Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#97399
Kävelin viikko sitten Kupittaalla. Kupittaan Momentumista, joka valmistuu 2020 keväällä, siis vuoden kuluttua, on kolme neljännestä asunnoista jo myyty. Neliöhinnat liikkuvat vajaasta viiidestä tonnista vajaaseen seitsemään tonniin.

Kuva

Pharmacitystä tuleva sisäänvedetty jalkakäytävä jatkuu samanlaisena Momentumissa.
Kuva

Kupittaankadulta. Oikeassa reunassa pilkottaa Biocityn ja Datacityn (tiilinen) rakennukset.
Kuva

Vastakkaisesta suunnasta.
Kuva

Kuva
TurkuCubed, Viekas, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Viekas
#97402
Varmasti laadukas kerrostalo. Rakennustavassa ei ole ainakaan säästetty, vaan käytetty paikalla valua.
Auratum taitaa muutenkin mennä laatu edellä projekteissa?

Tuosta kohteessa meni halutuimmat asunnot jo ennen virallista ennakkormakkinointia. Kertoo paljon alueen suosiosta. Yli 2 vuotta inokkaimpien odotettava valmistumista.
tekijänä hmikko
#97405
Tuossa muuten melkein toivoisi, että uudessa talossa olisi liiketiloja Kupittaan puiston puoleisessa nurkassa. Kupittaankadun jatkona oleva kevyen liikenteen kuja Teknologiakeskukseen päin on hyvin onnistunut ulkotila, ja suosittu reitti Teknologiakeskuksessa työskentelevien ja opiskelevien joukossa.

Kuvissa näkyy muutaman pikselin kokoisena nurkassa Biocityn ympärillä olevia rakennustelineitä suojaamassa ohikulkijoita putoilevilta lasielementeiltä. Talossa on tehty katselmuksia julkisivurempan suunnittelua varten. En tiedä, onko remontilla vielä päivänmäärää, mutta olettaisin, että tulevana kesänä homma tehdään.
Avatar
tekijänä Urbaani
#97406
Kantti kirjoitti: 25.03.19 17:35
Kuva
Melkein alkaa jo näyttää kaupungilta! Ihan Turusta pitkälti pihalla olevana ulkopaikkakuntalaisena Kupittaan kehitystä on ollut ihan ilo seurata kuluneella vuosikymmenellä. Suomalaisittain peruslaadukasta ja suht-tehokasta asuin- ja toimitilarakentamista.

Jotain koko alue vielä kuitenkin kaipaisi. Toivoisin, että "melkein-kaupungista" edettäisiin ihan "oikean" kantakaupungin rakentamiseen. Tietty raja on veteen piirretty, mutta uskon talolaisten ymmärtävän, mitä tarkoitan. Lisäksi, vaikka Kupittaalle onkin rakennettu paljon, toivoisin alueen saavan edes mutaman oikeasti maamerkkimäisen rakennuksen. Vaikka 8-kerrosta riittääkin urbaanin fiiliksen synnyttämiseen, on korkean rakentaminsen loistaminen poissaolollaan näin tornitalofanina lievä meh. Lisäksi alueen rakentamista vaivaa vähän geneerinen ja industriaalinen (mikä ei nyt automaattisesti ole negatiivinen asia) yleisilme. Kun ulkopaikkakuntalainen miettii Turkua tai potentiaalinen ulkomaalainen matkailija etsii kuvia kaupungista, tulevat yleensä vastaan klassiset maisemat Aurajoelta, Turun linnasta, Vanhalta suurtorilta ja Tuomiokirkosta, sekä Kauppatorilta. -Toivoisin että Kupittaa liittyisi tulevaisuudessa näiden seuraan. Se tapahtuuko se varsinaissuomalaisena "Mini-La Defencenä" tai jonain muuna on tietysti vielä auki, mutta turkulaisilla on todella edelleen mahdollisuus samaan, mitä Helsinki on tekemässä Pasilan osalta.
tekijänä Sisu
#97408
pakolaishallitus kirjoitti: 25.03.19 10:34
Sisu kirjoitti: 22.03.19 06:14Itse asun 15min päässä kauppatorista selvästi alle 200 000€ ok-talossa jossa tilaa perheelle riittää. Pitää tosiaan haluta osakekirjojen omistajaksi jos yli tuplahinnan joutuisi maksamaan että edes siedettävän luukun saa.
No mikäs poseri sinäkin nyt olet? OKT vain 15 minuutin ajomatkan päässä kauppatorilta? Ilmeisesti sukupuolettomuusseminaarit kiinnostavat kuitenkin sen verran että kaupungin hipsteröimisiin pitää päästä suht nopeasti?
Kuule kunnon ihmiset muuttavat Kyrpävaaraan Pentti-valmispakettitaloon. Siellä on perheelle vasta tilaa! Osittain siitä syystä että muita perheitä ei olekaan, viimeiset kylän lapset ovat jo muuttamassa pois tuonne Minervan Bostiin, koska vanhemmat tietävät että siitä kämpästä voi saada jotain tuottoa takaisinkin toisin kuten perheen 80-luvun mettäpirtistä.

