Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#96509
Vancouverissa saa loistavaa kiinalaista fine diningia esimerkiksi Mott 32 -ravintolassa.

Ravintola on sisältä modernin perinteikäs.

Kuva

Merimakkara oli kiintoisa löllykkä.

Kuva

Kuudenkympin linnunpesäkeitto jätti hieman kylmäksi.

Kuva

Ravintolan bravuuri on suussasulava Pekingin ankka.

Kuva

Kuva

Jälkiruoka päättää hyvän illallisen.

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Avatar
tekijänä Klazu
#97377
Lunta saatiin tänä talvena kaupungissa kolmeen otteeseen, joskin se on sittemmin sulanut lämpötilojen noustessa tällä viikolla jopa +21 asteeseen. Lumisade on silti kaunis näky täkäläisessä lauhkeassa sademetsässä.

Kuva

Kuva

Lähivuorilla laskettelukausi on ollut parin erinomaisen vuoden jälkeen kohtalainen, mutta iltamäkeen on keretty vain kerran Mount Seymourilla.

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#97575
Nopeasti kohonnut kaaritorni Arc on nyt lopullisissa mitoissaan.

29-kerroksinen aaltoileva torni rakentui siltaramppien väliin.

Kuva

Tornitalo on edestä kapea, mutta rakennuksella on pituutta.

Kuva

Asukkaiden yhteiset tilat tulevat puoliväliin eteläistä tornia.

Kuva

20. kerroksen korkeudella roikkuva lasipohjainen uima-allas on kiintoisa yksityiskohta.

Kuva

Loput kuvat löytyvät täältä.
Tlahti, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97577
Aika kivoja muotoja ja yksityiskohtia kuvien rakennuksissa, mutta värimaailma on todella kylmäävä. Pelätäänkö tässä jotenkin ostajien säikäyttämistä erottautumalla liian paljon joukosta, kun pitää olla tuota samaa harmaata silmänkantamattomiin? Tehokkaasti Arcissa on maksimoitu näkymät sijoittajien kahmimiseksi
tekijänä hmikko
#97578
^^ Jännästi suunnittelijan nimi on melkein häivytetty jopa tornin verkkosivuilla. Videonpätkällä arkkitehdit puhuvat, mutta tekstimuodossa en nähnyt mainintaa. Toimisto siis paikallinen Francl Architecture, perustaja ilmeisesti Walter Francl.

Torni näyttäis olevan jotain velkaa Jeanne Gangin Aqua Towerille (Chicago, 2010).
Avatar
tekijänä Klazu
#97583
Kahden sillalle johtavan rampin välissä sijaitseva tontti on ollut sangen hankalasti hyödynnettävissä, joten siinä mielessä The Arc on mielestäni ihan onnistunut. Tykkään myös todella kapeasta profiilista edestä ja takaa nähtynä, mutta sivusta rakennus on todella massiivinen. Tällä hetkellä se myös näkyy todella hyvin etelästä päin, mutta tulevaisuudessa sinnekin nousevat rakennukset tulevat peittämään näkymää, verhoten rakennuksen osaksi kaupunginosaa.

Hyvä että tällaisetkin hankalat tontit hyödynnetään sen sijaan, että ne seisovat ikuisesti avomaan parkkipaikkoina.
tekijänä bonk
#97600
Onhan omaan makuun massiivinen, mutta aiemmat parkkipaikat ja rumat rampit loivat epämiellyttävää kaupunkitilaa. siinä mielessä parantaa kyllä kaupunkikuvaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#97667
57-kerroksisesta perhospilvenpiirtäjästä tulee Vancouverin yleellisin asuintalo.

Kuva

Yli 25 miljoonan hintaisiin kahteen kattohuoneistoon tulee molempiin omat lasipohjaiset uima-altaat melkoisilla maisemilla.

Kuva

Muiden asukkaiden on tyytyminen tornin juuressa sijaitsevaan näyttävään uima-altaaseen sekä laajoihin yhteistiloihin.

Kuva

Rakennuksen aula on kuin tulevaisuudesta.

Kuva

Megakortteliin nousee kolme muutakin pilvenpiirtäjää, muun muassa Ole Scheeren suunnittelemat 40-kerroksiset kaksoistornit.

Kuva

Perhospilvenpiirtäjän viereen kohoaa myös toinen 60-kerroksinen luksuspilvenpiirtäjä. Valitettavasti alkuperäinen suunnitelma pikselipilvenpiirtäjästä ei näe päivänvaloa.

Kuva

Kymmenet muut kuvat löytyvät täältä.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97668
Jos luksuspilvenpiirtäjät ovat tulevaisuutta, toivon Helsingin pysyvän menneisyydessä. Ällöttää tällainen pakonomainen pyrkiminen neliöhintojen maksimoimiseen ilman, että suurin osa asunnoista edes on erityisen miellyttäviä paikkoja asua. No, onneksi Vancouverissa taitaa olla fiksumpiakin paikkoja asua.
Avatar
tekijänä Klazu
#97671
Haha, ei ole vaaraa että Helsinkiin nousisi ikipäivänä tällaisia maailmanluokan huippuarkkitehtien suunnittelemia kaunokaisia, joilla kilpaillaan Singaporen kaltaisten globaalien kaupunkien tasolla. Tällaisten asuntojen varustelu, maisemat ja elintaso ovat niin eri tasolla kuin jossain Redissä parhaimmillaan, ettei vertailu ole edes mielekästä.

Useammassa maamerkkirakennuksessa asuneena huvittaa miten Suomessa ja varsinkin tällä foorumilla ei riitä edes mielikuvitus käsittämään millaisesta elintasosta tällaisissa asunnoissa nautitaan. :lol:

Suomalainen tyytyväisyys keskinkertaisuuteen on jotain käsittämätöntä, mutta siihen kasvetaan kaiken tasapäistävissä sosialistimaissa jossa kellään ei mene toista paremmin... :roll:

Perhospilvenpiirtäjän muoto muistuttaa urkupillejä, mihin on syynä sijainti yli satavuotiaan kivikirkon yläpuolella.

Kuva
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97673
Redin kauppakeskustorni olisi ehkä viimeinen valintani vertailukohdaksi Helsingistä, vaan ennemmin seuraisin suunniteltua asuntotuotantoa esimerkiksi Hernesaaressa. Yhtä rauhallista paikkaa meren ääreltä on vaikea löytää. Tyylikkyydessä Helsingissä olisi paljon opittavaa Vancouverilta, jossa lautakunnat arvostelevat esimerkillisen tiukkaan uusia töitä. Silti on aika vaikea nähdä Vancouverin tornin suunnitelmassa mitään oikeata yhtäläisyyttä viereisen kivikirkon urkupilleihin, vaikka toki sillä saadaan luotua kaunista mainostarinaa kiinalaisille ostajille. Joissain toisissa maissa myös pidetään ihan hyveenä, ettei vanhan kirkon viereen pystytetä mammuttimaisia torneja.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 41