Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#95433
Fennovoima ja Rosatom virittelevät hyviä naapuruussuhteita tulevan ydinvoimalan sijiaintipaikkakunnalla Pyhäjoella.

Kumpikin on lahjoittanut 25 000 euroa Pyhäjoen jäähallin peruskorjaukseen. Kuvassa uusittu valaistus:
Lähde: https://www.ledistys.fi/pf/pyhajoen-jaahalli/
Kuva

Rosatom on ottanut tehokkaasti haltuunsa uusien ydinvoimaloiden maailmanmarkkinan. Venäjän valtionyhtiön markkinaosuus uusissa rakennettavissa ydinvoimaloissa on 67 prosentin luokkaa Nikkei Asian Review -lehden mukaan.

Rosatomilla on kunnianhimoisia suunnitelmia kasvattaa ydinvoimalakauppaansa lähivuosikymmenet. Nikkei Asia Review kutsuu tätä ydinvoimaladiplomatiaksi, jolla Venäjän hallitus haluaa kasvattaa vaikutusvaltaansa. Venäjä tähtää erityisesti Aasian, Lähi-idän ja Afrikan energiantuotantoon.

Lähde: https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikk ... 67-6737722
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#95681
Unkarin valtio on päättänyt tukea rahallisesti viittä joukkueurheilulajia, ja jääkiekko on yksi noista. Viimeisen vuoden aikana junioripelaajien määrä on tuplaantunut 2400:sta yli 5000:een. Tällä hetkellä Unkarissa on jo 21 jäähallia, kun kymmenen vuotta sitten niitä oli vain neljä.

Unkarin jääkiekkomaajoukkue pelaa ottelunsa László Papp Budapest Sports Arenalla. Siihen mahtuu 9479 katsojaa jääkiekko-otteluissa:
Kuva
https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1sz ... orts_Arena

Vaikka jääkiekko nouseekin kohisten Unkarissa, on maa vielä läpeensä jalkapallomaa. Kiekko yrittää kavuta kakkoslajiksi. Unkarin kiekkoilua hallitsee ylivoimaisesti yksi seura: Itävallan Erste-liigaa pelaava Székesfehérvárin kaupungin Fehérvár AV19.

Maan taloudellista tilannetta piristää yhteistyö Kiinan kanssa:

- Unkarin strateginen tahtotila on luoda Unkarista Kiinan tärkein kauppakumppani Keski-Euroopassa. Kiina on investoinut Unkariin jo 4 miljardia USD ja Unkari tulee jatkossakin säilymään kiinalaisten investointien merkittävänä kohteena Keski-Euroopassa.

https://www.kansalainen.fi/unkari-pyrki ... uroopassa/
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#95865
VTB Areena on rakenteilla oleva monikäyttöinen stadion Moskovassa, Venäjällä.

Jalkapallossa sen kapasiteetti on 27000, mutta sitä voidaan kasvattaa noin 45000:een. Sisäareenaan mahtuu jääkiekko-otteluissa 11000, ja siinäkin on laajennusmahdollisuus noin 15000:een. Kompleksi sisältää ostos- ja viihdekeskuksen, toimistorakennukset, 5 tähden hotellin ja 1,600 parkkipaikkaa. Kokonaisinvestointien arvioidaan olevan noin 1,5 miljardia dollaria.

Kuva

Näkymä sisäareenaan:
Kuva

Sisäareenassa tulee pelaamaan jääkiekkoa näillä näkymin KHL joukkue HK Dinamo Moskova.


Lähteet:

https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-16

https://en.wikipedia.org/wiki/VTB_Bank
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#97045
Kiinassa Suomesta puhutaan talviurheilun suurvaltana


Vuosien mittaan solmitut suhteet ja onnistuneet osaprojektit Kiinassa ovat alkaneet kantaa hedelmää. Jokerit on taustatyönsä ansiosta yksi tunnetuimmista ulkomaisista jääkiekkojoukkueista Kiinassa.

-Olemme aktiivinen ja arvostettu toimija bisnespuolella. Mikä tärkeintä, meillä on paikallisten viranomaisten silmissä virallisesti tunnustettu asema, mistä kertoo mm. juniorijoukkueemme valinta edustamaan kiekkoilevaa Suomea talviurheiluvuoden virallisissa avajaisissa, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä Kiinan varapääministeri Sun Chunlanin silmien alla, iloitsee Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Suomi–Kiina-talviurheiluvuosi 2019 on historiallinen projekti, sillä Kiinassa ei koskaan aiemmin ole vietetty talviurheiluun keskittyvää valtioiden välistä juhlavuotta. Kiinassa Suomesta puhutaan talviurheilun suurvaltana erityisesti hiihdon ja jääkiekon saralla. Kun 300 miljoonaa kansalaista on tarkoitus tuoda talviurheilun pariin, tarvitaan suuria panostuksia esimerkiksi liikuntapaikkojen rakentamiseen ja koulutukseen. Tätä osaamista löytyy Jokereiden kumppanuusverkostosta JIPP:istä (Jokerit International Partner Program). Esimerkkejä on lukemattomia, joista tässä kaksi: Arkkitehtitoimisto Harc Oy on suunnitellut uuden Novosibirsk Arenan, ja Kolster Oy, immateriaalioikeuksiin ja lakipalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, saanut Jokereiden kautta lukuisia toimeksiantoja.

-Olemme ohituskaista Kiinan ja Venäjän markkinoille. Ja sanamme muuttuvat teoiksi myös tänä vuonna, Kohonen kertoo.

Lue lisää: https://www.jokerit.com/jokerit-vahvast ... aisia-2022
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Iggy.P
#97611
Kazakstan harppaamassa suurten kiekkomaiden joukkoon – tulevaisuuden mitalijoukkue?

Kaasu- ja öljyvaroilla rikastunut Kazakstan on viime vuosina panostanut roimasti jääkiekkoon. Tulokset alkavat näkyä, kun maa on noussut nuorten MM-kisojen A-sarjaan. Osa Kazakstanin nuorten joukkueesta on jo pelannut KHL:ää. Joukkueen runko tulee KHL:n farmiliigasta. https://www.uusisuomi.fi/urheilu/267960 ... alijoukkue

Kolme kazakstanilaista joukkuetta pelaa Venäjän jääkiekkosarjoissa. Nämä joukkueet ovat Barys Astana (KHL), HK Kaztšink-Torpedo ja HK Sary-Arka Karaganda (VHL). Kuvassa HK Kaztšink torpedo - joukkueen kotihalli Oskemenin kaupungissa. Sen yleisökapasiteetti on 4400:
Kuva


Karagandy-areena avattiin vuonna 2011. Siinä on 5500 katsojapaikkaa:
Kuva

Jääkiekkoon on varaa käyttää rahaa koska Kazakstanin talouselämä kehittyy nopeaa vauhtia:

- Keski-Aasian kehitys on alueen strategisen sijainnin vuoksi niin Venäjän, Kiinan, Yhdysvaltojen kuin EU:nkin mielenkiinnon kohteena.

Kiinalaiset sijoitukset näkyvät kaikkialla. Eräs Kazakstanin pääkaupungin Astanan näkyvimmistä rakennuskohteista on kiinalaisten rakentama pikaraitiotie, jonka työt alkoivat vuonna 2017. Astanassa ei ole metroa, joten pikaraitiotien odotetaan parantavan merkittävästi kaupungin sisäisiä liikenneyhteyksiä.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/ ... sian-maita
https://en.wikipedia.org/wiki/Astana_Light_Metro