Toki vuoden takaa, mutta ei tilanne ole oleellisesti muuttunut:
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/59 ... sa-kasista
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3 ... asunnoiksi
:shock: :lol:
Mikä on poseri?

Yst. terv. metsäpirtin ukko. Vaikka ei enää niin metsäinen kun vajaan 10 hehtaarin hakkuu tehty
tekijänä hmikko
#97409
Tande kirjoitti: 25.03.19 21:26 Jotain koko alue vielä kuitenkin kaipaisi. Toivoisin, että "melkein-kaupungista" edettäisiin ihan "oikean" kantakaupungin rakentamiseen. Tietty raja on veteen piirretty, mutta uskon talolaisten ymmärtävän, mitä tarkoitan.
Tehojen ja toimintojen sekoittumisen puolesta Teknologiakeskus ja uudet asuinkorttelit ovat kyllä kantakaupunkia. Katutilat vaan ovat jalankulkijan kannalta melkoisen epämiellyttäviä. Niinhän ne tietysti ovat monessa kohtaa vanhoissa "kantakaupungeissa", mutta jos sanalla ymmärretään positiivisessa mielessä esim. jotain Turun Yliopistonkadun kaltaista, niin en usko, että sitä on Kupittaalle tulossa. Teknologiakeskuksen rakennuksissa on kyllä jonkin verran kadulle avautuvua liiketiloja, mutta kadut vaan ovat semmoisia liikennerännejä, että mitään pasteerailua ei todellakaan tee mieli harrastaa.

Momentun jatkaa Pharmacityn pylväskäytävää, jota on myös Biocityn ja Datacityn katujulkisivut. Sinänsä hieno saavutus, että tuommoista ideaa on noudatettu, ja se toki tekee katutilasta miellyttävämmän verrattuna umpinaisempaan seinään. Noilla kaduilla vaan on sen verran kova liikenne ja muuten kivinen ympäristö, että ne eivät silti kovin kivoilta paikoilta tunnu. DataCityn käytävä on myös pimeän puoleinen, mikä vika Pharmacityssa ja Momentumissa on ratkaistu nostamalla sisäkatto kerrosta ylemmän. StreetView-kuvia pylväskäytävistä: Biocity, Datacity, Pharmacity.

Tande kirjoitti: 25.03.19 21:26 vähän geneerinen
Jaa vähän... Medisiina D, Tyksin uudet rakennukset ja rakenteilla oleva hotelli ovat tylsintä mahdollista elementtilaatikkoa, samoin Pharmacity (2002). Rakenteilla olevista ammattikorkeakoulun rakennus on ainoa, jossa on jotain yritystä. Tosin itse en pidä sen arkkitehtuurista ainakaan tähän asti nähdyn perusteella juurikaan. Joukahaisenkadun puoleisen julkisivun haulikolla ammuttu aukotus on melko hirviä.

