Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä arkkinikkari
#96215
Materiaalimäärittelynä vastaa täysin Clarionin julkisivua, mutta aukotuksen puolesta näyttää aika ankealta nauhaikkunalta. Ankeutta särkee ainoastaan Liebskindille tuttu angstinen viiltely ja kulmikkuus.

Suoraan sanottuna en millään pysty pitämään tästä suunnitelmasta. Liebeskindin ahdistava tyyli sopii holokaustimuseeon, mutta näin merkittävänä kaupungin keskustahankkeena se on oikeasti todella ihmisvihamielistä.
hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#96217
Myös mun silmääni tuo edellä oleva materiaaleja esittävä renderi näyttää jostain syystä todella pahalta, myös aiempiin verrattuna. Johtunee osaltaan vaan kuvasta, eli perspektiivistä, valosta ja siitä, että suunnitelman ulkopuoliset rakennukset on esitetty tasaisen valkoisina.

Kuvassa on torneista vain kaksi matalinta, mistä syystä Libeskindin viistojen linjojen kokonaisuus ei näy. Tosiaan, viillot näyttävät pienenä annoksena lähinnä vahingolta. Tuollaisessa vaiheessa paikka tosin tulee vissiin olemaan todellisuudessakin jonkin aikaa.
Avatar
tekijänä grendy
#96220
Kuva

Pistetään sitten vähän hienompaa renderöintiä niin ei satu niin paljoa silmiin ;).. Jos tuota Clarioniin vertaa niin se on juuri Clarion mikä näyttää ankealta ja monotoniselta. Jopa nauhaikkunat toimii mielestäni tässä kun särmää löytyy muuten niin paljon.
kallelin, AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96226
Helppo harakoiden on tuolla ilmassa lennellä ja ihailla arkkitehtuuria, mutta katutasossa viima vain lyö vasten kasvoja. Ihmiselle kyseessä on pitkä ja kylmä lasimuuri muutamine vahtitorneineen, kuten linnoituksissa kautta aikain. Ainoana erona kulmat ja seinämät ovat teräviä kuin veitsen kärki, kenties siitä joku voi löytää ihailtavaa särmikkyyttä.
Avatar
tekijänä Urbaani
#96241
Enköhän itse usko alueella viihtyväni, mikäli johonkin konserttiin joku päivä esim. eksyn. Oikein toteutettuna viihtyisän kaupungin ei tarvite olla katutasosta yksikerroksista kalastajakylä-/italialainenpikkukaupunki-tyyliä, vaan massiivisempikin toimii. Ainakin havainnekuvissa katutasoon on tulossa liiketiloja ja muutenkin Keskusareenan konsepti taannee sen, että alueella tulee olemaan elämää myös tapahtumaaikojen ulkopuolella, mikä yleensä on suuri haaste monitoimiareenoille ympäri maailman.
grendy tykkää tästä
Avatar
tekijänä henkka
#96268
Kansielementtien tukipalkkien valumuotit ovat vieläkin valmiina odottamassa valua.

Kuva

En tiedä missä vaiheessa valaminen tapahtuu, sillä ensimmäiset kansielementit saapuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä. Nosturit ovat jo paikalla ja näkyvät työmaakamerassa: https://flycam.roundshot.com/kansijaareena/

Rakennuksen 1 itäisen kannenalaisen tukiseinän valumuottia rakennetaan kuvan keskellä. Rakennusten 1 ja 2 kulmat ovat tuossa kohdassa melko lähekkäin, varsinkin kun rakennusten uloimmat pystysuuntaiset elementit lähtevät suoraan tukiseinien päältä ylöspäin.

Kuva

Rakennus 1 on vasemmalla ja rakennus 2 oikealla. Sorinsilta kuvan yläreunassa.

Kuva
veka, AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä 16valve
#96966
Kansi-hankkeen vierailijakeskus avautuu yleisölle lauantaina.
Aamulehti kirjoitti:Tampereen Kannen näköismalli paljastettiin – Kansi-hankkeen vierailijakeskus avautuu yleisölle lauantaina

Kannen näköismalli paljastettiin torstaina avajaisissa. Vierailijakeskus sijaitsee Torni-hotellin vieressä olevassa veturitallissa.

Kuva

Tampereella avataan tulevana lauantaina 26. tammikuuta yleisölle Kansi-hankkeen vierailijakeskus eli hienommin Tampereen Kansi Visit Center. Tänään torstaina keskuksessa pidetään avajaiset hankkeen osapuolille ja yhteistyökumppaneille.

Vierailijakeskuksen edustalla on Kannen näköismalli, joka paljastettiin torstain avajaisissa. Mallinnus on yli 15 metriä leveä ja seitsemän metriä korkea ja se on valmistettu teräksestä.

