Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#97245
veka kirjoitti: 04.03.19 20:44 tällä haavaa niin suosittua
...viimeset 50 vuotta...

veka kirjoitti: 04.03.19 20:44Esim. Pasilan suunnittelijat voisivat kernaasti tehdä opintomatkan Puneen.
...jos nyt vaikka ensin MVRDV:n kotimaahan Hollantiin...

veka kirjoitti: 04.03.19 20:44Sitä ei kerrota, miten parkkipaikkanormi on ratkaistu, mutta kohtahan se alkaa olla Helsingissäkin jo historiaa, ainakin paikoin.
Kuvissa näkyy tiiraamalla parkkitaso asuinkerrosten alla, ja myös ajoliittymät kadulle. Tiedä sitten mikä mahtaa olla määräsuhden asuntoihin. Helsingissä tuon kokoiseen taloon pitäisi varmaan tehdä alle neljä kerrosta parkkia.
Avatar
tekijänä Urbaani
#97253
Olisihan tällainen aika vekkuli vaikka johonkin Verkkosaareen! :) Värikikkailuista yhdistettynä massiiviseen skaalaan tulee allekirjoittaneelle eittämättä mieleen Le Corbusierhaus. Sinäsä minua ei haittaisi, vaikka hollantilaisille annettaisiin yksinoikeus PK-seudun kaupunki- ja rakennussuunnitteluun.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97480
https://www.theguardian.com/cities/2019 ... bestseller
Kuva
Bestseller-muotiketju on suunnittelemassa Tanskan maaseudulle Länsi-Euroopan korkeinta tornia (320 m), joka ylittäisi kymmenellä metrillä Lontoon Shardin (309,7 m). Tanskan median on ollut vaikea löytää kunnollista vastustusta, vaikka torni näkyy jopa 60 kilometrin päähän tasaisella maastolla. Tällaisesta voi kai vain unelmoida Suomessa.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#97481
Kyllä Suomessakin mikä tahansa pikkukunta antaa tuollaiselle luvan jos jostain joku tarpeeksi tyhmä rakennuttaja löytyisi. En vain tajua, miksi tuollaisesta pitäisi unelmoida, mutta en olekaan koskaan ymmärtänyt korkean rakentamisen itseisarvoisuutta.
MindW, hmikko, AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97485
Kaikessa uskomattomuudessaan tämä on sillä tapaa kiinnostava tornihanke, että jollain on tuolla oikeesti rahaa. Eli sen puolesta kai voisi toteutua. Vaatefirma Bestsellerin (Vero Moda ym.) kotipaikaksi merkitty Brande on Someron kokoinen minikaupunki maaseudulla. Jos firman pääkonttori asettuu torniin tai sen viereen ja sen työntekijät saavat asunnon sopuhintaan, yhtälö ei liene aivan toivoton. Ja vaikka Branden kaupunginvaltuusto on tietysti sulaa vahaa Bestsellerin miljardien mykistämänä, tämä torni asettuu kuitenkin sarjaan 'Uskotaan sitten kun alkaa nousta'.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#98735
Aika valitettavaa tosiaan, jos oikeaksi skylineksi kelpaavat vain taivaaseen kurkottavat harmaat tornit. Toisaalta pidän melkoisena liioitteluna väittää, että kaupungin "sielu" on menetetty. Ihan kivalta katukuva edelleen näyttää.
tekijänä hmikko
#98736
^ Juu, Wainwright käyttää aika lennokasta kieltä, ja näyttää tekstissä olevan fiksoitunut asettamaan tuetun asuntorakentamisen tornien vastakohdaksi. Siis toki, jos Manchesterin kokoisessa kaupungissa on valmistunut vuodessa vain parikymmentä kaupungin vuokra-asuntoa tai muuten tuettua, niin onhan se melkoista politiikkaa, eikä liene kumma, jos asunnottomien tilastot ovat rumat. Suomalaisittain tuntuu oudolta, että hintahaitarin yläpään tornit asetetaan ikään kuin nollasummapeliin tuettujen asuntojen kanssa, mutta näitä ilmeisesti ohjataan pääasiassa laittamalla rakennuttajille velvoitteita tehdä molempia. Tornien tekijät on luemma näistä velvoitteista käytännössä vapautettu, kun ainakaan seuraamuksia ei tule sääntöjen sivuuttamisesta. Helsingissä tilanne on erilainen, koska kaupunki omistaa itse paljon maata ja rakennuttaa myös osin itse.

Ja tornien arkkitehtuurin siunauksellisuudesta riippumatta on tietysti historiallisesti aika outo ilmiö, että raharikkaat maapallon toiselta puolelta ostavat tornikämppiä Manchesterin kaltaisesta paikasta rahan parkkeeraamistarkoituksesta. Ymmärrän, jos kaupunkilaisista tuntuu siltä, että torneilla ei ole mitään tekemistä heidän kaupunkinsa kanssa, mutta katsella niitä pitää.
Avatar
tekijänä veka
#98739
Huh huh. Tämän näkymän jälkeen Redin torneihin osaa taas suhtautua innostuneesti. Mitähän kaikkea tuonnekin vielä tulee, kun Brexit sysää syrjään vähäisetkin kontrollin rippeet ja avaa portit entistä härskimmälle rahanpesulle sun muulle. Tästä tulevaisuudesta ei taidettu kertoa mitään kansanäänestyksesssä.
tekijänä Biosphere
#98950
Aarhusin kekseliäästi nimetty AARhus on valmistunut, vastuullisena suunnittelutahona Bjarke Ingels Group aka BIG. Komea portti hienoon satamakaupunkiin. Ylimpään kerrokseen vedetty nähtävästi pelkkä hissikuilu ja siihen ympärille näköalatasanne. Samalle alueelle on nousemassa muutaman vuoden sisällä Tanskan korkein rakennus, jolla tulee olemaan mittaa 146 metrin verran.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

https://afasiaarchzine.com/2019/06/big-78/
Tlahti, TurkuCubed, Pyöröovi ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#98957
Suomalaista vähän lohduttaa, että kaiken kekseliäisyyden ja loistokkuuden seasta löytyy myös muutamia tutun näköisiä ruskeita laatikkotaloja.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 82