Itseäni kiinnostaisi nähdä joku esitys Mikron paikalle tulevasta psykiatrisesta sairaalasta. Se tulee paikalle, jonka ympärillä on tilaa ja vapaammat näkymät. Siinä olisi tilaisuus tehdä jotain kunnianhimoisempaa, mutta tämän hetken sairaala-arkkitehtuurin tietäen veikkaan, että lisää elementtilaatikkoa pukkaa.
tekijänä pakolaishallitus
#97422
Sisu kirjoitti: 25.03.19 22:22 :shock: :lol:
Mikä on poseri?

Yst. terv. metsäpirtin ukko. Vaikka ei enää niin metsäinen kun vajaan 10 hehtaarin hakkuu tehty
"To pose: To pretend, to be somebody you're not, to be part of a culture or genre just to fit in."

10 hehtaarin hakkuut? Ei saatana, viekää minut lähimpään sukupuolettomuusseminaariin tai käsityöläisolutfestivaalille. Ja siis olen mä ollut mökillä metsätöissä, ettei siinä mitään, ja luonnossa on ihan kiva olla jonkun aikaa, mutta mun luontainen elinpiirini on asvalttiviidakko.

No siis, sikäli mikäli mulla oli joku pointti, oli se lähinnä että anna nyt ihmisten elää miten ne haluavat niin mekin annamme teidän elää kuten te haluatte. Ihmisillä on erilaisia preferenssejä.
Tipi tykkää tästä
tekijänä Jack
#97437
Kuva
14:51 Aamuset
YIT ja Veritas Eläkevakuutusyhtiö ovat allekirjoittaneet sopimuksen toimitilakiinteistön myynnistä Turun Kupittaalla. KOy Trivium Retoriikan rakentaminen aloitetaan maaliskuussa. Valmistuminen ajoittuu lokakuulle 2020. Sopimuksen arvo on noin 29 miljoonaa euroa.

KVR-urakkana toteutettava hanke sisältää noin 10 000 neliön toimistotalon ja erillisen, noin 200 autopaikan pysäköintirakennuksen rakentamisen. Kahdeksankerroksiseen toimistotaloon sijoittuu muun muassa Veritaksen pääkonttori.

Kupittaan alueella on rakenteilla Original Sokos Hotel Kupittaa sekä AMK-kampus. Viime vuonna valmistui Turun uusi palloiluhalli, jonka viereen rakennettava Trivium Retoriikka sijoittuu.

– Olemme tyytyväisiä päästessämme jatkamaan Kupittaan alueen kehittämistä Turun merkittävimmäksi koulutus- ja työpaikkakeskittymäksi. Nyt rakennettavan Trivium Retoriikka -toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota kestävän rakentamisen periaatteisiin. Olemme erittäin iloisia myös siitä, että uudeksi omistajaksi saatiin Veritas Eläkevakuutusyhtiö, jonka juuret ovat vahvasti Turun seudulla, sanoo YIT:n yksikönjohtaja Jukka Lämsä.

– Veritaksella kestävän kehityksen teemat ovat olleet keskiössä, kun olemme suunnitelleet uutta pääkonttoria. Haluamme toteuttaa hankkeen, joka tuottaa mahdollisimman vähän ekologista kuormaa. Samaan aikaan odotamme innolla, että voimme tarjota modernit ja toimivat työtilat henkilöstöllemme sekä muille toimijoille, jotka tulevat muuttamaan taloon, kertoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson.

https://www.aamuset.fi/uutiset/4529112/ ... inen+alkaa
Kupittaalla alkaa taas uusi projekti. Mielenkiintoista seurata alueen kehittymistä.
Gascal tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97442
Fabriikinkierroksella osuin yllättävästi Paratiisintiellä meneillään olevaan uudisrakennukseen. Taustalla näkyvät puurakennukset eivät ole tontilla eivätkä ole menossa myöskään purkuun. Kaavakartassa näiden kohdalla - kuten muidenkin Pohjolan puurakennusten kohdalla - on suojelumerkintä.
Kuva

