Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96725
järvellä nukkuva kirjoitti:Ei kai kukaan muutenkaan usko, että kaupunki edes voisi olla kaikissa suhteissa perinteisen kyläyhteisön kaltainen. Eikä tarvitsekaan, kun kaupunkiin usein muutetaan pakoon kyläyhteisön yhteisöllisyyden huonoja puolia. Sanaa voi kuitenkin käyttää ihan asiallisena vertauksena.
En minäkään puhu kyläyhteisöstä perinteisessä mielessä. Olen oikeastaan samaa mieltä, että kaupungissa pitäisi päästä nimenomaan eroon monista maalaiskylien huonoista puolista. Ongelma Triplan kaltaisessa superkompleksissa lähinnä on, että minkäänlaisia yhteisöjä ei pääse muodostumaan, mikä olisi tosi olennaista elinolojen turvaamiseksi ja rakennuksen identiteetin rakentamiseksi. Esim. kaupunkikortteleissa yhteisö muodostuu yleensä sisäpihan ja muiden yhteisten tilojen ympärille etenkin, kun asukkaat yleensä haluavat päättää niiden kunnossapidosta taloyhtiöissä. Triplassa mennään eteenpäin aika vanhakantaisella näkemyksellä kaupungista.
veka tykkää tästä
tekijänä ari.kalla
#96727
Eiköhän ne samat lenkkisaunat, kevätsiivoukset ja naapurinkyttäilyt tule Triplankin asuintaloihin. Yhteistiloja on kyllä superpaljon.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96729
Niin tällaista kliinistä tilaa asukkailla toki on, mutta on aika eri asia, miten paljon se luo yhteisöllisyyttä. Jos olisin asukas, en ainakaan kokisi paikkaa omakseni, vaan puutarhaksi kodin ja kaupungin välissä. Siis toki ihan kiva paikka asua, vaikka kummemmat sosiaaliset siteet jäävät muodostamatta.

Kuva
tekijänä hmikko
#96730
Toi on siis kerrostalo Pasilassa, ei mikään sen eksoottisempi asuinpaikka. Varmaan aika monella on tuntuma siihen, miten yhteisöllistä on.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#96753
Julisivuissa on luonnonkiveä katutasossa ylemmät kerrokset keraamista laattaa tai kuitubetonia.

Kyllä tuossa on hyvinkin potentiaalia tulla laadukas ja hyvin viimeistelty katutason ympäristö. Noin isossa hankkeessa parin alimman kerroksen julkisivukäsittelyllä ei ole minkäänlaista merkitystä koko hankkeen kustannuksiin.
Avatar
tekijänä Klazu
#96762
Pyöröovi kirjoitti:Niin tällaista kliinistä tilaa asukkailla toki on, mutta on aika eri asia, miten paljon se luo yhteisöllisyyttä.
Täällä meillä tällaiset järjestelyt sekä asumismuoto ovat tuikitavallisia, mutta tutkimuksissa on todettu että tornitaloasuminen on silti normaalia kaupunkirakennetta yksinäisempää elämää. Vaikka ympärillä onkin paljon ihmisiä ja naapureita näkee hississä sekä yhteisissä tiloissa, on vuorovaikutus ja yhteisöllisyys käytännössä todella minimaalista. Sinkkututtavani muutti juuri äskettäin asuinpilvenpiirtäjästä, koska hän yllättyi miten yksinäistä elämä rakennuksessa oli suuresta ihmismäärästä huolimatta.

Täällä meillä asiaan saattaa vaikuttaa varmasti myös todella laaja erillaisten kulttuurien kirjo ja yhteisten tapojen puuttuminen, mutta eipä tuo vieraiden ihmisten kanssa puhuminen kuulu suomalaiseenkaan luonteenpiirteeseen, joten en usko että tulos olisi siellä juurikaan erilainen.

Eli ainakin omissa kirjoissani "yhteisöllisyys" yms. puheet ovat pelkkää markkinointia. Itseäni vähäinen yhteisöllisyys ei ole kuitenkaan haitannut ja erityisesti olen pitänyt siitä, että usean asuintalomme parissakymmenessä alakerroksessa on sijainnut luksushotelli, joka on tuonut yhteisiin tiloihin sekä ympäristöön mukavaa pöhinää.
16valve, Pyöröovi, veka ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#96796
yhteisöllisyys muodostunee joistain muista asioista kuin pelkästä asuintiheydestä, vaikka silläkin lienee jokin minimialaraja jonka alle mennessä yhteisöllisyys ei oikein onnistu. Yhteiset harrastetilat, leikkipuistot pikkulapsiperheille ja jotain liikuntamahdollisuuksia saattaisi auttaa asiaa.
Avatar
tekijänä Tande
#97053
Trigoni etenee. Rakennuslehti tänään:

Kuva

YIT sopi Trigonin ensimmäisestä vaiheesta

YIT on allekirjoittanut Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa sopimuksen Trigoni-hankkeen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta.

