Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä vetti
#91621
En minäkään tiedä ketä tästä pitäisi "syyttää". Ja jos on joka tapauksessa vaihdollinen yhteys, niin Stogiksen kautta päässee näppärästi.
Ei tässä varmasti mitään salaliittoa ole taustalla.
Avatar
tekijänä Bernheart
#91622
hmikko kirjoitti:
Bernheart kirjoitti: Lufthansa päätyi sittenkin toisenlaiseen ratkaisuun. Helsingin, tuon itäsuomalaisen kalastajakylän syy? http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/37 ... aa+Turusta
Jutussakin viitataan jälleen Helsinki-Vantaan läheisyyteen. Busseja menee suuren osan päivää puolen tunnin välein ja yölläkin parin tunnin välein. Siinä ei juuri kaksi tai kolme viikottaista lentoa kilpaile. En nyt tiedä ketä tästä pitäisi syyttää, mutta en usko, että Finavian on tarvinnut kovin kummoista salaliittoa Turkua vastaan virittää.
Ei ole tarvinnut, eikä tarvitse eikä ole syytä. Finaviallehan toisi rahaa, jos kenttä käytettäisiin. Nyt on osoitettu viimeistään, että kenttä on EU-maiden operaattoreille apposen auki ja tälläkin palstalla vuosikausia rankutetut teoriat Finavian, Helsingin ja Finnairin salaliitosta ovat potaskaa. Turkuun voi lentää se EU-alueen firma, joka niin haluaa. Terminaalia ja kapasiteettia on.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#96773
Wizz air laajentaa tarjontaansa Turussa ja aloittaa lennot Lontooseen!
Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen

Lentoyhtiö Wizz Air avaa taas uuden reitin Turusta. Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen 2. heinäkuuta 2019. Aiemmin tänä syksynä Wizz Air aloitti Turusta lennot Kaunasiin ja vapunpäivänä 2019 aukeaa yhteys Krakovaan.

Kuva

Lontoon reitti on ensimmäinen Turusta Lontooseen tehtävä ja se lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lento operoidaan Airbusin 320-200 -kalustolla.

Turun kaupungilla ollaan erittäin tyytyväisiä uusiin reitteihin ja siihen, että Wizz Air näkee kaupungin talousalueineen niin tärkeänä, että se on avaa lisää reittejä.

- Tämä on fantastinen uutinen Turulle, ja olemme tästä todella iloisia. Turku on lounaisen Suomen kasvun veturi ja suora reitti Lontoon ja Turun välillä palvelee koko alueen elinkeinoelämän tarpeita. Se kiinnostaa ja hyödyntää varmasti sekä jo täällä olevia yrityksiä että uutta kasvua Turusta ja alueelta hakevia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Reitti on hyvin merkittävä Turulle matkailun näkökulmasta. Lontoon ja muidenkin uusien avausten uskotaan lisäävän matkailua Turkuun ja Turusta. Turun lentoasema tarjoaa sujuvan kokonaismatkaketjun ja mielenkiintoisia kohteita kilpailukykyiseen hintaan.

- Uskomme, että Suomen saaristo houkuttelee matkailijoita koko suur-Lontoon alueelta, ja lisäämme luonnollisesti markkinointia niin Lontoossa kuin myös muissa kohdekaupungeissa. Toki Lontoo on kiinnostava lomakohde myös suomalaisille, sanoo Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.
https://www.turku.fi/uutinen/2018-12-17 ... lontooseen
Kantti, hmikko tykkää tästä
tekijänä Harkko
#96809
Ei ole, mutta Wizz Air lentää terminaalin halpalentoalueelta, jossa on erillinen turvatarkastus ja odottelualue. Muutoinkin tarvittessa pikkukentillä käytetään tilaa luovasti, ja näin kaikki onnistuu.
Avatar
tekijänä Kantti
#96912
Turusta avautuu jälleen uusi lentoreitti – nyt kohteena on pieni sisämaavaltio Balkanin niemimaalla.
Turusta avautuu jälleen uusi lentoreitti – nyt kohteena on pieni sisämaavaltio Balkanin niemimaalla

Kuva
Wizz Air alkaa lentää Turusta Makedonian Skopjeen. Kuva Jukka Parviainen

Turusta alkavat kesällä suorat lennot Makedonian Skopjeen. Wizz Air alkaa lentää Skopjeen 3.7.2019 alkaen kaksi kertaa viikossa. Lennot ovat keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Skopje on Makedonian pääkaupunki, jossa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä.

