Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#96910
Aika hurja suunnitelma, kun ajattelee autopaikkoja, vaikutuksia liikenteeseen ja laivojen lastautumiseen yms. mutta varmaan erittäin ok, jos onnistuu. Toivottavasti näistä tehdään myös ulkoasultaan premium-luokan taloja, niin näkyvällä paikalla ovat. Ts. en jättäisi onnistumista gryndereiden visioiden varaan, vaan edellyttäisin tiukkaa huolehtimista myös näyttävyydestä projektin joka vaiheessa.
tekijänä JamoL
#97470
Helsinki Gardenin osalta on käyty keskustelua tuesta, tonttikaupoista ja bisneksestä.

Vielä sekavampi vyyhti on tekeillä Etelärantaan, jossa kaupunki ei aio käyttää rahaa museon rakentamiseen, mutta myy tontin, kaavoittaa asuntoja ja liiketilaa, ja antaa luokkaa 70m€ pääomia museolla... joka sitten maksaa vuokraa museorakennuksesta :smt017

Itse en ainakaan Hesarin jutun pohjalta tajua kuin että aika paljon tulee maksamaan helsinkiläisille veronmaksajille hanke jota Helsinki ei maksa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006050801.html

P.s. Sinällään siis minusta kannatettava hanke, mutta nykyilmapiirissä kaupunki joutuu kiistämään kaiken tuen urheilu- tai kulttuurirakentamiselle, mikä sitten johtaa tällaiseen älyttömään kikkailuun ja selittelyyn. :smt018
Avatar
tekijänä veka
#97566
Hesari tietää kertoa, että Katanokan puoleiselle rannalle, diskattujen Armin ja ristihotellin tontille on tulossa ¨merkittävän suomalaisyrityksen pääkonttori". Fiman nimeä ei ole julkistettu, mutta rakennuttajana toimii eläkeyhtiö Varma ja suunnittelijana Arkkitehdit Soini & Horto -toimisto. Lautakunnassa ensi viikolla. Virkamiesten mukaan rakennus elävöittäisi rannan aluetta. Kuinkahan lienee.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006067965.html

Kuva

Kuva
hmikko, Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä Risumies
#97567
Hyi karseus, mielummin rakennuttaisivat Normenin talon takaisin.
Viimeksi muokannut sw, 12.04.19 19:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: lainaus poistettu. Vastauksen on pääsäännön mukaan oltava pidempi kuin lainauksen.
Jary tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97888
Kertovat altaiden tuottavan jopa hieman voittoa, mikä on vain hyvä asia. Ei tartte ryhtyä tukemaan kassaa. Vähitellen tulevat kuitenkin jo vastaan korjaukset ja sitten ehkä perusparannukset. Kuinkahan niihin on varauduttu? Liikkeelle lähdettiin kuitenkin ajatuksella, että väliaikaisia rakennelmia tässä tehdään - ja puusta. Tullaanko ravintolabisneksen mahdollisia voitttoja käyttämään myös rakennusten ylläpitoon?
tekijänä hmikko
#97890
^ Siis toiv. Eteläsataman kokonaisuudesta on päätetty jotain ja pysyviä rakennuksia suunnitellaan ennen kuin Allas on peruskorjausiässä. Edelleen olen sitä mieltä, että tommonen uimapaikka kuuluis paremmin Töölölahdelle, Hakaniemenrantaan, Kalasatamaan tms.
Maeeeq, JamoL tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#97899
Risumies kirjoitti: 12.04.19 14:25 Hyi karseus, mielummin rakennuttaisivat Normenin talon takaisin.
Just niin! Vaikken edusta suomenruottalaisuutta, niin en ymmärrä mikä mörko Kekkosen perijöillä tässä tontissa on? Se ei edes jätä varjoonsa ortodoksista kirkkoa, joka seisoo jykevänä reilusti päätä ylempänä!?

Eli, Normenin talo takaisin (hinnalla millä hyvänsä) ! :smt006

Kuva
Risumies tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97901
Jary kirjoitti: 01.06.19 22:03 Eli, Normenin talo takaisin (hinnalla millä hyvänsä) ! :
Enson talo on vuoden 2011 asemakaavassa suojeltu merkinnällä SRS (rakennussuojelulain nojalla suojeltu alue).

Enson talo (57 v) on muuten kohta ollut paikallaan yhtä kauan kuin Norrmenin talo oli (63 v).
Avatar
tekijänä Krio
#97918
Paitsi yksikään Aallon talo ei ollut yhtä kaunis kuin Normennin talo, saati toimiva missään taholla. Puhumattakaan haitasta, mitä tuo vähämielinen teki suomalaiselle arkkitehtuurikoulutukselle.
Risumies tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#97920
Ei jaksa enää. Sama rikkinäinen levy pyörii ja pyörii syyttäen väärää puuta.
Maeeeq, tissot tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#97922
Tarkoitin...kun Viking Linen terminaalia ollaan purkamassa ja tilalle etsitään uutta, niin mikä estää pystyttämästä Normenin taloa siihen?! Nythän siihen avautuisi hyvä mahdollisuus... :o

Kuva
Kantti, veka, Raendi tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97924
Hieno vanha Helsinki-kuva! :thumbright:
Jary tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97926
No niin on, ehkä komein näkemäni kuva tästä maisemasta. Usp:n kirkko nousee hienosti hallitsemaan näkymää torialueen kulmalta katsottaessa. Olkoon vaikka tuhannetta veivaamista loppuun kalutusta aiheesta, niin kyllähän tämä yhä pysäyttää. Tämä on se mikä menetettiin.
Jary tykkää tästä
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18