Rakennuslehti


Sopimuksen mukaan YIT vastaa Pasilan tornialueen aloitusalueen suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta Helsinki High-rise-arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun voittaneen suunnitelmansa mukaisesti.

Tiedotteen mukaan aloitusalueen toteuttamiseen sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen.

Kilpailuehdotuksen mukaan aloitusalueen ensimmäiseen, alueen korkeimpaan torniin tulee kaikkiaan 51 kerrosta ja sen korkeus on noin 180 metriä. Torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola.

Toiseen, 40 kerrosta ja noin 140 metriä korkeaan torniin on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja. Jalusta sisältää kaupallisia tiloja, kivijalkamyymälöitä ja pysäköintipaikkoja. Aloitusalueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa.

Kokonaisuudessaan Trigoni-ehdotus sisältää yhdeksän tornitaloa kilpailun kolmella suunnittelualueella. Ehdotuksen ydin ovat Länsialueelle suunnitellut jalusta sekä viisi tornirakennusta, joista kaksi sijaitsee siis aloitusalueella.

YIT ja Helsingin kaupunki laativat Trigoni-ehdotuksen pohjalta asemakaavan koko Länsialueelle ns. kumppanuuskaavoituksena. Yhteinen tavoite on, että YIT toteuttaisi myös Länsialueen loppuosan aloitusalueen rakentamisen jälkeen tai osittain limittäin aloitusalueen rakentamisen kanssa.

Aloitusalueen rakentaminen voi käynnistyä asemakaavoituksen vahvistuttua, arviolta vuosina 2020–2021.

Aloitusalueen arvo on noin 500 miljoonaa euroa. Koko Länsialueen arvon arvioidaan taas olevan noin miljardi euroa.


https://www.rakennuslehti.fi/2019/02/yi ... 74ousL3168
hmikko, veka, AQ ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97055
No nyt meni kyllä vellit väärään kurkkuun, on tämä niin hieno juttu. Siis että 181 metriä, ja huipulla vielä näköalaravintola. Vähän kyllä huolestuttaa esitetty toive, että YIT saisi rakentaa näitä kolmiotorneja koko alueen täyteen. Mutta palataan huoliin, jos nyt on edes aihetta, kun tiedetään enemmän.

Tuo 181 alkaa jo kutitella oikeesti maailmanluokan lukemia, joten ruokahalu tietysti kasvaa. Vain 11% lisää korkeutta antaisi talon korkeudeksi 201 metriä. Lähes samalla vaivalla. Menisivät varmaan kaupaksi myös ne lisäkerrosten kämpät, ja näköalaravintolan ja Helsingin suurimpien ihmeiden markkinoinnissa yli kaksisatanen olisi jo poikaa.
apollonkatu tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97069
Ehkä taipumista (tai "heilumista") kiinnostavampi pointti Hesarin kirjoituksessa on korkean rakennuksen sisälle syntyvät vahvat virtaukset, joita ei helposti tule ajatelleeksi. Sekä tieto, että Trigonin suunnittelijat ovat menossa Kanadaan tutustumaan korkeaan rakentamiseen. Miten tornitalo toimii kovissa pakkasissa ja ylipäänsä talvioloissa, missäpä siitä olisi hyvin tietoa ellei juuri Kanadassa.

Joka tapauksessa on erittäin ilahduttavaa, että vauhti tuntuu nyt olevan päällä. Vielä syksyllä suunnittelukilvan aikoina en oikein jaksanut uskoa hankkeeseen, niin pahasti ovat takkuilleet tähänastiset korkean rakentamisen projektit Helsingin seudulla, parhaana esimerkkinä tietysti Espoo ja Keilaniemi. Jotenkin Helsinki ja YIT ovat nyt kyenneet luomaan tunnelman, että Pasilassa myös tehdään eikä vain visioida.
tekijänä hmikko
#97070
veka kirjoitti:Jotenkin Helsinki ja YIT ovat nyt kyenneet luomaan tunnelman, että Pasilassa myös tehdään eikä vain visioida.
Toki, kun Tripla on etuajassa. Saapi sitten nähdä, kun kauppakeskus aukeaa. Siinä ei liene sokkeloisuuden vikaa, mutta kauppakeskustarjontaa on nyt sen verran, että alku voi olla yhtä hankala kuin muilla.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 99