Wizz Air avaa tänä vuonna Turusta lentoreitit myös Krakovaan ja Lontooseen.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/73 ... i1UlWvEisg

Turun lentokentän ulkomaanlentojen tilanne paranee edelleen! :smt023
TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97686
Turun ja Krakovan välille on avattu lentoreitti Vappuna! Unkarilainen Wizz Air jälleen asialla. Hieno homma! :)

Kuva
Vesitervehdyksessä autot ajetaan molemmin puolin rullausväylää ja vesitykit säädetään sellaiseen kulmaan, että vesisuihku kantaa koneen yli.

Unkarilainen halpalentoyhtiö Wizz Air käynnisti eilen vapunpäivänä suoran lentoyhteyden Turusta Puolan Krakovaan. Lentoja lennetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Wizz Airilla on jo ennestään yhteys Turusta Puolan Gdanskiin. Viimeksi marraskuussa yhtiö avasi reitin Turusta Liettuan Kaunasiin.

Ensimmäistä lentoa juhlistettiin Turun lentoaseman tarjoamalla vesitervehdyksellä. Water salute eli vesitervehdys on lentoasemien kansainvälinen perinne, joka järjestetään kun halutaan huomioida jotakin merkittävää lentoon liittyen. Myös lentokapteenin viimeistä lentoa ennen eläkkeelle jäämistä voidaan kunnioittaa vesitervehdyksellä. Helsinki-Vantaan lentokentällä nähtiin pelastustoimen toteuttama vesitervehdys myös silloin, kun Suomi voitti jääkiekossa MM-kultaa.

Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen kertoo, että vesitervehdys on normaali käytäntö Turussakin aina uuden reitin avautuessa.

– Kovin paljon ei ole uusia reittejä Turussa avattu, joten siinä mielessä tämä perinne on harvinainen Turussa, Aaltonen naurahtaa.

Aaltosen mukaan ensimmäinen lento Krakovaan oli lähes täynnä.

– Montaa paikkaa ei tyhjänä ollut. Ja myös Krakovasta tuli paljon matkustajia Turkuun päin. Täyttöaste oli hyvä ja odotukset ovat korkealla.
hmikko, Tlahti, TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#97928
Markustajamäärät lisääntyy Turun lentokentällä.
Turun lentokentän matkustajamäärät voimakkaassa kasvussa – Ulkomaan reittiliikenne on lähes tuplaantunut viime vuodesta

Matkustajamäärät ovat hurjassa kasvussa Turun lentokentällä.
Tilastojen mukaan matkustajamäärät ovat nousseet yli 35 prosentilla viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun. Vuonna 2018 kenttää käytti tilastojen mukaan lähes 370 000 matkustajaa. Asiasta kertoo Turun kaupunki.

Syy kasvuun selittyy uusilla lentoyhteyksillä ja lisävuoroilla. Ulkomaille suuntautuva reittiliikenne on lähes tuplaantunut viime vuodesta ja kotimaanliikennekin on kasvanut 13 prosentilla.

– Aivan selvästi ihmiset ovat löytäneet uudet mielenkiintoiset kohteet ja hyödyntävät Turun lentoaseman tarjontaa. Myös kotimaan liikenne on kovassa kasvussa ja se kertoo siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee lähtökentäksi Turun lentoaseman Helsinki - Vantaan sijaan, iloitsee Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungin tiedotteessa.

Halpalentoyhtiöt Wizz Air ja Air Baltic ovat avanneet useita uusia reittejä Turusta Eurooppaan viimeisen vuoden aikana. Reitti lento Lontooseen ja Makedoniaan avataan seuraavaksi heinäkuussa.
https://yle.fi/uutiset/3-10819243?fbcli ... LVWr24AlX8
hmikko, Tlahti, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98199
Turun lentoaseman reittivalikoima laajenee jälleen – Wizz Air avasi yhteyden Pohjois-Makedonian Skopjeen!

Turun lentoaseman reittivalikoima laajenee jälleen – Wizz Air avasi yhteyden Pohjois-Makedonian Skopjeen

31.07.2019
Turun lentoaseman reittivalikoima laajenee jälleen – Wizz Air avasi yhteyden Pohjois-Makedonian Skopjeen
Turun lentoaseman reittitarjonta jatkaa kasvuaan, kun Wizz Airin operoima suora reitti Turusta Pohjois-Makedonian Skopjeen avattiin keskiviikkona 31.7. Ensimmäinen lento kohti Skopjea lähti Turun kentältä klo 10.45.

Kuva


Turun lentoaseman reittivalikoima laajenee jälleen – Wizz Air avasi yhteyden Pohjois-Makedonian Skopjeen

31.07.2019
Turun lentoaseman reittivalikoima laajenee jälleen – Wizz Air avasi yhteyden Pohjois-Makedonian Skopjeen
Turun lentoaseman reittitarjonta jatkaa kasvuaan, kun Wizz Airin operoima suora reitti Turusta Pohjois-Makedonian Skopjeen avattiin keskiviikkona 31.7. Ensimmäinen lento kohti Skopjea lähti Turun kentältä klo 10.45.

