Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#97183
Sigyn saa itseään noin 40 vuotta vanhemmat lehtikuusimastot, istutettu joskus 1840-luvulla. Takaisin Aurajokeen maailman viimeisen puurakenteisen, valtameriliikenteessä käytetyn kauppapurjelaivan, pitäisi palata ensi kesänä.
Sigyn saa lehtikuusiset mastopuunsa Fiskarsilta
Museolaiva Sigyniä kunnostetaan kovaa vauhtia Ruissalon telakalla. Sigynin kunnostaminen on sujunut aikataulussa ja budjetissa. Nyt Suomen ensimmäinen museolaiva on saamassa lehtikuusiset mastot Fiskars Oy Abp:ltä.

Sigynin kunnostusprojektia hallinnoiva Museoalus Sigynin säätiö lähestyi Fiskarsia uusiin mastopuihin liittyen.

Mastot on uusittu viimeksi noin 20 vuotta sitten. Jo silloin kaksi kolmesta alamastosta tulivat Fiskarsin Ruukista.

– Suomen vanhimpana yhtiönä haluamme olla mukana tukemassa Suomen ensimmäisen museolaivan kunnostusta, Fiskarsin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Kari Selkälä toteaa tiedotteessa.

26 metriä pitkät ja halkaisijaltaan 80–90-senttiset kokoiset puut kaadetaan helmikuun lopussa ja kuljetetaan Ruissaloon telakalle kuivatettavaksi ja säilöttäväksi.

– Lehtikuuset kylvettiin 1840-luvulla ja tämän kokoluokan puut ovat hyvin harvinaisia Suomessa. Tämä urakka on kyllä poikkeuksellinen puiden suuren koon vuoksi. 20 metriä pitkien tukkien kuljetus on näkemisen arvoinen, kertoo Fiskarsin metsäpäällikkö Robert Lindholm tiedotteessa.

Uudet mastot nostetaan paikoilleen Sigynin palattua takaisin Aurajokeen ensi vuoden keväällä.
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... iskarsilta
Kantti, 16valve tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97776
Wikken kulman hotellin pari viikkoa sitten valmistuneelta kattoterassilta viikko sitten otettuja joitakin näkymiä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Vartiovuorenmäki on itsessään yhtä korkea kuin tämä hotellin katolle rakennettu rafla torinkulmassa.
Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97869
Kävin katsomassa miltä funikulaariasema näyttää (yläasema) yöllä. Ainakin oli hiljaista toisin kuin päiväsaikaan. Nurmikot kun vielä kasvaa ja ympäristö valmistuu niin oikein hyvä!
Kuva

Hiljainen on kylätie...
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, hmikko ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98458
Näkymä 1819 rakennetun Turun Akatemian observatorion, entisen merikoulun länsisiiven katon terassilta kohti Kauppatoria. Vuoden kuluessa näkymä muuttuu historialliseksi nykyisen Börsin kadottua kaupunkikuvasta. Oikeassa reunassa kesäksi valmistunut Wiklundin kulman torniosan katolle rakennettu Walo Roof Top (käsittämättömän typerä lattea nimi) ravintola. Kuvasta ilmenee, että vaikka sieltä ympäristön kattojen ylitse juuri ja juuri näkee, matala se oikeasti on eikä suinkaan mikään näköalapaikka.

Tässä vaiheessa Hamburger Börsin varsinaiseen hotelliosaan ei vielä ole koskettu, pihan puolella on murjottu tiloja matalaksi. Purkaminen tapahtunee kokonaisuudessaan pihan puolelta nakertamalla? Mistä muualtakaan...
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, Janne_H ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98795
Hämeenkadulta Vartiovuorenmäkeen johtavan lyhyen Vartiokujan varrella olevan 1800-lukulaisen kivirakennuksen ympäriltä rakennustelineet on poistetettu. Kauniisti rempattu pieni talo on hämärtyvässä illassa kaunis vinttikerrokseen tehtyine pikkuparvekkeineen. Puiden yläpuolella kohoaa Wiklundin kulman kattoterassi valoineen.

Kuva
veka, Tlahti tykkää tästä
tekijänä Luukie
#99073
Kuva

Joku lennätteli dronea Teatterisillan kohdilla. Mielestäni Turku on saanut keskustan kauniiksi valaistuksillaan. Tänään oli viel suht jouluinen sää. Kohta taas räntää.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Kuva
TurkuCubed, kaheja, Kantti ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99859
Kuva
Tlahti tykkää tästä
tekijänä Luukie
#99860
Kuva

Kuva

2 viikko karanteenissa meni yllättävän kivuttomasti. Osasyy varmaan just kotiuitunut fretin pentu. Noh 3-4 tuntia jaksoin tuossa kauppatorilla olla ihan vain koska freedom!
jfo, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99954
Kuva
TurkuCubed, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#100167
Göteborgissa 1887 rakennettu ja vuodesta 1939 Turussa museolaivana ollut kolmimastoparkki Sigyn, hinattiin kahden vuoden kunnostuksen jälkeen Ruissalon telakalta vanhaan paikkaansa Varvintorin reunaan. Sigyniä - joka on yksi Turun ikoneista - oli rannalla seuraamassa harvahko korona-ajan joukko. Ehkä siksikin että laiva oli reippaasti etuajassa ilmoitetusta aikataulusta. Itsekin piti mennä kotiin palaamista katsomaan, mutta vedin vasta aamupalaa siinä vaiheessa kun Sigyn oli jo kiinnittymässä. Sigynin telakkamatkasta on kuitenkin video sekä menosta että paluusta! :thumbleft:


Tlahti, TurkuCubed, jfo tykkää tästä
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88