteutuu suunnitelmien mukaan.
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 207