- On todella merkittävää ja hienoa, että Wizz Air jatkaa panostuksiaan Turun kentän tarjonnan monipuolistamiseksi. Turun kentän reittivalikoima jo niin kattava, että jokaisen Turun seudulta matkustavan kannattaa ehdottomasti tarkistaa Turun tarjoamat reittivaihtoehdot ennen matkalle lähtöään, toteaa Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Skopje on Pohjois-Makedonian pääkaupunki, ja se on maan poliittinen ja taloudellinen keskus, jossa asuu yli neljännes maan väestöstä, noin puoli miljoonaa asukasta. Skopjen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungista.
Turusta pääsee joustavasti maailmalle

Wizz Air on kasvattanut tuntuvasti reittiverkostoaan Turusta. Marraskuussa 2018 Wizz Air avasi reitin Liettuan Kaunasiin ja toukokuussa 2019 alkoivat suorat lennot Puolan Krakovaan. Lontoon Lutonin lentoasemalle avattiin suora yhteys Turusta aiemmin tässä kuussa.

Turusta voi tällä hetkellä lentää joustavasti lukuisiin kohteisiin maailmassa. Tukholman, Riian ja Helsingin kenttien kautta aukeaa kattava jatkoyhteysverkosto, ja suoria yhteyksiä on niiden lisäksi esimerkiksi Gdanskiin.

Turun lentoaseman kasvu on tällä hetkellä vakaalla ja kestävällä tasolla. Kuluvan vuoden aikana matkustajamäärät ovat jatkaneet kasvuaan ja uusi Skopjen yhteys tulee kasvattamaan niitä entisestään.

Turun lentokenttä onkin Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, kun tarkastellaan kansainvälisten matkustajien määrää. Vuonna 2018 kenttää käytti lähes 370 000 matkustajaa, jossa on kasvua 10,7 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Matkustajatavoite kuluvalle vuodelle 2019 on 412 000 henkeä.

Finavian tiedote
http://www.turku.fi/uutinen/2019-07-31_ ... e=facebook

Hyvä meininki Turun lentoaseman osalta jatkuu! :)
hmikko, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#98643
Hesarin artikkeli maakuntakentistä. Turku esiintyy siinä hyvässä positiossa jo otsikossa.

Suomen maakuntalentoasemat kituuttavat Helsinki-Vantaan tulojen varassa, mutta miksi Lapin ja Turun kentät kukoistavat?
Helsinki-Vantaalle ja Lapin lentoasemille riittää tulijoita, vaikka taloustilanne Suomessa huonontuisi. Finavia tukee suhdanneherkkiä ja tappiollisia maakuntalentoasemia vuosittain 20 miljoonalla eurolla.

Kuva

Finavia valitsi Turun lentoaseman vuoden asemaksi muun muassa laajan ulkomaanreittien valikoiman ansiosta. Matkustajia saapumassa lentoasemalle Skopjen-lennolta 25. syyskuuta. (KUVA: Vesa-Matti Väärä)
:smt023
https://www.hs.fi/kotimaa/art-200000626 ... e=facebook
Avatar
tekijänä Kantti
#99350
Turun lentokentän käyttäjämäärät lisääntyvät voimakkaasti edelleen. Nousua edelliseen vuoteen 23%!
Turun lentokenttä koko maan huimimmassa nousukiidossa, nousi Suomen neljänneksi suurimmaksi matkustajamäärillä mitattuna

Kuva
Lentokoneita Turun lentokentällä. Jukka Parviainen

Turun lentokenttä on koko maan lentoasemista kovimmassa nousussa, selviää Finavian vuositilastoista vuodelta 2019. Kasvu on Turussa maan suurinta sekä matkustajien että laskeutumisten määrillä.

Turun lentokentän matkustajamäärä oli viime vuonna 452 927. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna huimat lähes 23 prosenttia.

Vuoteen 1998 ulottuvissa tilastoissa Turun lentoasemalla on ollut viimevuotista enemmän matkustajia vain vuonna 2012, jolloin heitä oli pari tuhatta enemmän. Yli 400 000:n on päästy vasta nämä kaksi kertaa.

– Kasvu johtuu tietysti uusista reittiavauksista ja siitä, että lentoasemaa on ruvettu käyttämään myös olemassa olevilla reiteillä, kommentoi Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen Turkulaiselle.

Nämä kaksi ruokkivat toisiaan: kun lentoyhtiöt huomaavat, että kysyntää on, ne alkavat miettiä uusien reittien avaamista ja kun uusia reittejä avautuu, tulee uusia matkustajiakin.