Iso komea talo josta ei ole mitään käsitystä millaisessa käytössä se on ollut? Näyttää koululta/juhlatilalta/voimistelusalilta, tjs.
Kuva

Pieni, aika nätti talo, joka kuten isompikin, kaipaa maalia ja kunnostusta.
Kuva

Kyltti jonka perusteella selviää, että tyypillisesti melko pieniä alle 30 neliön luukkuja on runsaasti tulossa. https://www.kskodit.fi/pohjolan-paratiisi
Kuva

Pihalla olevasta viitoituksesta selviää, että pikkutalossa on ollut iltapäiväkerho aikaisemmin ja isossa talossa Yrjänä Sali, josta en tiedä kerrassaan mitään. Pikku talo on sympaattinen ja nättipääätyinen!
Kuva

https://goo.gl/maps/VYrSS7VnJe32
TurkuCubed, Tlahti tykkää tästä
tekijänä kaheja
#97449
Pihalla olevasta viitoituksesta selviää, että pikkutalossa on ollut iltapäiväkerho aikaisemmin ja isossa talossa Yrjänä Sali, josta en tiedä kerrassaan mitään. Pikku talo on sympaattinen ja nättipääätyinen!
Yrjänän viime aikojen käytöstä on tiedossani ainakin se, että molemmat talot olivat Auralan kansalaisopiston käytössä ainakin vuoteen 2015 saakka. Suuremmassa talossa järjestettiin mm. kursseja ja pienemmässä pidettiin koululaisten iltapäivätoimintaa. Iltapäivätoiminta siirtyi jossain vaiheessa kumpaankin taloon kunnes Raunistulan koululta remontoitiin tilat ippeä varten. Turun seudun tanssioppilaitos piti myös pitkään tanssitunteja Yrjänän salissa.

Nyt tilat taitavat odottaa remonttia.
Avatar
tekijänä Kantti
#97516
Kakolanmäen juuresssa Linnankadulla, on menossa pitkään tyhjinä olleissa aikaisemmin kaupungin toimistokäytössä olevissa tiloissa muutosrakentamisprojekti. Kolmisen viikkoa sitten julkisivuelementtejä oli alettu purkaa. Nyttemmin talo on osaksi pussitettu myös katon osalta.
Kuva

Valmistuttuaan katujulkisivun pitäisi näyttää tältä. Katunäkymä sinänsä ei juurikaan muutu, merkittävää on vanhojen tilojen konversio
Kuva


Kaikinpuolin kannatettavaa tällainen vanhan rakennuskannan uusiokäyttö! Onneksi tällaista konvertointia on alkanut ilmetä Turussa vanhojen puutalojenkin osalla vihdoin. Turhan pitkään on vain mennyt vanhan hävittämisessa automaattisesti uutta tontille rakennettaessa.
Arjasmaa Yhtiöt muuntaa virastotalon asunnoiksi Turussa.
Turussa aivan Aurajoen lähituntumassa sijaitseva virastokäytössä vuosia ollut kiinteistö uudistetaan asumiskäyttöön. Rakennus on ollut tyhjillään vuodesta 2015.

Arjasmaa Yhtiöt rakentaa taloon vuosina 2019–2020 yhteensä 43 asuntoa, jotka ovat kooltaan 33,5–144,5 neliömetriä.

Osoitteessa Linnankatu 55 sijaitsevaa rakennusta erottaa Aurajoesta ainoastaan kapea Barkerinpuisto. Kohteen kohdalta kaadetaan puita, jotka korvataan pihapuilla ja erikorkuisilla pensailla, köynnöksillä, maanpeitepensailla sekä -perennoilla. Vihersuunnitelma seuraa Barkerinpuiston tyyliä ja rakennuksen ikää.

