Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Urbaani
#97506
Vähän kahden vaiheilla, innostunko tuosta tyylistä "koota" tornitalot ikäänkuin jostain lego-moduuleista, sisällyttäen koko Tikkurilan värikartta samaan rakennukseen. Ehkä tuolla on haettu mielleyhtymiä alueen historiaan konttisatamana. Sompasaaren hillitymmästä värimaailmasta pidän kuitenkin enemmän. Itse kaavasta ei valitettavaa. -Umpikortteleita ja tornitaloja kuten olla pitää. Ei myöskään ainuttakaan hehtaariaukiota.
tekijänä hmikko
#97507
^ Itse en myöskään kannata mitenkään varauksetta tätä ideologiaa, että koska paikalla on joskus ollut kontteja, niin tornitaloista pitää tehdä konttikasan näköisiä. Jätkäsaari on jo tehty tällä periaatteella, ja siellä näitä tetriksiä on mahan täydeltä. Toki Nihdin kaavassa määritelty väripaletti on huomattavasti hillitympi.
Viimeksi muokannut hmikko, 05.04.19 23:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Urbaani, Clepe tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97509
Minullekin tuli legot mieleen satamakonttien sijaan, joten vähän jäi olo kuin idea olisi väsätty vain puolitiehen. Tietty aina voi toivoa vähän enemmän toteutukselta. Sinänsä sijainti on aika paratiisimainen, jos pitää hiljaisuudesta hyvien yhteyksien lähellä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Suomessa toimii tällainen liki täysin joukkoliikenteen varassa pyörivä alue.
Urbaani tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97512
Vähän pelkään, että idea on parhaimmillaan jo näissä kuvissa. Kun karu arki saapuu, alkaa halpuutus ja suoraviivaistaminen. Teknisiä esteitäkin saattaa olla, esim. LVI:n puolella.
Raimo Miettinen tykkää tästä
tekijänä Risumies
#97525
Siis niin järkyttävän näköstä, huolestuttavaa että tämmönen ehdotus on päässy läpi. Suomessa osataan rakentaa pelkästään laatikkoja nykyään.
Avatar
tekijänä Urbaani
#97532
Itse olisin ihan suoraan jatkanut Sompasaaren tyylillä (lisätyillä tehoilla), mikä ainakin allekirjoittaneesta edustaa pitkälti parasta kaupunkirakentamista Helsingissä sitten Toisen maailmansodan. Ilmeisesti kaupunki kuitenkin haluaa luoda jokaiselle Kalasataman osa-alueelle tietyn muista eroavan tyylinsä.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97534
@Tande Ihan reiluuden nimissä on huomautettava, että kumpikaan alueista ei ole vielä lähellekään valmis, joten niitä on hankala verrata historiallisiin asuinalueisiin. Sompasaari vaikuttaa muuttuvan toimivaksi osaksi kantakaupunkia, mutta pitää katsoa, kuinka se pärjää asukkaiden ja yritysten muuttaessa paikalle. Julkisivut Nihdissä ovat tietty vähän niin ja näin, kun mikään elin ei Suomessa niitä kunnolla valvo.
tekijänä JTunkki
#97538
Länsisatama oli konttisatama, Sompasaari ro-ro-satama joten siinä mielessä talojen tyylin hakeminen merikonteista on vähän kaukaa haettu. Toki ei kannata sanoa tätä ääneen, sillä perävaunusta malli hakeminen arkkitehtuuriin voisi olla vielä järkyttävämmän näköistä
sekovene tykkää tästä
tekijänä Sam33
#97539
Siis eikös tuo ole asemakaavan viitesuunnitelma? Eikös itse rakennukset ratkaista siinä vaiheessa kun tontit luovutetaan, osa varmasti arkkitehtuurikilpailuiden kautta kuten Jätkäsaaressakin. Toki kaupunki laittaa kaavaan reunaehdot, mutta en usko että kovin tarkasti siellä lukee mitä pitää rakentaa. Korttelitehokkuus ja rakennusten rajat lienee tässä se pääkohta ja ne näyttävät hyviltä.
Pyöröovi, OssiS, sekovene tykkää tästä
tekijänä sekovene
#97548
Nihdin kaava on hyvä. Pienenä harmituksen aiheena se, että luonnosvaiheessa näkyneestä kaavamerkinnästä, jossa tornitalojen kerrosmäärä jätettiin tavallaan rakennuttajan päätösvaltaan, on ilmeisesti luovuttu. Menetys ei ole valtava, koska luultavasti kerrosluvut olisivat joka tapauksessa asettuneet tuohon 20:n hujakoille. Silti tuollaista merkintää olisi ollut hauska kokeilla käytännössä ja katsoa mihin se johtaa. Noin muutenkin tiukan kaavoituksen sijaan tarvittaisiin enemmän vapaata markkinataloutta.

Havainnekuvissa näkyvät tornitalojen julkisivukikkailut ovat vitsinäkin huonoja. Pakko luottaa sen verran kaupunkiin ja rakennuttajiin, ettei tuollaisia oikeasti tulla näkemään.

Arvosana 4+/5 tähän mennessä.

JTunkki kirjoitti: 09.04.19 09:45 Länsisatama oli konttisatama, Sompasaari ro-ro-satama joten siinä mielessä talojen tyylin hakeminen merikonteista on vähän kaukaa haettu.
Mainitsemasi seikat huomioon ottaen on myös vähän outoa, että Nihdin itä-länsisuuntaisen pääkadun nimeksi tulee Konttisatamankatu. Okei, Nihdissäkin oli paljon kontteja lojumassa, mutta se ei poista sitä faktaa, että RoRo-satamankatu olisi ollut aivan loistava kadunnimi. Tosin ehkä se sopisi nykyään paremmin Tyynenmerenkadulle?

Sam33 kirjoitti: 09.04.19 12:06 Siis eikös tuo ole asemakaavan viitesuunnitelma? Eikös itse rakennukset ratkaista siinä vaiheessa kun tontit luovutetaan, osa varmasti arkkitehtuurikilpailuiden kautta kuten Jätkäsaaressakin. Toki kaupunki laittaa kaavaan reunaehdot, mutta en usko että kovin tarkasti siellä lukee mitä pitää rakentaa. Korttelitehokkuus ja rakennusten rajat lienee tässä se pääkohta ja ne näyttävät hyviltä.
Näin on. Ei tuossa kaavassa itsessään näyttäisi olevan mitään kikkailuun velvoittavaa merkintää, joten kyseiset havainnekuvat voinee jättää omaan arvoonsa.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#97557
On se siellä määräyksissä: "AK-1 korttelialueella rakennusten julkisivut tulee jakaa 1-3 kerrosta korkeisiin ja julkisivukäsittelyltään tosistaan erottuviin osiin. Julkisivumateriaalien tulee olla lasia ja/tai metallia. Julkisivusta tilee olla lasia vähintään 50%"

Muita määräyksiä torneihin liittyen on että ikkunat pitää tehdä lattiasta alkaviksi, kerrosta kohden saa olla korkeintaan kaksi asuntoa ja ylimmän kerroksen asuntojen tulee olla huonekorkeudeltaan vähintään 4,5 metrisiä. Eli ei ole riskiä, että mitään ihan halpoja kämppiä tuonne ylempiin kerroksiin tulisi.
veka, Sam33, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 67