Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
tekijänä rakennahalvalla
#96650
Meillä on edessä omakotitalon rakentaminen ja tästä johtuen pyydän kokemuksia heiltä, ketkä on käynyt sen teen jo läpiin. Osako joku sanoa suunnille monta % meni kokonaiskustannuksista " perusmateriaaleihin", "työhön", "projektiin"
Isot kiitokset etukäteen heille ketkä jakavat neuvoja ja kokemuksia. Tästä olisi paljon hyötyä.
tekijänä Jukki
#96657
Jos ostat talopaketin talotehtaalta vesikattoon pystytettynä ja tyypillisellä materiaalitoimityksella (kaikki sisäseinät, puuosat, levyt), se edustanee karkeasti 50% itse rakennuksen kustannuksista. Saman verran menee kun hommaat loput materiaalit ja niiden asennuksen (sähköt, vedet, laatat, maalit, kiintokalusteet jne). Maatöistä on paha sanoa, ne ovat varmaan 20k - 60k välillä, ainakin PK-seudulla. Sokkeli, lämmitysjärjestelmä ja IV-järjestelmä kukin 15k. Liittymät ja viranomaiskulut ja vastaava mestari taas sen 15k yhteensä. Itse hoidat tietenkin hankinnat ja projektinjohdon.
Avatar
tekijänä hannuah
#104364
Meille tehtiin ns. "valmistalot avaimet käteen"

Nyt on materiaalit ovat olleet todella kalliita. Yleensä työ ja konevuokra (kaivurit, hiedan kuljetus jne.) ovat vieneet ison siivun. Karkeasti voidaan sano, että työ vie 40%, materiaalit 40% ja 20% muulle. Maatyöt ja tien teko voi olla ika kallista jos pitää räjäyttää kalliota tms.

Korona-aika ja nyt Ukrainen tilanne on nostanut materiaalin hintoja rajusti. Uskoisin tilantene olevan, normaali taas kesällä 2023. Havupuun hinta on kova, koska sellupuustakin on pulaa.

Jos mahdollista niin odota vuosi. Maa- ja pohjatöitä voi tietty tehdä.

t: Yx Jamppa
veka tykkää tästä