Uuden Flow 55 -nimisen yhtiön asuntoihin tulee jokinäkymät. Asuntoihin rakennetaan Aurajoen suuntaan parvekkeet ja maan tasolle terassit.

Saneeraus on osa Turun sataman alueen ja Kakolanmäen elävöittämistä.

Arjasmaa-konserniin kuuluvat Rakennustoimisto Laamo, Rakennusliike Kemppe, Rakennus oy Isotalo sekä Arjasmaa oy. Arjasmaa Yhtiöt työllistää yli 80 henkeä, ja sen liikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa.
https://www.rakennuslehti.fi/2019/02/ar ... i-turussa/
hmikko, TurkuCubed tykkää tästä
tekijänä hmikko
#97517
^ StreetView-kuvissa vuodelta 2014 näkyy tosiaan rivi isoja lehtipuita tuon rakennuksen edessä parkkikaistan ja jalkakäytävän välissä. Siinä mielessä katunäkymä kyllä muuttuu paljonkin, ainakin kesäkuukausien osalta.

Taitaa pysyä parvekelasit aika tiukasti kiinni tuolla kohtaa. Liikenteen melu varsin tuntuva.
Avatar
tekijänä Kantti
#97518
hmikko kirjoitti: 06.04.19 21:22 ^ StreetView-kuvissa vuodelta 2014 näkyy tosiaan rivi isoja lehtipuita tuon rakennuksen edessä parkkikaistan ja jalkakäytävän välissä. Siinä mielessä katunäkymä kyllä muuttuu paljonkin, ainakin kesäkuukausien osalta.

Taitaa pysyä parvekelasit aika tiukasti kiinni tuolla kohtaa. Liikenteen melu varsin tuntuva.
Rakennuksen edessä olleet melko kookkaat lehmukset tosiaan kaadettiin edestä ja ihmetellä täytyy, ettei toimenpiteestä syntynyt näennäisesti minkäänlaista huutoa kaupunkilaisten suunnalta! Normaalisti jos näinkin lukuisa määrä kadunvarsi- tai mitä tahansa puita poistetaan (Turun linnanpuisto viime aikoina), siihen kyllä reagoidaan äänekkäästi ja nopeasti. Puut ovat kuitenkin olleet tontin puolella(?), ja julkisivun näköalat on pitänyt saada sellaisiksi, että voi valehtelematta mainostaa Aurajokinäkymää. Eihän sieltä olisi muuten nähnyt mitään. Edustalle istutettavat viherkasvit eivät tule kasvamaan näköalojen eteen jatkossa. Liikenne näillä kohdin Linnankatua ei ole erityisen vilkasta, sataman liikenne kulkee nykyisin aivan muita reittejä eikä melu ole tässä mikään kummoinenkaan rasite koska läpikulku vaikkapa Pansiontielle kulkee enimmäkseen Koulukatu/Tukholmankatu reittiä.
tekijänä hmikko
#97519
Kantti kirjoitti: 07.04.19 00:03 Liikenne näillä kohdin Linnankatua ei ole erityisen vilkasta, sataman liikenne kulkee nykyisin aivan muita reittejä eikä melu ole tässä mikään kummoinenkaan rasite koska läpikulku vaikkapa Pansiontielle kulkee enimmäkseen Koulukatu/Tukholmankatu reittiä.
Olen ollut yhden takana näkyvän korkeamman talon parvekkeella hiljattain, ja ainakin mun korvaan liikennettä oli vähintäänkin tarpeeksi. Linnanfältti, Harppuunakortteli ynnä muu Linnakaupunki on rakentumassa, eli Linnankadun päähän on myös tulossa koko lailla lisää asujaimistoa autoineen. Mutta samapa tuo, varmasti tämän remppakohteen asunnot hinnoitellaan siten, että sinne ei päädy kuin halukkaita, jotka tiedostavat tilanteen.
  • 1
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 286