Aaltonen arvelee varsinaissuomalaisten alkaneen huomata, että läheltä on helppo ja nopea lähteä matkaan. Oman osansa kasvuun on tuonut se, että Turun lentoasemalle lentävillä yhtiöillä on varsin edulliset hinnat.

Turun kasvu oli viime vuonna aivan omilla lukemillaan, sillä seuraavaksi eniten matkustajamääriään kasvattanut Helsinki-Vantaa ylsi 5 prosenttiin. Helsinki-Vantaan matkustajamäärät toki ovat maakuntakenttiin verrattuna huimat, viime vuonna lähes 22 miljoonaa.

Kovalla kasvulla Turku nousi matkustajamäärillä mitattuna Suomen neljänneksi suurimmaksi lentokentäksi, kun sijoitus vuonna 2018 oli vielä kuudes. Kansainvälisissä matkustajamäärissä Turun lentokenttä on toiseksi vilkkain.

Matkustajamäärissä edelle kiilasivat viime vuonna Helsinki-Vantaa, Oulu (runsaat miljoona matkustajaa) ja Rovaniemi (hieman yli 660 000 matkustajaa).

Laskeutumisten määrä kasvoi Turussa viime vuonna 10 prosenttia 4 379:ään.

Prosentuaalisesti toiseksi eniten laskumäärät kasvoivat Joensuussa vajaaseen 1 500:aan. Laskeutumismäärät kasvoivat vähintään prosentin verran kuudella kentällä. Helsinki-Vantaalla kasvua oli prosentti.

Laskeutumismäärillä mitattuna Turku on jo Suomen kolmanneksi suurin lentoasema. Edellä ovat enää Helsinki-Vantaa (95 000 laskeutumista) ja Oulu (4 600).

Finavian tilastoissa on mukana 21 lentoasemaa.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/83 ... plOAec0nJw

Hyvään suuntaan on menossa! Juuri hiljakkoin oli Turkkarissa juttu jossa kerrottiin tehdystä yrityskyselystä Turussa. Siellä Turun lentoasema oli saanut jo enemmän tärkeysjärjestysääniä kuin tunnin juna! Turun lentoasema on hyvässä eteenpäinmeno kierteessä! :)
hmikko, Tlahti, TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102815
Lentoyhteydet Turussa palaamassa normaalitasolle.
Turun lentoyhteydet palaamassa koronapandemiaa edeltäneelle tasolle

Lentoyhteyksien vilkastuminen on tärkeää sekä vapaa-ajan matkustamisen että alueen liike-elämän näkökulmasta.
Kuva
Wizz Air aikoo palauttaa ohjelmaan myöhemmin syksyllä lennot Kyprokselle, Liettuaan ja Puolan Krakovaan. Arkistokuva. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Hannu Vähämäki
2.9. 13:57

Turun lentoaseman matkustajaliikenne on syksyn myötä vilkastumassa. Torstaina 2. syyskuuta käynnistyvät Air Balticin lennot Turun ja Latvian Riian välillä.

Turusta lennetään Riikaan aluksi kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Riiasta Turkuun lento tulee keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Reittiä liikennöidään isommalla Airbus-kalustolla eli 145-paikkaisilla suihkukoneilla.

Turun lentoasema on ollut avoinna koko pandemian ajan.

Wizz Airin lennot kolme kertaa viikossa Puolan Gdanskiin ja kahdesti viikossa Pohjois-Makedonian Skopjeen, sekä Air Leapin lennot Turun ja Maarianhaminan välillä ovat jatkuneet lyhyitä katkoja lukuun ottamatta koko koronakriisin ajan.

Myös lisää yhteyksiä on tulossa myöhemmin syksyllä. Wizz Air on palauttamassa lennot Kyproksen Larnakaan, Liettuan Kaunasiin ja Puolan Krakovaan. Tulossa on myös TUI:n ja Tjäreborgin lomalentoja Turusta.

– Turun seudulle lentoyhteyksien palautuminen on tärkeää sekä vapaa-ajan matkustamisen että erityisesti alueen liike-elämän näkökulmasta. Talouskasvun kiihtyminen ja alueen yritysten kilpailukyky tarvitsevat sujuvia lentoyhteyksiä ja kasvokkaisia kohtaamisia. Pelkkien etäyhteyksien varassa moni sopimus ja kauppa jää toteutumatta, toteaa Turun kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen tiedotteessa.

Turun kenttä on pandemian aikana palvellut myös koko ajan rahtiliikennettä.
https://yle.fi/uutiset/3-12082919?fbcli ... iuLbyfv_LI
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15