Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#97438
Norjaan on valmistunut maailman korkein puurakennus. Korkeutta sillä on 85 metriä ja kerroksia 18. Mjöstårnet-niminen talo sijaitsee Brumunddalin pikkukaupungissa Etelä-Norjassa lähellä Hamaria. Sisällään se pitää asuntoja, hotellin ja toimistotiloja. Suunnittelija on Voll arkitekter ja rakentamisen toteutti norjalaisfirma Moelven Limtre AS, joka on erikoistunut mm. raskaisiin ja vaativiin puurakenteisiin. Metsäliitto (nyk. Metsä Group) omisti vielä 15 vuotta sitten kaksi kolmannesta Moelvenista, mutta joutui myymään omistuksensa norjalaisille talousvaikeuksissaan.

Komea ja huima saavutus. Talven mittaan on vissiin jo päästy harjoittelemaan lumien heivaamista jonnekin avoparvekkeilta.

https://www.moelven.com/mjostarnet/

kuvat: Moelven. Rakennusaikainen kuva on viiime keväältäKuva

Kuva
Tlahti, hmikko, wab ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#97444
Hmmm, kohtuullisen ruma ilmestys. Meille tänne Vancouveriin valmistui UBC:n yliopistolle kolme vuotta sitten samoin 18-kerroksinen puukerrostalo, joka oli valmistuessaan myös maailman korkein. Oletettavasti pienemmästä kerroskorkeudesta sekä minkäänlaisten kattohässäköiden puuttumisesta johtuen rakennus on luemma vain 53 metriä korkea. Silti ihan hieno näky omin silmin nähtynä! :)
Sattumalta myös Joensuuhun on nousemassa (tai juuri valmistunut?) Suomen korkein 14-kerroksinen puutornitalo johon tulee 117 opiskelija-asuntoa. Rakennus oli jo noussut hyvän matkaa kun olin Suomessa kesällä ja valmistunee kevään aikana.
Avatar
tekijänä huopa
#97447
Itselle toi Norjan puutornitalo näyttäytyy ihan kohtuullisena ja selvästi mukavamman oloisena arkkitehtuuriltaan kuin Vancouverin vastaava, joka ei nyt sekään ihan kamalin viritys ole. Hienoa että puu saa lisää suosiota, pidän puujulkisivuista paljon.
Avatar
tekijänä Kantti
#97448
Kiva timelapse. Tolppia on kerros melko täynnä, olisi kiva tietää millainen huneistorakenne tällaiseen kyetään mallaamaan?