Kuva

Näköismalli on tehty Libeskindin mallinnuksesta, jonka Aihio arkkitehdit on modifioinut. Näköismallin on valmistanut kangasalalainen Kauko Pitkänen. Malli tuotiin paikalleen muutamia päiviä sitten yöllä, kuorma-autolla.
–Näköismallia ei voi olla huomaamatta, kun kulkee junalla paikan ohi, kertoo hankejohtaja Tero Tenhunen Tampereen kaupungilta torstai-iltana Aamulehdelle.

Kuva

Kiinnostuneet pääsevät tutustumaan vierailijakeskukseen tiettyinä päivinä. Tulevana lauantaina vierailijakeskus on avoinna kello 10–15. Vierailijakeskus sijaitsee Torni-hotellin vieressä olevassa veturitallissa. Vierailijakeskuksessa on muun muassa SRV:n asuntomyynnin, Tampereen kaupungin ja uuden Tampereen Areenan keskeisimpien toimijoiden osastot. Tampereen Kannen Visit Centerissä järjestetään kumppanitapaamisia, esittelytilaisuuksia sekä elämyksellisiä tapahtumia ja yleisöpäiviä.

–Alueelle ensimmäisenä valmistuva uusi huippuareena on maailmanluokan elämyskeskus ja lähtölaukaus Tampereen uudelle, upealle kaupunginosalle. Tampereen Kansi yhdistää kaupungin itä- ja länsipuolen ja tuo yhteen elämykset, asumisen, työpaikat ja urheilun ainutlaatuisella tavalla. Vierailijakeskus tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua uuteen maamerkkiimme jo etukäteen ja makustella tulevaa, Tampereen pormestari Lauri Lyly sanoo tiedotteessa.
https://www.aamulehti.fi/a/201421813
hmikko, Nomitratic tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#96967
Toivottavasti rakennusten reunoihin ja vinoihin kattoihin tulis jotkut valot ison maailman tyyliin, kuten tuossa edellisen postauksen ekassa kuvassa näkyy! Tätä pienoismallia on pakko mennä kattoon :)
tekijänä jusa-masa
#96970
Toivon todella, että tuossa ylempänä linkattu aamulehden uutiseensa liittämä renderi kuva on vanha tai muuten huono jostain repästy renderi. Ikkunat on korkeassa rakennuksessa pienentynyt, matalat osat on pelkkiä laatikkoja eikä niissä ole aiempien renderien kaltaisia ulokkeita/ylempien kerroksien kääntämisiä? Näillä pienillä asioilla erityisesti mataliin rakennuksiin tehtyinä tulee taas pelkkää monotoonista palikkaa palikan viereen. Ne ulokkeet eli ylempien kerroksien kääntäminen erisuuntaan alempiin nähden on matalissa rakennuksissa se juttu.
Avatar
tekijänä henkka
#96986
Kävin vierailijakeskuksessa lauantaina. Eipä siellä oikein mitään ollut. Kannen rakennuksia kutsutaan nyt kai kollektiivisesti nimellä High Five. Aiemmin on puhuttu vain eteläkannen rakennuksista 1 ja 2, nyt niilläkin on nimet. Lännenpuoleinen Rakennus 1 on nimeltään Tampereen Kannen Opaali ja idänpuoleinen Rakennus 2 on nimeltään Tampereen Kannen Topaasi ja Tampereen Kannen Kruunu. Esitteen mukaan Topaasi ja Kruunu muodostaisivat yhdessä rakennusmassan joka ulottuu Sorinsillalta Keskusareenalle.

Se että Rakennus 2 on nyt yhdistetty Keskusareenaan luo melkoisen seinämän Ratapihankadun puolelle.

Kuva

Kannen elementtien asentumista ei oikein näe kannen tasolta mutta asentaminen edistyy.

Kuva
Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä 16valve
#96987
Itse kävin tutkailemassa pienoismallia perjantaina, kun koeajoin i3 sähköauton. Tämä pienoismalli auttaa tosiaan hahmottamaan, kuinka jättimäisestä hankkeesta oikein on kyse.

Laitoin nuo muutkin kuvat autosta, vaikka meneekin vahvasti off topicciin. Erästäkin poliitikkoa lainaten "sori siitä".

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
veka, Klazu, Krio tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#97491
13 krs = kaksi asuntoa ja kymmenisen hellahuonetta. Tauti on näköjään levinnyt myös Tampereelle. Onpa surullista. Jos tämä on markkinatalouden käsitys laadukkaasta asumisesta, ryhdyn kannattamaan entisenlaista sääntelyä.
Klazu, Kantti, apollonkatu tykkää tästä
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 75